Το ενδιαφέρον του φίλαθλου κόσμου έχει… τριχοτομηθεί. Οι μεν ειρωνεύονται από χθες τους δε για το “τσίγκινο” ποδοσφαιρικό κύπελλο του ΟΑΚΑ. Οι δε φιλοδοξούν απόψε να σηκώσουν ευρωπαϊκή κούπα για να εξιλεωθούν και οι μεν… κρυφοπροσδοκούν σε νίκη της ΤΣΣΚΑ, έχοντας μπερδέψει τι σημαίνει αθλητισμός.

Η συντριπτική πλειοψηφία του έντυπου Τύπου -επειδή αυτά τα θέματα “πουλάνε”- συμμετέχει στο “πανηγύρι των ζουρλών” (παλαιά έκφραση Γιάννη Φιλίππου) και το “γαϊτανάκι” καλά κρατεί. Αλλά δεν είναι ώρα για αμπελοφιλοσοφίες.

Ζητούμενο της σημερινής ημέρας είναι μία αναμέτρηση που θα διεξαχθεί στο Κοντόπευκο της Αγίας Παρασκευής, αν και οι εκδηλώσεις (για το 2ο Τρίποντο Χαράς) στην περιοχή άρχισαν από χθες, που έχει επίκεντρο τον άνθρωπο και πιο συγκεκριμένα τα παιδιά με καρκίνο. Αγία Παρασκευή και ΑΕΚ θα διεκδικήσουν τη νίκη στο παρκέ, αφού αυτό επιβάλλει το έλασσον ακόμη και σε ένα φιλικό ματς, αλλά ουσιαστικά έχουν κερδίσει αμφότεροι την αξιοσύνη των πάντων για την συμμετοχή.

Οι καιροί είναι δύσκολοι και τούτο δεν χωρά αμφισβήτηση, αλλά αποτελεί ιερό καθήκον όλων των φιλάθλων και όχι μόνο, ανεξάρτητα από χρώματα και συμπάθειες, να δώσουν το παρών, στις πέντε η ώρα το απόγευμα, οπότε και είναι προγραμματισμένο το τζάμπολ του αγώνα ανθρωπιάς, που είναι αφιερωμένος στον σύλλογο “Φλόγα”, των γονιών των παιδιών με νεοπλασματική ασθένεια.

Πέντε ευρώ από την τσέπη μας θα κοστίσει η πρόσκληση, και ένα ναύλο μέχρι να σπεύσει κανείς στην Αγία Παρασκευή, αν δεν είναι ντόπιος. Το λιγότερο είναι (το κόστος) για το μεγάλο μήνυμα της σημερινής ημέρας…