Ο Εθνικός έχει πάρει την εντολή από τον ΕΣΑΚΕ για να καλύψει το κενό που άφησε η Κηφισιά με την οικειοθελή αποχώρηση της για την Β’ Εθνική, αλλά καθόλου βέβαιο δεν είναι ότι η ομάδα του Πειραιά θα μπορέσει να ανταποκριθεί σε αυτή την πρόκληση.

Σήμερα (8/8) εκπνέει η διορία που έχει δώσει η διοργανώτρια αρχή, με τους διοικούντες να προσανατολίζονται να ζητήσουν μια μικρή διορία με αιτιολογία ότι είχαν ελάχιστο χρόνο για να προετοιμαστούν, παράταση που δεν είναι σίγουρο ότι θα τους δοθεί.  Η διοίκηση της ομάδας με επικεφαλής τον πρόεδρο Κώστα Δεριζιώτη είναι αποφασισμένη να κάνει ότι περνά από το χέρι της για να μην χαθεί η ιστορική ευκαιρία για τον Εθνικό, αλλά μόνο ευοίωνη δεν φάνηκε η κατάσταση στην πρόσφατη ανοιχτή συγκέντρωση που έγινε σε γνωστό ξενοδοχείο της παραλιακής.

Αφενός η παρουσία του κόσμου δεν ήταν αυτή που θα περίμενε η ομάδα του Πειραιά, καθώς περίπου 50 άτομα έδωσαν το παρών, ενώ δεν προέκυψε κάποιο αποτέλεσμα από την συζήτηση, με τους ιθύνοντες να προσπαθούν να προσελκύσουν χορηγούς και επιχειρηματίες καθώς πρέπει να συγκεντρωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό προκειμένου να προχωρήσει η σύσταση της ΚΑΕ και να καλυφθεί το μπάτζετ για την Α1 Ανδρών. Με όλα αυτά τα δεδομένα, και περιθώρια να στενεύουν, η μεγάλη κατηγορία μοιάζει προς το παρών δύσκολη υπόθεση, και μια ανατροπή θα ήταν ευχής έργον για την ιστορική ομάδα του Πειραιά.