Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου για τους Ικάρους Σερρών, ολοκληρώθηκε χθες με την νέα παράταση που έδωσε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε Απόλλωνα Πάτρας και Καβάλα, προκειμένου να καταθέσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά για να πάρουν πιστοποιητικό συμμετοχής. Πράγμα που σημαίνει ότι εξανεμίστηκαν και οι τελευταίες ελπίδες των Σερραίων για προβιβασμό τους στην Α1, γεγονός που προκάλεσε τουλάχιστον… αηδία και αγανάκτηση στους ιθύνοντες του συλλόγου.

“Έχουν δει πολλές ομάδες της Α2 να επιμένουν τόσο πολύ για να αγωνιστούν στην Α1“, αναρωτήθηκε ο πρόεδρος των Ικάρων κ. Άρης Αθανασιάδης, ο οποίος κυνήγησε όσο μπορούσε το θέμα μέσα στα νόμιμα πλαίσια, όμως κάποιοι αποδείχθηκαν ότι είναι – για ακόμη μια χρονιά – υπε’ άνω των νόμων.

“Προσφέρουμε στο πρωτάθλημα μια φρέσκια πόλη, μια φρέσκια ομάδα για να προκύψει κάτι το διαφορετικό στο μπάσκετ και δεν τη θέλουνε… Από εκεί και πέρα τι άλλο να κάνουμε; Είναι σαφές ότι οι λέξεις ισονομία, δικαιοσύνη και αξιοκρατία είναι παντελώς ξένες για το ελληνικό μπάσκετ και μετά απορούμε γιατί έχει πάρει τη κατηφόρα”, σχολίασε στο “basketblog“, ο ισχυρός άνδρας των Ικάρων, αποτυπώνοντας πλήρως τα συναισθήματα όλου του συλλόγου.

Χαρακτηριστικό του μεγέθους της αγανάκτησης των Σερραίων είναι ότι δεν έχουν όρεξη ούτε επίσημη ανακοίνωση διαμαρτυρίας να εκδώσουν, για το γεγονός ότι καταπατήθηκαν για ακόμη μια χρονιά οι προθεσμίες υποβολής των φακέλων στην ΕΕΑ, προκειμένου να μην υπάρξει αλλαγή στον χάρτη της Α1.

Θέλοντας και μη οι “κυανοκίτρινοι” είναι υποχρεωμένοι να κοιτάξουν μπροστά και πλέον στρέφουν αποκλειστικά τη προσοχή τους στην Α2 και στο ματς της πρεμιέρας την ερχόμενη εβδομάδα, κόντρα στον Φιλαθλητικό. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο πραγματοποίησης ακόμη μιας μεταγραφής, προκειμένου να συμπληρωθεί το ρόστερ και να είναι όσο το δυνατόν πιο ανταγωνιστικό.