Ενθουσιασμό και αισιοδοξία σκόρπισε στον Λαγκαδά η σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο Ηράκλειο, η οποία έφερε σε θέση ισχύος τον Ερμή αναφορικά με την προσπάθεια του να κρατηθεί στη κατηγορία.

“Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά. Είναι όντως μια σπουδαία νίκη στη μάχη για τη σωτηρία. Επιβάλλαμε τον ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα. Σε όλο το 2ο ημίχρονο διατηρούσαμε μια διαφορά 8 – 10 πόντων. Ελέγξαμε και τα ριμπάουντ όπου του Ηράκλειο είναι πολύ δυνατό. Η άμυνά μας ήταν το κλειδί για την επιτυχία. Από μέσα μας το πιστεύαμε πολύ…”, δήλωσε ο τεχνικός ηγέτης των “πρασίνων” Τάκης Ξουρίδας και εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συνέχεια:

“Άλλωστε η ομάδα, τώρα που είναι πλήρης, παίζει καλό μπάσκετ και έχασε στις λεπτομέρειες τόσο στην Τρίπολη όσο και στην Λευκάδα. Ωστόσο οι δύο νίκες που πετύχαμε με τη Νίκη Βόλου και το Ηράκλειο μας κάνουν πολύ αισιόδοξους για τη συνέχεια η οποία ωστόσο είναι εξίσου δύσκολη. Αφιερώνουμε τη νίκη στους φίλους του Ερμή που όπως ενημερώθηκα παρακολούθησαν το παιχνίδι από το internet”.

Όσον αφορά στη τελευταία κουβέντα του έμπειρου κόουτς, αξίζει να σημειωθεί ότι πάνω από 100 φίλαθλοι του Ερμή παρακολούθησαν διαδικτυακά, σε κεντρικά σημεία της πόλης την αναμέτρηση στη Κρήτη, μέσω του “kretaworldbasket.gr” και μετά το τέλος του αγώνα ξέσπασαν σε πανηγυρισμούς.

Μεγάλη τέλος είναι και η ικανοποίηση των διοικούντων του Ερμή οι οποίοι στηρίζουν την ομάδα κάνοντας υπερπροσπάθεια κυρίως στο οικονομικό επίπεδο. Μπορεί για τους “πράσινους” να είναι… κανόνας η οικονομική φερεγγυότητα (άπαντες έχουν πληρωθεί και τον Ιανουάριο) ωστόσο για πολλές άλλες ομάδες αποτελεί εξαίρεση καθώς η κρίση έχει χτυπήσει αφάνταστα το μπάσκετ και τον αθλητισμό γενικότερα.