Άλλη μία σύσκεψη των ομάδων της Α2 με την ΕΟΚ πέρασε στην ιστορία, χωρίς – ως συνήθως – να προκύψει κάτι το ουσιαστικό για τα δεδομένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομάδες της κατηγορίας. Βασικό θέμα συζήτησης σήμερα το μεσημέρια στα γραφεία της ΕΟΚ, ανάμεσα στους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας (κ.κ.  Βασιλακόπουλος, Τσαγκρώνης και Γολέμης) και τον εκπροσώπων των δεκατεσσάρων ομάδων του πρωταθλήματος ήταν το οικονομικό. Άπαντες εξέφρασαν την έντονη δυσφορία τους για την απουσία στήριξης από το κράτος, τόσο μέσω της επιχορήγησης που διακόπηκε, όσο και των οδοιπορικών που οφείλονται σε πολλές ομάδες.

Σημαντικότερο θέμα αναδείχθηκε αυτό της οφειλής των χρημάτων της επιχορήγησης από την περίοδο 2010-2011. Οι έξι ομάδες που αγωνίστηκαν τότε και συμμετέχουν και φέτος στο πρωτάθλημα της Α2 κατηγορίας (Ερμής Λαγκαδά, Λαύριο, Αρκαδικός, Ίκαροι Σερρών, Κόροιβος και Παγκράτι) ζήτησαν επιτακτικά να βρεθεί τρόπος να δοθούν τα χρήματα που τους οφείλονται, επισημαίνοντας ότι το φετινό πρωτάθλημα δεν ξεκινά από την ίδια αφετηρία για όλες τις ομάδες.

Κάποιες φωνές έκαναν λόγο ακόμη και για αναβολή της πρεμιέρας του πρωταθλήματος λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν, όμως η παρέμβαση του ισχυρού άνδρα της ΕΟΚ κ. Βασιλακόπουλου ήταν κατευναστική…
Αυτό που αποφασίστηκε ήταν να επεξεργαστεί το νομικό επιτελείο της ΕΟΚ σε συνεργασία με τους εκπροσώπους των έξι ομάδων που έχουν να λαμβάνουν από την πολιτεία, μια τροπολογία η οποία να αποτρέπει τρίτους (παίκτες, προπονητές κλπ), να κινηθούν νομικά εις βάρος των ομάδων που τους οφείλουν χρήματα.

Μείζον θέμα είναι και αυτό των οδοιπορικών, με τις περισσότερες ομάδες να εκφράζουν την απόγνωση τους για το πως θα καταφέρουν να μετακινηθούν στο φετινό πρωτάθλημα. Στο θέμα της εύρεσης χορηγών – διαφημίσεων για την Α2, συστάθηκε μια τριμελής επιτροπή (ακόμη μία τα τελευταία χρόνια), αποτελούμενη από τους κ.κ. Σμυρνιώτη, Παπακυριάκη και Ταμήλο.

Η επιτροπή αυτή θα προσπαθήσει να… τρέξει κάποια θέματα που αφορούν χορηγίες και διαφημίσεις, ενώ κάποιοι έκαναν λόγο για πιθανή νέα επιχορήγηση από το κράτος, σε περίπτωση που αλλάξει και πάλι ο αθλητικός νόμος. Σενάριο όμως που μάλλον αφορά τα… παραμύθια, καθώς δεδομένης της υπάρχουσας οικονομικής κατάστασης στη χώρα είναι εξαιρετικά απίθανο να πραγματοποιηθεί.

Όσον αφορά τέλος στο θέμα της παρουσίας της τηλεόρασης στην Α2, η οποία θα αναδείκνυε το προϊόν και πιθανόν να έφερνε κάποια έσοδα,  έγινε γνωστό ότι υπήρξε μια προσπάθεια η οποία όμως… ναυάγησε.

* Πριν την έναρξη του νέο πρωταθλήματος θα πραγματοποιηθεί και νέα σύσκεψη στην ΕΟΚ, η οποία θα ασχοληθεί αυτή τη φορά αποκλειστικά, με τα αγωνιστικά θέματα.