Ο Ηρακλής δεν τα κατάφερε το απόγευμα της Κυριακής κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών στο ντέρμπι της αγωνιστικής και έχασε ουσιαστικά την ευκαιρία να παραμείνει στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Ο Βαγγέλης Αλεξανδρής στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα στάθηκε περισσότερο στον τρόπο με τον οποίο ο “γηραιός” δέχθηκε πολλούς πόντους από τον Μάριο Ματαλών, έδωσε όμως παράλληλα και το σύνθημα της επόμενης ημέρας.

Αναλυτικά:

«Εκείνο που με στενοχωρεί είναι πως επιτρέψαμε σε έναν παίκτη να μας βάλει 31 πόντους (σ.σ. Ματαλόν), επίδοση που δεν θυμάμαι άλλον παίκτη πρόσφατα να το έχει κάνει σε βάρος μας. Ο αγώνας ήταν μια ευκαιρία για εμάς να πάρουμε μια νίκη που θα βοηθούσε πολύ, αφού οι εκτός έδρας επιτυχίες καθορίζουν τον πρωταθλητή. Ο αγώνας έγινε σε πολύ καλή ατμόσφαιρα, αλλά δεν τα καταφέραμε και πρέπει να δουλέψουμε πολύ για να βελτιωθούμε».

Για τη διαιτησία του αγώνα: «Δεν θέλω να πω κάτι για τη διαιτησία, δεν είναι για εμένα δικαιολογία, αν και αρκετοί Πατρινοί που με εκτιμούν μου είπαν πως είχαμε δίκιο στο τέλος. Προχωράμε, η αποστολή μας έχει πολύ δρόμο ακόμη»