Για τον… τελικό των τελικών προετοιμάζεται ο Ηρακλής, ο οποίος με νίκη το Σάββατο στο Κερατσίνι επί του ισχυρότατου Φάρου θα έχει εξασφαλίσει ουσιαστικά την απευθείας άνοδο του στη Basket League, δεδομένου ότι θα απομένει το παιχνίδι στο Ιβανώφειο με τον αδιάφορο βαθμολογικά Αμύντα. Προπονητές, παίκτες και διοίκηση του “Γηραιού”… ζουν και αναπνέουν για τη μεγάλη “μάχη” στον Πειραιά, έχοντας επίγνωση των μεγάλων δυσκολιών που τους περιμένουν. Ο τεχνικός του “Γηραιού” Βαγγέλης Αλεξανδρής, σε δηλώσεις του στην “Arena Press”, έπλεξε το εγκώμιο του Φάρου και του υλικού του, ενώ αναφέρθηκε στο τι πρέπει να κάνει η ομάδα του για να πάρει το πολυπόθητο “δίποντο”:

“Η ψυχολογία μας είναι εξαιρετική. Η ομάδα δείχνει ότι έχει μέταλλο και συνεχίζουμε με πίστη στο έργο μας. Τα παιδιά κάνουν μεγάλη προσπάθεια κι όταν βλέπουν ότι όλο αυτό επιβραβεύεται με την παρουσία και το χειροκρότημα του κόσμου, παίρνουν πολλή δύναμη”, τόνισε αρχικά ο “τίγρης” και συνέχισε: “Είμαστε σε οριακή φάση, έμειναν δύο παιχνίδια, αισθανόμαστε όμορφα, όμως υπάρχει και κάποια πίεση. Ο αγώνας στο Φάρο είναι πολύ δύσκολος. Πρόκειται για μια αήττητη ομάδα στο γήπεδό της. Έχει κάνει εντυπωσιακές νίκες, όχι μόνο με τις μικρές θεωρητικά ομάδες. Κέρδισε 19 πόντους τον Πανιώνιο (84-65) και 14 πόντους τον Δούκα (96-82). Ίσως είναι η καλύτερη ομάδα από άποψης υλικού“.

Σχετικά με το τι πρέπει να προσέξει ο Ηρακλής σχολίασε: “Αυτό το παιχνίδι χρειάζεται ιδιαίτερα υψηλή συγκέντρωση για 40’ και μεγάλος έλεγχος του ρυθμού γιατί ο Φάρος είναι μια ομάδα που σκοράρει με ευκολία. Θέλει προσοχή, να μη δεχτούμε εύκολα καλάθια και να μην κάνουμε λάθη. Να κρατήσουμε μεγάλες επιθέσεις και να έχουμε σωστές επιλογές. Να μη δώσουμε το εύκολο ριμπάουντ, να μη χάσουμε τις μπάλες γιατί αν ανοίξουν το παιχνίδι στον αιφνιδιασμό, τότε θα έχουμε πρόβλημα. Η ταχύτητά είναι είναι το μεγάλο πλεονέκτημα τους. Έχουν τρεις εξαιρετικούς περιφερειακούς, όπως ο Λιακόπουλος, ο Βασιλόπουλος, ο Μπατής, οι οποίοι αποτελούν οργανωτές και εκτελεστές μαζί. Έχουν πληρότητα σε όλες τις θέσεις μαζί με τους Κακαρούδη, Σκορδίλη, Καράμπουλα, Κατούφα, Πετροδημόπουλο, Δημάκο“.

Καταλήγοντας ο Βαγγέλης Αλεξανδρής επισήμανε: “Όσοι απαρτίζουν την ομάδα, έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της ευθύνης. Ξέρουμε σε ποιο σωματείο είμαστε, την ιστορία του, τη φανέλα του, τι κόσμο έχει και πόσο διψάει για να δει τον Ηρακλή ξανά στα μεγάλα σαλόνια. Συναισθανόμενοι αυτή την ευθύνη θα παλέψουμε μέχρι το τέλος για να πετύχουμε τον στόχο μας“.