Η Καβάλα προκάλεσε αίσθηση στο πρωτάθλημα της Α2 το απόγευμα της Τετάρτης (9/2). Ξανά. Με τη νίκη της επί της Καρδίτσας στο εξ αναβολής παιχνίδι της 12ης αγωνιστικής, σκαρφάλωσε στην 5η θέση της βαθμολογίας και βρίσκεται πλέον στη ζώνη των playoffs και όχι σε αυτή των playouts, όπως πολλοί περίμεναν πριν από το ξεκίνημα της χρονιάς.

«Παίξαμε με την καλύτερη ομάδα στο πρωτάθλημα και αυτό δεν αλλάζει. Ήταν η μεγαλύτερη νίκη μας. Αν με ρωτούσες βέβαια πριν από το πρωτάθλημα σε ποιο παιχνίδι θα ήθελα περισσότερο τη νίκη, με την Καρδίτσα ή τον Φίλιππο, θα σου έλεγα το δεύτερο. Ο Φίλιππος είναι ομάδα πιο κοντά σε εμάς. Δεν μπορείς όμως παρά να χαρείς αυτή τη νίκη. Δεν το περίμενε και πολύς κόσμος, παρότι έχουμε δείξει ότι μπορούμε να χτυπήσουμε τις καλές ομάδες», λέει στο basketblog.gr ο Κώστας Αμπατζάς.

«ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΕΝΙΩΣΑ ΝΑ ΞΕΜΕΝΩ ΑΠΟ ΔΥΝΑΜΕΙΣ»

Ο 28χρονος γκαρντ ήταν ένας από τους βασικούς πυλώνες της μεγαλειώδους νίκης της Καβάλας. Πέτυχε 21 πόντους με εκπληκτικά ποσοστά (5/5 βολές, 5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα), μοίρασε 9 ασίστ, μάζεψε 5 ριμπάουντ, έκλεψε δύο φορές τη μπάλα και συγκέντρωσε 27 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης στα 35’14’’ που έπαιξε, περισσότερες από κάθε άλλον παίκτη στο γήπεδο.

Χαλάλι λοιπόν τα επτά λάθη που έκανε, απόρροια και της μεγάλης πίεσης που άσκησε η Καρδίτσα, ειδικά μετά τον (μυικό) τραυματισμό του Malcolm Armstead στο 24’… «Έπεσε πολύ μεγάλο βάρος πάνω μου και η αλήθεια είναι ότι στο τέλος ένιωθα να ξεμένω από δυνάμεις. Ήταν πολύ μεγάλη η πίεση της Καρδίτσας. Αντέξαμε όμως», τόνισε ο Αμπατζάς.

«ΠΡΩΤΑ Η ΑΠΟΦΥΓΗ ΤΩΝ PLAYOUTS ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΑ PLAYOFFS…»

Καλή η νίκη επί της Καρδίτσας και η αναρρίχηση στην 5η θέση της βαθμολογίας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αλλάζουν και οι στόχοι. Όχι ακόμα, τουλάχιστον… «Συνήθως έπειτα από τέτοιες νίκες εφησυχάζεις. Είπαμε κατευθείαν να ξεχάσουμε ότι έγινε χθες, επειδή πρέπει να κάνουμε άλλη μία νίκη με τον Φίλιππο και μετά νομίζω ότι μπορούμε να ηρεμήσουμε», υπογραμμίζει ο άσος της Καβάλας.

«Ο πρώτος στόχος μας από την αρχή της χρονιάς ήταν η αποφυγή των playouts. Δεν γίνεται όμως να μην περάσουν καθόλου από το μυαλό σου τα playoffs. Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν έχουμε συζητήσει καθόλου για αυτό στην ομάδα. Όλοι βλέπουμε τη βαθμολογία. Όλοι έχουμε φιλοδοξίες. Πρώτα όμως πρέπει να τελειώσουμε όσο πιο σύντομα γίνεται το στόχο της παραμονής».