Το απόγευμα της Τετάρτης (1/12), ο Αμύντας δεν κατάφερε να περάσει από τα Σεπόλια και την έδρα του ΑΟ Τρίτωνα, γνωρίζοντας μια εύκολη ήττα με 89-54 για την 6η -εξ αναβολής- αγωνιστική της φετινής Α2 Ανδρών.
Και η απόδοσή του στο δεύτερο ημίχρονο -και δη στην 3η περίοδο- ήταν πιθανότατα αυτή που του στέρησε όποια ονειρικά σενάρια μετά από ένα ισορροπημένο πρώτο μέρος (50-47).

Συγκεκριμένα, η αρμάδα του Υμηττού… κατόρθωσε να πετύχει μόλις 3 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο με 2-16 σουτ εντός πεδιάς, με τους γηπεδούχους να εκμεταλλεύονται αυτή την τρομερή δυστοκία σκοράροντας 25 πόντους και εκτινάσσοντας την απόστασή τους στους 25 πόντους μέχρι και το 30′!

Αυτή ήταν και η χειρότερη φετινή συγκομιδή για οποιαδήποτε ομάδα της λίγκας, με τους «πορτοκαλί» να ξεπερνούν κατά 2 πόντους τους 5 όπου δις είχε κολλήσει η Δάφνη Δαφνίου (κόντρα σε Καβάλα και Αγρίνιο) -αλλά και τους 9 που οι ίδιοι είχαν πετύχει ενάντια στον ΑΟ Παγκρατίου μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Ουσιαστικά, 6 από τις 15 συνολικά ομάδες του πρωταθλήματος έχουν βιώσει τουλάχιστον μια φορά με μια μονοψήφια αναφορικά με τον αριθμό πόντων της περίοδο -έχουν γίνει 11 αθροιστικά (οι 9 ήττες/ μονάχα Φίλιππος και Καβάλα έχουν νίκες υπό αυτή τη συγκυρία)- με τον Οίακα Ναυπλίου να έχει την άτυπη πρωτιά στην εν λόγω λίστα με 4 τέτοια δεκάλεπτα.

Αναλυτικά οι 3 χειρότερες περίοδοι:

1. Αμύντας vs Τρίτων: 3
2. Οίακας vs Καβάλα/ vs Αγρίνιο: 5
3. Καβάλα vs Ψυχικό: 6

Αναλυτικά όλες οι μονοψήφιες περίοδοι:

Οίακας (4): 8 με Χαρίλαο, 8 με ΓΣΕ, 7 με Αμύντα, 9 με Κόροιβο

Αμύντας (2): 9 με Παγκράτι, 3 με Τρίτωνα
Δάφνη Δαφνίου (2): 5 με Καβάλα, 5 με Αγρίνιο

Φίλιππος: 7 με Κόροιβο
Καβάλα: 6 με Χαρίλαο
Χαρίλαος: 7 με Ψυχικό