Μία κακή απόφαση της στιγμής ενδεχομένως να μην επιτρέψει στον Ανδρέα Κανονίδη να ξαναπαίξει στο φετινό πρωτάθλημα της Α2. Οι εξετάσεις που έβγαλε ο 30χρονος φόργουορντ του Αμύντα στο δεξί χέρι έδειξαν κάταγμα, κάτι που σημαίνει ότι θα μείνει εκτός γηπέδων για 3 έως 4 εβδομάδες και θα χάσει το μεγαλύτερο μέρος, αν όχι ολόκληρο το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος.

Ο Κανονίδης τραυματίστηκε 2,5 λεπτά πριν από τη λήξη του αγώνα με τον Ολυμπιακό το περασμένο Σάββατο (8/5), όταν έριξε γροθιά στο προστατευτικό κάλυμμα του τοίχο στο κλειστό της Πυρκάλ, εκνευρισμένος έπειτα από ένα άστοχο λέι-απ. Στην ίδια φάση ο 1ος σκόρερ και ριμπάουντερ του Αμύντα κέρδισε φάουλ και στήθηκε στη γραμμή των ελευθέρων βολών.

Εκτέλεσε πολύ άστοχα την πρώτη βολή και στη συνέχεια ζήτησε αλλαγή από τους διαιτητές και δεν επέστρεψε στο γήπεδο. Η απουσία του Κανονίδη στερεί από τον Αμύντα τον καλύτερο παίκτη του στο χειρότερο δυνατό timing, καθώς η ομάδα του Υμηττού δεν προέρχεται απλά από μία ιστορική νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά “τρέχει” και ένα σερί έξι νικών στο πρωτάθλημα.