Η δεύτερη αγωνιστική της Α’ Φάσης του 47ου Κυπέλλου Ελλάδος αναμένεται να εκκινήσει σήμερα (8/9) με 4 παιχνίδια 8 ομάδων της Α2 Ανδρών.

Μπορεί τα 3 εξ αυτών να μην έχουν συναντηθεί ποτέ ξανά μεταξύ τους στον εν λόγω θεσμό, αλλά αυτό ανάμεσα σε Αμύντα και Πανερυθραϊκό έχουν έντονο παρελθόν τα προηγούμενα χρόνια με τις δύο ομάδες να έχουν συναντηθεί από μια φορά σε κάθε έδρα, με τους «πορτοκαλί» να επικρατούν δις.

Σύμφωνα λοιπόν με τα επίσημα στατιστικά της ΕΟΚ, οι φετινοί αντίπαλοι έχουν τεθεί αντιμέτωποι τόσο το 2010 όσο και την περσινή χρονιά, με τον Αμύντα να μετράει μόνο επιτυχίες.

Συγκεκριμένα, στις 19 Σεπτεμβρίου 2010, η αρμάδα του Υμηττού κατάφερε να επικρατήσει δύσκολα εκτός έδρας με 76-72 για την δεύτερη αγωνιστική της Α’ Φάσης, με τον Κωνσταντίνο Βαρδάρα να είναι ο απόλυτος πρωταγωνιστής με 23 πόντους.

Όσον αφορά την περσινή τους μονομαχία, που έλαβε χώρα στις 20 Σεπτεμβρίου, ο Αμύντας κέρδισε πιο εύκολα σχετικά με την παρθενική τους κόντρα — με 71-61 — έχοντας τους Ιασέρ Σάλεχ και Τζοέλ Γκάτζο ως τους κύριους διακριθέντες του με 18 πόντους, 5 ριμπάουντ και 10 πόντους, 2 ριμπάουντ, 2 ασίστ αντίστοιχα.

Το αξιοπρόσεκτο στοιχείο όμως, σε κάθε μια από αυτές τις προκρίσεις των «πορτοκαλί» είναι το γεγονός πως στη συνέχεια αποκλείστηκε στην 4η αγωνιστική, από Ίκαρο Καλλιθέας και Ολυμπιακό αντίστοιχα.

Το ακόμα πιο παράδοξο;
Έχασε σε αμφότερους αγώνες με μόλις 1 πόντο διαφορά (73-74 και 79-80)!

Τέλος, αναφορικά με την περασμένη αγωνιστική του πρώτου γύρου του φετινού Κυπέλλου, ο μεν Αμύντας είχε αποκλείσει δύσκολο το εμπόδιο του Ψυχικού με 64-60, ενώ ο Πανερυθραϊκός διέλυσε τους νεαρούς του Παγκρατίου με 49 πόντους διαφορά (101-52).