Έναν από τους καλύτερους παίκτες του την περασμένη χρονιά στην Α2 αποχαιρέτησε ο Αμύντας, που έλυσε τη συνεργασία του με τον Γιάσερ Σάλεχ. Ο 23χρονος γκαρντ/φόργουορντ πήρε την απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στην Αίγυπτο και συγκεκριμένα σε μία από τις καλύτερες ομάδες της χώρας, την Al Ittihad.

Την προηγούμενη χρονιά ο Σάλεχ αγωνίστηκε σε 19 ματς με τον Αμύντα στην Α2, αριθμώντας 10,1 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,7 κλεψίματα κατά μέσο όρο. Πλέον, αποτελεί το 2ο παίκτη από την περσινή σεζόν που αποχαιρέτησε τον Αμύντα μετά τον Κώστα Τάγαρη.

Στο μεταξύ, ο σύλλογος του Υμηττού επισημοποίησε και τη συμφωνία με τον Μάη Κωνσταντινίδη για την επόμενη χρονιά. Πριν από τον προπονητή του, ο Αμύντας είχε ανακοινώσει και την παραμονή του Αντριάνο Τοπάλι.

Η ανακοίνωση του Αμύντα για τον Σάλεχ:

«Ο Αμύντας ευχαριστεί θερμά για την προσφορά του, τον Γιάσερ Σάλεχ, μέλος της ομάδας των Ανδρών και του εύχεται καλή επιτυχία στο νέο σταθμό της μπασκετικής του καριέρας.

Ο Γιάσερ αποτελεί πλέον μέλος του ρόστερ της ιστορικής ομάδας της Αλεξάνδρειας Αιγύπτου, Al Ittihad (ιδρύθηκε το 1914), που αγωνίζεται στην Αιγυπτιακή Premier League A, έχοντας στεφθεί πρωταθλήτρια 13 φορές, με τελευταία τη σεζόν 2019-20, αλλά και μία κατάκτηση του FIBA Africa Clubs Champions Cup.

Τη σεζόν, που μόλις ολοκληρώθηκε, ο 23χρονος Ελληνοαιγύπτιος swing man αγωνίστηκε σε 19 ματς με τη φανέλα της ομάδας του Υμηττού, μετρώντας 10,1 πόντους, 4,4 ριμπάουντ, 1,3 ασίστ και 1,7 κλεψίματα ανά αγώνα, με τους 26 πόντους στο ντέρμπυ του Ψυχικού, για την 7η αγωνιστική της Α2, να αποτελούν την κορυφαία ατομική του επίδοση στην κατηγορία.

Το θετικό δέσιμο που αναπτύχθηκε την περασμένη σεζον θα διατηρηθεί και πάντα θα περιμένουμε να ακούσουμε επιτυχίες στα επόμενα βήματα της ζωής του!!».

Η ανακοίνωση για τον Μάη Κωνσταντινίδη:

«Ο Αθλητικός Όμιλος Αμύντας βρίσκεται στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την ανανέωση της συνεργασίας και τη νέα μπασκετική χρονιά με τον προπονητή της αντρικής ομάδας, Μάη Κωνσταντινίδη. Η ταύτιση απόψεων και φιλοσοφίας με τη Διοίκηση του Συλλόγου, οι κύριοι λόγοι που συντέλεσαν στην ανανέωση.

Η τελευταία “ιδιαίτερη” σεζόν, παρθενική για τον Μάη στον Υμηττό, ολοκληρώθηκε με θετικό πρόσημο καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση, χάνοντας την είσοδο στα play off στις λεπτομέρειες. Είχε ξεκινήσει με την πολύ καλή πορεία στο Κύπελλο Ελλάδος και στην επανεκκίνηση του δεύτερου τη τάξει πρωταθλήματος, μετά από εκατόν εξήντα μία ημέρες αγωνιστικής αποχής, με συνολικά 9 νίκες σε 11 αναμετρήσεις, συνεχίζοντας στον τροποποιημένο Β΄γύρο της Α2 Ανδρών (final 8). Χαρακτηριστικές εξαιρετικές εμφανίσεις, με διαφορετικούς πρωταγωνιστές να ξεπηδούν σε κάθε αναμέτρηση!!

Χαρακτηριστικά και τα λόγια του προπονητή στο amyntas.gr: “Θεωρώ ότι οι στόχοι, που είχαν τεθεί στην αρχή της χρόνιας, έχουν επιτευχθεί. Η ηλικιακή ανανέωση πραγματοποιήθηκε με την παρουσία και τη σημαντική συμμετοχή πολλών νέων αθλητών. Παράλληλα, η ομάδα κατάφερε, μετά από μια πολύ καλή παρουσία στο θεσμό του κυπέλλου, να πετύχει το καλύτερο ποσοστό νικών-ηττών στην κανονική διάρκεια στην ιστορία της στην Α2 και να προκριθεί ως 6οι σε ισοβαθμία στο final 8. Παρά το γεγονός πολύ σημαντικών απουσιών στην φάση αυτή, οι παίκτες κατόρθωσαν να παραμείνουν ανταγωνιστικοί απέναντι στις καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και να καταλάβουν την 7η θέση στην τελική βαθμολογία, χάνοντας στις λεπτομέρειες την πρώτη συμμετοχή στα play off. Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια δεν θα μείνει ημιτελής και το roster θα ενισχυθεί στα σημεία, που απαιτείται. Θέλω να ευχαριστήσω τους παίκτες, τη διοίκηση και τους συνεργάτες για την εμπιστοσύνη τους και να ευχηθώ υγεία και διάθεση για περισσότερη δουλειά, ώστε να έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.“

Παράλληλα έχει ήδη ξεκίνησει ο σχεδιασμός για τη νέα χρονιά με πρώτο μέλημα την ανανεώση της συνεργασίας με τους παίκτες που ανήκουν ήδη στο Σύλλογο, αλλά και την καλύτερη συμπλήρωση του ρόστερ ενόψει της νέας περιόδου.

Καλή συνέχεια κοουτς!!».