Ο ηγέτης του Ψυχικού, Μάρτιν Παασόγια κλήθηκε στην Εθνική Εσθονίας (είναι στον όμιλο της Εθνικής Ελλάδας) για τα ματς της ομάδας με Σερβία (21/2, εντός) και Γεωργία (24/2, εκτός) στα «παράθυρα» του Φεβρουαρίου για τα Προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αυτό προκάλεσε μια ανακατάταξη στο πρόγραμμα της Α2.

Η ομάδα του 25χρονου παίκτη, το Ψυχικό, αναμενόταν να υποδεχτεί τον Αμύντα στις 23/2 στο πλαίσιο της 19ης Αγωνιστικής της Α2 και η ΕΟΚ αναγκάστηκε να μεταθέσει το ματς σε άλλη ημερομηνία, λόγω της απουσίας του Μάρτιν Παασόγια.

Η Ομοσπονδία ανακοίνωσε ότι ο αγώνα Ψυχικό – Αμύντας θα αλλάξει ημερομηνία διεξαγωγής και θα μετατεθεί τελικά στις 6/3 οπότε και ο παίκτης θα έχει ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του με τη Εθνική της χώρας του και θα έχει επιστρέψει πίσω στην Ελλάδα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΟΚ:

«Λόγω συμμετοχής του αθλητή, Martin Paasoja, της ΑΕ ΨΥΧΙΚΟΥ με την Εθνική ομάδα της Εσθονίας (άρθρο 50, παρ. 1γ κανονισμών ΕΟΚ), ο αγώνας ΑΕ Ψυχικού -ΑΟ Αμύντας για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α2 Εθνικής κατηγορίας Ανδρών αντί της 23/02/2019, θα διεξαχθεί στις 06/03/2019 και ώρα 17.00, στο Κλειστό Γυμναστήριο Ψυχικού».