Ο Πανιώνιος έχει περάσει σε νέα εποχή με τον Ιώνα Βαρουξάκη να έχει βάλει στόχο να τον επαναφέρει στην Basket League, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα πάντα στον «Ιστορικό» κυλούν ομάδα, με την αναφορά μας να έγκειται στις ακαδημίες, που δίχως αμφισβήτηση αποτελούν την μεγαλύτερη παρακαταθήκη του συλλόγου.

Έτσι, μετά την τοποθέτηση του Γιάννη Καλαμπόκη στην θέση του υπεύθυνου ακαδημιών και την αποχώρηση από αυτή του επί 12 χρόνια υπευθύνουΘανάση Κωνσταντώνη, ήρθε χθες (13/10) και ο Ίκαρος Φατούρος με προσωπική του ανάρτηση στο facebook να ζητήσει συγνώμη από τους Ανδρέα Βαρίκα και Αργύρη Κορωναίο, και να αναφέρει ότι δεν άντεξε, τονίζοντας ότι ο Πανιώνιος είναι ιδέα: «Ανδρέα Βαρικα Κυρ Αργύρη Κορωναιο σας ζητώ συγνώμη αλλά δεν άντεξα.Σας ευχαριστώ πολύ για το Πανιώνιο ήθος και την αξιοπρέπεια που μου διδάξετε να κουβαλάω αυτά τα 40 Χρόνια που ζω μέσα στις εγκαταστάσεις των ακαδημιών του μπάσκετ.Όλα στη ζωή τελειώνουν έτσι και η δικιά μου πορεία σαν αθλητής και μετέπειτα προπονητής του συλλόγου που ΑΓΑΠΑΩ έφτασε στο τέλος της.Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τους φίλους συνεργάτες προπονητές για τα όμορφα Χρόνια γεμάτα ατελείωτες επιτυχίες που ζήσαμε παρέα. Ευχαριστώ τα παιδιά μας που τα βλέπαμε σαν δικά μας παιδιά και τους γονείς τους για την άψογη συνεργασία. Ζητώ ταπεινά συγγνώμη από αυτούς γιατί σήμερα 13/10/2016 κατέβηκα από το πλοίο και διέκοψα το όμορφο αυτό ταξίδι. Εύχομαι στον σύλλογο μου καλή συνέχεια και ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες. Ο Πανιώνιος είναι ιδέα Και πάνω από όλους».

Εκτός αυτού, ήρθε η επίσημη σελίδα των «κυανέρυθρων» στο facebook να αναφέρει ότι οι περισσότεροι προπονητές επέλεξαν να μην συνεργαστούν με τη νέα διοίκηση, και αποχώρησαν.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

«Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι η πλειονότητα των προπονητών των ακαδημιών μπάσκετ επέλεξε να μην συνεργαστεί με την καινούργια διοίκηση του τμήματος μπάσκετ που έχει αναλάβει από την αρχή της σεζόν. 
Οι προπονητές εξέφρασαν σήμερα την επιλογή τους αυτή δια της αποχωρήσεως από τα καθήκοντα τους, άνευ ετέρας προειδοποίησεως. Οι απερχόμενοι προπονητές θα αντικατασταθούν πάραυτα από άρτια καταρτισμένους προπονητές με τους οποίους η διοίκηση έχει ήδη έρθει σε συμφωνία. 
Τα τμήματα θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά. Ζητούμε την κατανόηση σας για ενδεχόμενες δυσκολίες που ίσως προκύψουν κατά τις πρώτες λίγες μεταβατικές μέρες. 
Μέριμνα όλων μας είναι να αποτελέσει η αλλαγή αυτή ευκαιρία για την βελτίωση στο ήθος, ύφος και ποιότητα των προσφερομένων υπηρεσιών.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στους κυρίους Γιάννη Καλαμπόκη και Φώτη Μωραίτη στα γραφεία των ακαδημιών.

Το τμήμα μπάσκετ του Πανιωνίου Γυμναστικού Συλλόγου Σμύρνης»