Αποφασισμένοι να το… κυνηγήσουν μέχρι τέλους, το θέμα της ανόδου στην Α1, είναι οι Ίκαροι Σερρών. Μπορεί φαινομενικά να υπάρχει μια στασιμότητα στα δρώμενα των “κυανοκίτρινων”, όμως αυτό οφείλεται στο ότι η διοίκηση έχει στρέψει αποκλειστικά την προσοχή της στον ενδεχόμενο προβιβασμό της ομάδας στη μεγάλη κατηγορία.

Στις Σέρρες εκτιμούν ότι έχουν διαμορφωθεί οι συνθήκες για να ανέβουν οι Ίκαροι στην Α1, μιας και δεν είναι λίγες οι ομάδες της μεγάλης κατηγορίας οι οποίες έχουν αποδεδειγμένα χρέη εκατοντάδων χιλιάδων Ευρώ και εάν εφαρμοστούν οι νόμοι και οι κανονισμοί, δύσκολα θα πάρουν το πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού.

Αυτό βέβαια ίσχυε και κατά την περσινή περίοδο όπου και πάλι οι ‘Ίκαροι ήταν… σταντ μπάι, όμως τα γνωστά… κουκουλώματα και μπαλώματα λειτούργησαν έτσι ώστε να συνεχίσουν στην Α1 ομάδες με τεράστια χρέη προς κάθε κατεύθυνση. Η διοίκηση της ομάδας από τη πλευρά της, προσπαθεί να πιέσει τον ΕΣΑΚΕ αλλά και τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς, να ορίσουν ακριβείς ημερομηνίες για να εξεταστούν οι φάκελοι των ομάδων, ώστε να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να γνωρίζουν εάν θα προγραμματίσουν την ομάδα για την Α1 ή την Α2.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η συμμετοχή μιας ομάδας όπως οι Ίκαροι στο πρωτάθλημα της Α2, έχει γίνει πλέον ιδιαίτερα… ζημιογόνα. Οι Σέρρες είναι από τις πιο απομακρυσμένες πόλεις του πρωταθλήματος, γεγονός που ανεβάζει κατακόρυφα τα έξοδα μετακίνησης. Εάν αναλογιστούμε ότι πέρσι οι άνθρωποι της ομάδας δεν πήραν ούτε ένα Ευρώ από την ΕΟΚ για τις μετακινήσεις τους και σε συνδυασμό με την πλήρη απουσία επιχορήγησης, τότε γίνεται αντιληπτό γιατί οι Ίκαροι προτιμούν να κολυμπήσουν στα… βαθιά της Α1.