Την πίστη του ότι η δουλειά που γίνεται στον Ηρακλή θα φανεί και στο παρκέ και θα έρθουν στην πορεία οι απαιτούμενες νίκες, εξέφρασε ο Γιάννης Δαμαλής. Ο νεαρός προπονητής του “Γηραιού”, σε δηλώσεις του στο “basketblog” αναφέρθηκε επίσης στην μεγάλη απώλεια του Δημήτρη Δέσπου, αλλά και στο ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ…

“Η ομάδα αναγκάστηκε μετά τον τραυματισμό του Δέσπου να παίξει χωρίς αυτόν και σίγουρα η προσαρμογή ήταν δύσκολη. Έπρεπε να αλλάξουμε πράγματα στην τακτική μας, τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα, καθώς μιλάμε για έναν βασικό παίκτη της ομάδας που είχε σκοράρει συνολικά 99 πόντους”, σχολίασε ο 27χρονος προπονητής του Ηρακλή για την σημαντικότητα της απουσίας του πολύπειρου σέντερ και συνέχισε: “Μας πήρε ένα χρονικό διάστημα μέχρι να συνηθίσουμε σε αυτό το στιλ παιχνιδιού και το πρόγραμμα σίγουρα δεν μας ευνόησε σε αυτή τη προσπάθεια μας, καθώς αντιμετωπίσαμε διαδοχικά τρεις πολύ δυνατές ομάδες, εκ των φαβορί για την άνοδο. Αρχικά ήρθε η βαριά εντός έδρας ήττα από την Καβάλα, όμως στη συνέχεια παλέψαμε πολύ δυνατά τα παιχνίδια με Εθνικό και Αρκαδικό τα οποία χάσαμε στις λεπτομέρειες. Παρά το γεγονός ότι αγωνιστήκαμε χωρίς τον βασικό μας σέντερ, δείξαμε ότι το ρόστερ του Ηρακλή έχει ταλέντο και μέσα από τη σκληρή δουλειά εκτιμώ ότι θα έρθουν και τα αποτελέσματα”.

Όσον αφορά στη συνέχεια, ο Δαμαλής τόνισε: “Από εδώ και πέρα έχουμε ένα διαφορετικό πρόγραμμα και στόχος μας είναι να χτυπήσουμε όλα τα ματς, με ξεκίνημα το εκτός έδρας ματς με τον Φίλιππο Βέροιας. Είμαστε σίγουρα σε δύσκολη βαθμολογική θέση, όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι βγάλαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα, ενώ έχουμε και ένα παιχνίδι λιγότερο, αυτό με τον Ηλυσιακό”.

Τέλος, ο προπονητής των “κυανόλευκων” σχολίασε σχετικά με το ενδεχόμενο ενίσχυσης του ρόστερ: “Ο Δέσπος επανέρχεται σταδιακά και όπως μας είπαν οι γιατροί από την ερχόμενη εβδομάδα θα μπει σε ρυθμούς προπονήσεων (τώρα κάνει μόνο τρέξιμο και σουτάκια) και θα είναι έτοιμος για το ματς με τον Φίλιππο. Οπότε δεν θα κινηθούμε για την απόκτηση ψηλού. Όμως, αφήνουμε ένα ανοιχτό παράθυρο για την ενίσχυση της περιφέρειας καθώς εξετάζουμε κάποιες περιπτώσεις που μας ενδιαφέρουν. Έχουμε περιθώριο μέχρι τις 31 του μήνα, οπότε παρά τα “στενά” μας οικονομικά, ίσως γίνει μια κίνηση ενίσχυσης”.