Το κλίμα δεν είναι και το καλύτερο δυνατό στα Τρίκαλα, μετά τις πρόσφατες δηλώσεις του Γιάννη Τζήμα, ο οποίος άφησε σαφής αιχμές για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Θεσσαλοί.

Ο μάνατζερ της ομάδας Κώστας Σκρέτας, σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό ” Νέα Λέσχη 97,6″,  παραδέχθηκε ότι όντως υπάρχουν οφειλές (όχι τόσο μεγάλες όσο ακούγονται) και ξεκαθάρισε ότι η κρίση είναι αντιμετωπίσιμη και φυσικά τα Τρίκαλα δεν πρόκειται να διαλυθούν.

“Σε μια κοινωνία που όλοι είμαστε κοντά ο ένας στον άλλον δεν μπορούμε να κρυβόμαστε, ούτε να λέμε ψέματα και αναλήθειες, παρά μόνο την αλήθεια, η οποία μπορεί να μας οδηγήσει σε καλύτερες ημέρες. Ναι, είναι 100% σίγουρο ότι η ομάδα του μπάσκετ, όπως και κάθε σύλλογος, κάθε επιχείρηση, έχει προβλήματα οικονομικά.

Κάποια πράγματα που είχαμε υπολογίσει από την προηγούμενη χρονιά δεν μας βγήκαν όπως περιμέναμε. Τα παιδιά έχουν προβληματάκια όσον αφορά οικονομικές εκκρεμότητες και είναι σίγουρο ότι υπάρχει πρόβλημα οικονομικό στην ομάδα, όπως σε κάθε επιχείρηση”, σχολίασε ο έμπειρος Τρικαλινός παράγοντας με αφορμή τις δηλώσεις Τζήμα και πρόσθεσε:

“Εμείς δεν θα έρθουμε σε αντιπαράθεση ούτε με τον προπονητή ούτε με τους παίκτες ούτε με κανέναν. Ξέρουμε ότι αυτή τη στιγμή κάνουμε τεράστιο αγώνα. Έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας να έχουμε καθαρή την ομάδα. Ξέρουμε ότι από τα περσινά χρήματα που είχαν συμφωνήσει, αν αφαιρέσεις ένα πολύ μικρό ποσό το οποίο αφαιρέσαμε σε όλους, άπαντες πήραν τα χρήματα που δικαιούνταν να πάρουν.

Τη φετινή χρονιά έχουν πληρωθεί μέχρι 30/10 και τις επόμενες ημέρες θα πληρώσουμε και το Νοέμβριο. Υπάρχουν οφειλές δύο μηνών στην ομάδα και δεν το κρύβουμε. Να φανταστείτε, όμως, ότι δεν θα υπήρχαν ούτε αυτές εάν ήταν κοντά μας όσα υπολογίζαμε.

Μην ξεχνάτε ότι ένα ταξίδι στην Αθήνα μας στοιχίζει 2-2,5 χιλιάδες ευρώ. Αν εξαιρέσεις την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, πέρυσι μας είχε υποσχεθεί δημοτικός σύμβουλος που είναι κοντά στην ομάδα ότι θα μας πληρώσει τα λεωφορεία και δεν τα πλήρωσε. Η ομάδα είναι αναγκασμένη να πληρώνει και αυτά. Η ομάδα πήγε στην Κρήτη και ξόδεψε 5 χιλιάδες ευρώ, τα οποία αντιστοιχούν σε μισή μισθοδοσία“.

Για το εάν υπάρχει κλίμα διάλυσης στην ομάδα, ο Κώστας Σκρέτας υπογράμμισε: “Αυτό το κλίμα το διαψεύδω εγώ. Τα πράγματα είναι ακριβώς έτσι όπως τα λέω. Όχι ότι δεν θα έπρεπε να είχαν τακτοποιηθεί, αλλά δεν μπορείς από την άλλη να πεις ότι οι παίκτες είναι 6-8 μήνες απλήρωτοι.

Οι περσινές οφειλές είναι τακτοποιημένες κατά 80% και δύο μισθούς τους κρατήσαμε από όλους όπως τους είχαμε πει εξ αρχής. Θεωρώ ότι ο Γιάννης Τζήμας, οι αθλητές, η διοίκηση είμαστε όλοι μία οικογένεια. Τώρα, αν τυχόν γίνει λάθος από ένα παιδί της οικογένειας, όπως ο Γιάννης Τζήμας, κι έγινε για να ταρακουνήσει τα νερά, τότε καλά έκανε“.