Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος, ο ΟΦΗ πέρασε πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού, μετά τη νίκη του στο ντέρμπι με το Ηράκλειο και πλέον ατενίζει με μεγάλη αισιοδοξία τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν. Ο Αλέξης Πετράκης που ήταν εκ των πρωταγωνιστών της σπουδαία Σαββατιάτικης επιτυχίας, δήλωσε:

“Κυριαρχήσαμε στο παιχνίδι ήμασταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια και το πιστεύαμε πως θα νικήσουμε. Η ομάδα έχει πολλά προβλήματα. Κάποιοι παίκτες αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης. Παρά αυτά τα προβλήματα θέλουμε να μείνουμε προσηλωμένοι στον στόχο μας καθώς και η φανέλα είναι βαριά”, τόνισε ο 25χρονος γκαρντ και πρόσθεσε με νόημα: “Ο ΟΦΗ αν σωθεί θα είναι θαύμα και μαγκιά όλων. Πιστεύω θα σωθούμε είμαστε σε καλό δρόμο”.

Από τη πλευρά του, ο κόουτς Φώτης Τακιανός στάθηκε στα ψυχικά αποθέματα των αθλητών του: “Ήταν μια πολύ μεγάλη νίκη με μεγάλη βαθμολογική σημασία κάτω από αθλητικές συνθήκες στην οποίες διεξήχθη το ματς και αυτό είναι ευχάριστο. Προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό μας από την αρχή του αγώνα και τα καταφέραμε.

Παλεύουμε με τα προβλήματα μας και είναι ευλογία για τον ΟΦΗ που έχει τέτοιους παίκτες που παρά τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν συνεχίζουν. Πιστεύω θα τα καταφέρουμε να σωθούμε. Ήταν θέμα χαρακτήρα η νίκη και τα παιδιά κατέθεσαν ψυχή. Απομένουν 4 ματς με παιχνίδια που κρύβουν παγίδες και πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί. Είναι στενάχωρο που δυο ομάδες της πόλης δίνουν μάχη για την παραμονή”.