Τα περιθώρια έχουν στενέψει πλέον δραματικά για τη Νίκη Βόλου, μετά και την χθεσινή ήττα από το Ηράκλειο.

Κατάκοποι από το κουραστικό ταξίδι και τον αγώνα, απογοητευμένοι από την ήττα στο τέλος, με αποχωρήσεις παικτών και με αρκετούς τραυματίες, οι Θεσσαλοί καλούνται να μαζέψουν τα… κομμάτια τους και να δώσουν το Σάββατο τον “υπέρ πάντων αγώνα” κόντρα στη Δόξα Λευκάδας.

Ο Γιώργος Ζαφειρούδης δεν θέλησε να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλο του και μιλώντας στο basketblog, είπε τα πράγματα όπως είναι… “Πρέπει πάση θυσία να νικήσουμε τη Δόξα. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα πλέον για εμάς και πρέπει να τα λέμε με το όνομα τους… Αν χάσουμε… πέσαμε και ας έχει ακόμη πολύ δρόμο το πρωτάθλημα“, υπογράμμισε ο κόουτς των Θεσσαλών και πρόσθεσε:

“Για την ομάδα της Λευκάδας δεν είναι το ίδιο, αφού παίζει εκτός έδρας… Η πίεση είναι όλη επάνω μας και ελπίζω να έχουν άπαντες αντιληφθεί τη σοβαρότητα της κατάστασης. Περιμένουμε τη στήριξη του κόσμου και να γνωρίζουν όλοι ότι ανεξάρτητα με το αποτέλεσμα η Νίκη Βόλου θα συνεχίσει να παλεύει μέχρι τέλους και θα προσπαθήσει να παραμείνει ανταγωνιστική“.

Παρελθόν ο Πολίτης

Το έργο του Γιώργου Ζαφειρούδη και των παικτών του γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, από τη στιγμή που υπάρχουν προβλήματα τραυματισμών αλλά και αποχωρήσεις. Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Πολίτης, αποτελεί οριστικά παρελθόν από τους “κυανόλευκους”, λόγω των οικονομικών εκκρεμοτήτων προς το πρόσωπο του.

Ο νεαρός γκαρντ απείχε τις τελευταίες δύο εβδομάδες από τις υποχρεώσεις της ομάδας και πλέον τέθηκε εκτός και επισήμως, στερώντας ένα σημαντικό “όπλο” από το ρόστερ, καθώς μιλάμε για τον δεύτερο σκόρερ (135 πόντους).

Όσον αφορά στους τραυματίες, οι Κουτίνας και Μυστηλιάδης ταλαιπωρούνται από διαστρέμματα και ακολουθούν θεραπεία, ενώ ο Μαλτέσιος έχει ένα χτύπημα στο κεφάλι από το χθεσινό παιχνίδι και ίσως να προφυλαχθεί από τη σημερινή προπόνηση.