Το φετινό καλοκαίρι ήταν αρκετά περίεργο για την ομάδα του Ηρακλείου. Οι Κρητικοί αμφιταλαντεύθηκαν ανάμεσα στον… αφανισμό, τα τοπικά πρωταθλήματα και τη Β’ Εθνική, όμως τελικά όχι μόνο κατάφεραν να σταθούν στα πόδια τους αλλά και θα αγωνιστούν μετά από αρκετά χρόνια και πάλι στην Α2.

Η διοίκηση του συλλόγου αποδέχθηκε και επισήμως την πρόσκληση της ΕΟΚ για προβιβασμό στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία (στη θέση του Πανελληνίου), μετά από την πρόσφατη συνεδρίαση της, κάτι που έκανε γνωστό με σχετική ανακοίνωση.

Ο πρόεδρος της επιτροπής καλαθοσφαίρισης της ανδρικής ομάδας του Ηράκλειο Ο.Α.Α., Γιάννης Χαρωνίτης δήλωσε σχετικά: “Στην πρόταση που μας έγινε από την ΕΟΚ για συμμετοχή  της ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία , απαντήσαμε -σε συνεργασία με το Δ.Σ του Ομίλου- θετικά. Οι ενέργειες που θα γίνουν θα είναι μέσα στο το κοινωνικό και οικονομικό πνεύμα της εποχής και θα συμβαδίζουν με την ιστορία του ομίλου μας“.

Από τη πλευρά του ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Νίκος Τούλης σχολίασε: “Μετά από τα νέα δεδομένα και την συμμετοχή της ομάδας στην Α2 εθνική κατηγορία – σε μια δύσκολη πραγματικά εποχή,  που δημιουργεί η οικονομική κρίση στη κοινωνία και στην δική μας περίπτωση στον αθλητισμό που είναι ένα κοινωνικό αγαθό και φαινόμενο – πιστεύω ότι μόνο με σκληρή, αδιάκοπη και προγραμματισμένη δουλειά απ όλους που ασχολούνται με την ομάδα, μέσα από την συνεχή συμπαράσταση των φίλων της ομάδας και του αθλήματος και με την οικονομική στήριξη των χορηγών, θα καταφέρουμε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις μας και στο τέλος, όλοι μαζί να χαρούμε για αυτό που πετύχαμε, υπηρετώντας την ομάδα μπάσκετ του ΗΡΑΚΛΕΙΟ, που νομίζω ότι σε όποια κατηγορία και να αγωνίζεται κοσμεί και στολίζει το Ελληνικό Μπάσκετ”.

Τέλος, ο προπονητής του Ηράκλειο, Βασίλης Ράλλης, τόνισε: “Είναι μεγάλη μας τιμή η πρόσκληση της Ομοσπονδίας και η συμμετοχή μας στο πρωτάθλημα της Α2, αυτό που μπορούμε να υποσχεθούμε, εμείς σαν προπονητικό τιμ και οι παίκτες, είναι η πολύ σκληρή δουλειά μέσα στο γήπεδο ώστε να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις  της κατηγορίας και της ομάδας”.