Ο Αλεξ Ακερ όχι μόνο συνεχίζει να απειλεί τον Απόλλωνα Πάτρας με “κραχ”, αλλά είναι έτοιμος να πάει το θέμα των οφειλών του συλλόγου προς εκείνον στα πολιτικά δικαστήρια. Ο Αμερικανός πρώην παίκτης των Πατρινών είχε προσφύγει στην FIBA, επειδή η ομάδα τον είχε… φεσώσει. Ο Ακερ δικαιώθηκε και το συνολικό ποσό που του επιδικάστηκε (μαζί με τους τόκους και τα λεφτά των εκπροσώπων του) έφτασε στα 200.000 δολάρια, όπως είχε αποκαλύψει το Basketblog!

Ο παίκτης και οι εκπρόσωποί του προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με την ομάδα, αλλά από τους Πατρινούς δεν υπήρξε ούτε φωνή ούτε ακρόαση. Η ομάδα μάλιστα εξέδωσε ανακοίνωση μετά την αποκάλυψη του Basketblog στην οποία ανέφερε: «Ο Α.Σ. Απόλλων Πάτρας σε συνέχεια δημοσιευμάτων και δημοσιογραφικών αναφορών σχετικά με εμπλοκή του στην υπόθεση Άκερ, ενημερώνει ότι σύμφωνα με την απόφαση του Διεθνούς Διαιτητικού Δικαστηρίου Μπάσκετ (ΒΑΤ), ο Α.Σ. Απόλλων Πάτρας δεν σχετίζεται με την υπόθεση των οφειλών προς τον αθλητή». Οι Πατρινοί θεωρούν ότι από την στιγμή που ο Απόλλωνας Πάτρας άλλαξε διοίκηση και πέρασε στα χέρια του Ερασιτέχνη δεν έχει καμία σχέση με τις παλιές οφειλές.

Το θέμα, όμως, δεν είναι τόσο απλό, διότι η ομάδα συνεχίζει να έχει το ΑΦΜ της ΚΑΕ, συνεχίζει να υπάρχει ως Απόλλωνας Πάτρας και οι νόμοι περί εταιρειών λένε ότι τα χρέη δεν διαγράφονται από τις νέες διοικήσεις. Η μόνη λύση για να διαγραφούν είναι η πτώχευση. Αυτό όμως, σημαίνει και υποβιβασμό στις μικρές κατηγορίες. Ο παίκτης, πάντως,αποφάσισε να κάνει μια τελευταία προσπάθεια. Ετσι η πλευρά του ξεκαθάρισε ότι δίνει μια εβδομάδα διορία στον Απόλωνα για να του πει τι θα κάνει και φυσικά να αρχίσει να του εξοφλεί – μέσω διακανονισμού – φυσικά τα 200.000 που του έχει επιδικάσει η Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Από την άλλη ο Ακερ είναι έτοιμος να προσφύγει και στα πολιτικά δικαστήρια κατά της ομάδας αν δεν αρχίσει να πληρώνεται άμεσα.