Τα “αποκαλυπτήρια” του για τη νέα αγωνιστική σεζόν θα κάνει το προσεχές διήμερο ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης, ο οποίος θα αντιμετωπίσει σε διαδοχικούς φιλικούς αγώνες τη Νέα Κηφισιά από την Α1. Η ανακοίνωση των νεοφώτιστων που θα έχουν φέτος ιδιαίτερα υψηλές φιλοδοξίες αναφέρει:

“Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, 5/6 Σεπτεμβρίου, ο Γυμναστικός Σύλλογος Κύμης της νέας σεζόν αποκαλύπτεται στα μάτια των φιλάθλων του με δύο πολύ δυνατά φιλικά παιχνίδια. Αντίπαλος του η ομάδα της Κηφισιάς που αγωνίζεται στην Α1. Το πρώτο φιλικό θα διεξαχθεί στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης το Σάββατο στις 17:30 και το δεύτερο στην ίδια έδρα την Κυριακή στις 18:30.

Μετά από ένα 20ήμερο σκληρών και επίπονων προπονήσεων, ο ΓΣ Κύμης μπαίνει στην 2η φάση της προετοιμασίας του ενόψει του πρωταθλήματος της Α2, στην φάση των φιλικών παιχνιδιών. Πρώτος εντός έδρας αντίπαλος του μια από τις πρωταγωνίστριες ομάδες της Α1, η Κηφισιά. Οι παίκτες της ομάδας της Κύμης θα τεστάρουν τις δυνάμεις τους απέναντι σε έναν εξαιρετικά δυνατό αντίπαλο, ενώ ο προπονητής Βασίλης Μπρατσιάκος θα έχει την δυνατότητα να εξετάσει την αγωνιστική κατάσταση που βρίσκεται αυτήν την στιγμή η ομάδα του και να δει αν αποτυπώνονται έμπρακτα στο παρκέ όλα όσα σχεδίαζε τον τελευταίο καιρό στις προπονήσεις.

Η ομάδα της Κηφισιάς είναι …παλιά γνώριμος της Κύμης, καθώς πέρσι πήρε μέρος στο τουρνουά προετοιμασίας που διοργάνωσε η διοίκηση του Γυμναστικού Συλλόγου. Πάντως οι …παρατηρητικοί φίλαθλοι θα δουν πολλές διαφορές στην ομάδα των Βορείων Προαστίων σε σχέση με το φιλικό των δύο αντιπάλων πριν από έναν χρόνο. Επικεφαλής του τεχνικού επιτελείου παρέμεινε ο προπονητής Ηλίας Παπαθεοδώρου, αλλά στο ρόστερ των παικτών έγινε μεγάλη ανανέωση. Την προηγούμενη αγωνιστική σεζόν η στελέχωση του ρόστερ είχε στηριχτεί στους πολύ έμπειρους Έλληνες παίκτες, όπως ήταν ο Κακιούζης, ο Τσαλδάρης, ο Λιακόπουλος, ο Μαυροειδής, ο Μπάρλος, ο Καυκής, ο Μενουδάκος και ο “δικός μας” Γιάννης Ψαθάς που αγωνίζεται πλέον στον ΓΣ Κύμης. Φέτος αυτοί αποχώρησαν και στην θέση τους ήρθαν Έλληνες μικρότερης ηλικίας, όπως ο Νίκος Γκίκας, ο Λεωνίδας Κασελάκης, ο Γιώργος Διαμαντάκος, ο Λίνος Χρυσικόπουλος, ο Γιάννης Χατζηνικόλας και ο Ανδρέας Χατζηνικόλας. Σε αυτούς προστέθηκαν τρεις ξένοι παίκτες που οι παράγοντες της Κηφισιάς ευελπιστούν να αποδειχτούν “λαβράκια” και να κάνουν την διαφορά στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ο λόγος για τους Chad Fraziers, Dustin Hogue και Jherrod Stiggers, ενώ παρέμεινε ο Petar Popovic που θεωρείται τεράστιο ταλέντο από τους ειδικούς και ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να κάνει πολύ καλύτερη σεζόν από πέρσι.

Μπορεί λοιπόν τα δύο παιχνίδια του Σαββατοκύριακου να είναι φιλικά και το τελικό αποτέλεσμα να μην έχει μεγάλη σημασία, αλλά σίγουρα όσοι βρεθούν στο κλειστό γυμναστήριο Κύμης “Νίκος Μαρίνος” θα αποζημιωθούν με το παραπάνω. Θα δουν αντιμέτωπες δύο πολύ καλές ομάδες, η μία της Α1 και η άλλη της Α2, που έχουν στο ρόστερ τους εξαιρετικούς παίκτες. Οπότε το θέαμα είναι δεδομένο ότι θα είναι υψηλού επιπέδου. Επιπλέον οι φίλαθλοι της Κύμης θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν για πρώτη φορά φέτος τον Γυμναστικό Σύλλογο, την ομάδα που τους έχει χαρίσει πολλές επιτυχίες τα τελευταία χρόνια και που υπόσχεται να τους χαρίσει ακόμα περισσότερες στο άμεσο μέλλον”.