Ο Απόλλωνας Πάτρας αναμένεται να ζητήσει αναβολή του αγώνα της πρεμιέρας της A2 (3/10) με την Καβάλα λόγω FIBA. Η Παγκόσμια Ομοσπονδία έχει ρίξει κατακέφαλα στους Πατρινούς ένα ΒΑΝ, λόγω της υπόθεσης του Alex Acker.

Η ομάδα έτσι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τους παίκτες που απέκτησε φέτος, καθώς η FIBA έχει ξεκαθαρίσει πως απαγορεύονται οριστικά οι μεταγραφές σε ομάδες με ΒΑΝ.

Μάλιστα έχει ξεκαθαρίσει στην ΕΟΚ πως αν κάνει τα στραβά μάτια και επιτρέπει σε ομάδες με ΒΑΝ να κάνουν μεταγραφές θα της ρίχνει πρόστιμο. Και της το έριξε πριν λίγο καιρό, λόγω του Απόλλωνα (έκανε μεταγραφές με την ΕΟΚ να παριστάνει την αδιάφορη).

Οι Πατρινοί είναι με την πλάτη στον τοίχο με όλα αυτά, καθώς δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακόμα αν δεν βρεθεί λύση τις φετινές μεταγραφές τους.

Έτσι φαίνεται να ετοιμάζονται να ζητήσουν από την ΕΟΚ να αναβληθεί το παιχνίδι της πρεμιέρας (3/10) με την Καβάλα, μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο.

Το τοπίο πάντως, δύσκολα θα ξεκαθαρίσει αν ο Acker και η πλευρά του δεν δουν το χρώμα του χρήματος.

Η παρούσα διοίκηση του Απόλλωνα έκανε ότι δεν αναγνώριζε το χρέος, λέγοντας ότι το διοικητικό καθεστώς έχει αλλάξει και η ομάδα έχει περάσει πλέον στα χέρια του Ερασιτέχνη. Η διοίκηση έλεγε ότι το χρέος προς τον Acker βαραίνει την ΚΑΕ, δηλαδή, την παλιά διοίκηση και όχι τη νέα του Ερασιτέχνη.

Αυτά βέβαια, η FIBA δεν τα… αναγνωρίζει. Θεωρεί συνέχεια της παλιάς διοίκησης τη νέα, θεωρεί ότι η ομάδα έχει… συνέχεια και δεν διαλύθηκε, άρα θεωρεί ότι η νυν διοίκηση πρέπει να εξοφλήσει (μέσω διακανονισμού φυσικά) τον Αμερικανό, διότι μόνο έτσι θα γίνει άρση του ΒΑΝ.