Μέχρι τις 13 Μαρτίου θα πρέπει ο Απόλλωνας Πάτρας να πληρώσει πρόστιμο 20 χιλιάδων ελβετικών φράγκων κατόπιν σχετικού προστίμου που επέβαλλε η FIBA για την υπόθεση του Alex Acker. Η ομάδα της Πάτρας εξακολουθεί να διατηρεί «ανοιχτό» το μέτωπο με τον Αμερικανό με αποτέλεσμα να μπαίνει σε μπελάδες.
Όπως αποκαλύπτουμε η FIBA απέστειλε το σχετικό έγγραφο στον Απόλλωνα, το οποίο αναφέρει τα εξής:
«Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι παρά την απόφαση του Γενικού Γραμματέα να επιβάλλει απαγόρευση μεταγραφών στην ομάδα σας, παραμένετε σιωπηλοί. Δεν έχετε εκπληρώσει τις υποχρεώσεις που έχετε από το ΒΑΤ. Παρά το ότι είχατε τελική προθεσμία ως τις 28 Φεβρουαρίου 2020, όπως σας γνωστοποιήθηκε από το e-mail τις 17ης Φεβρουαρίου 2020. Όπου ενημερώθηκε το κλαμπ ότι η FIBA μπορεί να επιβάλλει επιπλέον κυρώσεις.
Κατά συνέπεια, σε ακολουθεί με το Άρθρο 3-336 των εσωτερικών κανόνων της FIBA, όπου δηλώνεται ότι οι κυρώσεις μπορούν να εφαρμοστούν παραπάνω από μία φορά, επιβάλλεται η παρακάτω πειθαρχική ποινή στο κλαμπ:
-Πρόστιμο 20 χιλιάδων ελβετικών φράγκων.
Καλείστε να πληρώσετε το παραπάνω ποσό, όχι αργότερα από τις 13 Μαρτίου 2020, στον λογαριασμό της FIBA για ελβετικά φράγκα, ακολουθώντας τις κάτωθι τραπεζικές λεπτομέρειες…».
Για να γίνουμε περισσότερο κατανοητοί. Ο Άκερ έχει προσφύγει στην FIBA για χρέη της ΚΑΕ Απόλλων Πάτρας προς το πρόσωπό του.
Αυτή τη στιγμή, το συνολικό ύψος των οφειλών, μαζί με τα νομικά έξοδα και τους τόκους ανέρχεται στις 120 χιλιάδες ευρώ.
Η παρούσα διοίκηση του Απόλλωνα δεν αναγνωρίζει το χρέος, εκτιμώντας ότι βαρύνει την ΚΑΕ και όχι τον Ερασιτέχνη. Το πρόβλημα είναι ότι η FIBA γνωρίζει ότι ο Ερασιτέχνης είναι κάτοχος του 60% των μετοχών της ΚΑΕ.
Το θέμα είναι ότι όσο δεν δίνεται λύση σ’ αυτό το ζήτημα, ο Απόλλωνας θα επιβαρύνεται ακόμα περισσότερο. Κι όσο το αγνοεί, τα πράγματα γίνονται χειρότερα.

 

TO ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ FIBA