Ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό της από την Α1 η Καβάλα μετατράπηκε από ΚΑΕ σε ΤΑΚ, όπως προβλέπει ο σχετικός νόμος. Έτσι, η Ένωση ανακοίνωσε τη Διοικητική Επιτροπή του νεοδημιουργηθέντος  Τμήματος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών, η οποία αποτελείται από τους:
Πρόεδρος: Κωνσταντίνος Παπακωνσταντίνου, Αντιπρόεδρος: Ευάγγελος Παππάς, Γενικός Γραμματέας: Νικόλαος Κακουλίδης, Ταμίας: Βασίλης Μακρής, Μέλος: Γεώργιος Τσοκτουρίδης, Μέλος: Θεμιστοκλής Τεμεκονίδης, Μέλος: Νικόλαος Φιλόγλου.

Εξάλλου, παρουσία παικτών, διοίκησης και Ακαδημιών, πραγματοποιήθηκε στο ΔΑΚ της Καλαμίτσας ο καθιερωμένος Αγιασμός ενόψει της νέας σεζόν.
Μιλώντας μετά το τέλος της τελετής ο πρόεδρος του νέο-ιδρυθέντος ΤΑΚ της  “Ένωσης Καλαθοσφαίρισης Καβάλας”,  κ. Κώστας Παπακωνσταντίνου δήλωσε  στους εκπροσώπους των ΜΜΕ: “Η Ομάδα μας έχει αποδείξει όλα αυτά τα χρόνια ότι διαφημίζει την πόλη και τον αθλητισμό της σε όλη την Ελλάδα. Ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα της Α2 με μοναδικό στόχο μας την επιστροφή μας στην Α1. Θέλουμε όλη την πόλη στο πλευρό μας κάνεις δεν περισσεύει σε αυτή την προσπάθεια”.

Από τη μεριά του ο νέος αντιπρόεδρος της Ένωσης, Βαγγέλης Παππάς τόνισε: “Ήρθαμε να βοηθήσουμε ένα φίλο και έναν άνθρωπο που πολλά χρόνια παλεύει για το Καβαλιώτικο μπάσκετ. Πρέπει η πόλη να αποδείξει ότι δεν είναι μόνος του. Η ομάδα θα δώσει μεγάλη μάχη να επιστρέψει εκεί που ανήκει, στην Α1”.