Με πολύ δυνατά παιχνίδια υψίστης βαθμολογικής σημασίας ανοίγει σήμερα η αυλαία του β΄ γύρου του πρωταθλήματος της Α2. Στην 16η αγωνιστική, οι πρωτοπόροι έχουν επικίνδυνες εκτός έδρας αποστολές, ενώ από το πρόγραμμα ξεχωρίζει το ντέρμπι στα Βόρεια Προάστια της Αθήνας, καθώς οι “μάχες επιβίωσης” σε Καβάλα και Λάρισα. Αναλυτικά:

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Με στόχο να επιστρέψει στις νίκες μετά τη πρώτη του απώλεια στο πρωτάθλημα στο “Δαίς”, ο Πανιώνιος δοκιμάζεται στη δύσκολη έδρα του Εθνικού στο κλειστό της Καλλιθέας. Πολύ δύσκολη αποστολή για τους “κυανέρυθρους” σε ένα γήπεδο που έχει νικήσει μόνο ο Δούκας μέχρι στιγμής. Οι Πειραιώτες θέλουν να επιβεβαιώσουν τη φετινή τους δυναμική με μια μεγάλη νίκη κόντρα στους πρωτοπόρους και να διατηρηθούν στη πρώτη πεντάδα. Χωρίς τη πίεση του “πρέπει” και με τη… χαλαρότητα του αουτσάιντερ ο Εθνικός αναμένεται να βάλει… δύσκολα στον Πανιώνιο που καλείται να δείξει χαρακτήρα και θέληση και να επιστρέψει στις επιτυχίες, σε μια κομβική καμπή του πρωταθλήματος.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Ματς – παγίδα περιμένει και τον Ηρακλή στο κλειστό του Χολαργού κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Το συγκρότημα του Στέργιου Κουφού έχει παίκτες με εμπειρία και ποιότητα και ψάχνει μια σημαντική νίκη που θα βελτιώσει τη βαθμολογική του θέση και κυρίως τη ψυχολογία του. Ο “Γηραιός” δεδομένου ότι φέτος κάνει πρωταθλητισμό δεν θέλει να έχει απώλειες και αναμένεται να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για το “διπλό”, έχοντας το… μομέντουμ με το μέρος του μιας και βρίσκεται σε καλή αγωνιστική κατάσταση.

ΔΟΥΚΑΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Ντέρμπι στα Βόρεια Προάστια και στο κλειστό του 2ου Γ.Ε.Λ. Αμαρουσίου, το οποίο χρησιμοποιεί ως δεύτερη έδρα ο Α.Σ.Ε. Δούκα. Κόντρα στο φορμαρισμένο Ψυχικό που μετρά τέσσερις σερί νίκες, ο Δούκας θέλει να δώσει συνέχεια στο νικηφόρο του σερί, να διατηρηθεί στη τριάδα της κορυφής και γιατί όχι να εκμεταλλευτεί κάποιο… δώρο από τη Καλλιθέα ή τον Χολαργό. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν χωρίς τον τραυματία Τζιάλλα με τη ψυχολογία όμως στα… ύψη μετά τη νίκη επί του Πανιωνίου, ενώ από τους φιλοξενούμενους είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Σμάιλαγκιτς.

ΚΑΒΑΛΑ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Με στόχο τη δεύτερη σερί νίκη που θα την ανεβάσει πάνω από τη ζώνη των πλέι άουτ, η Καβάλα φιλοξενεί στο κλειστό της Καλαμίτσας τον δυνατό Αίολο Αστακού. Η αποστολή των γηπεδούχων είναι πολύ δύσκολη απέναντι σε μια ομάδα που βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο και “βλέπει” ακόμη και πλασάρισμα στις θέσεις των πλέι οφ. Αναμένεται ένα εξαιρετικά αμφίρροπο ματς, δεδομένου ότι η Καβάλα έχει δυσκολέψει στην έδρα της όλες τις μεγάλες ομάδες και παρά το γεγονός ότι είναι το αουτσάιντερ, θα αποτελέσει ένα υψηλό εμπόδιο για τον σαφώς ποιοτικότερο Αίολο.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΜΑΧΗΤΕΣ: Χωρίς τους Τζόρτζεβιτς – Φιλιππάκο που αποτελούν παρελθόν και τον τραυματία Πετροδημόπουλο, ο Φάρος κοντράρεται στο Κερατσίνι με τους Μαχητές Δόξας Πεύκων με μοναδικό στόχο ακόμη μια νίκη που θα τον κρατήσει στις υψηλές θέσεις. Οι γηπεδούχοι είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί απέναντι σε μια μαχητική μεν ομάδα, όμως μόνο στην έδρα της, αφού μακριά από τα Πεύκα οι Μαχητές αγνοούν τη χαρά της νίκης.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΑΕΛ: Στο κλειστό του Υμηττού ο Αμύντας υποδέχεται την ΑΕ Λάρισας και θέλει να παραμείνει στις ασφαλής θέσεις του μέσου της βαθμολογίας. Το συγκρότημα του Αλέξανδρου Ζαβού εμφανίζεται παραδοσιακά δυνατό στην έδρα του και προμηνύεται ένα “κλειστό” ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Η ΑΕΛ παραμένει εντός στόχων και φιλοδοξεί να κάνει έναν εξίσου καλό γύρο με τον πρώτο για να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Κομβικής σημασίας αναμέτρηση στη Τρίπολη, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ως κοινό στόχο την εξασφάλιση της παραμονής. Ο Αρκαδικός φιλοξενεί το Ηράκλειο και δεδομένου του καλού προσώπου που έχει επιδείξει τις τελευταίες εβδομάδες (ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα) έχει τον πρώτο λόγο για τη νίκη. Οι Κρητικοί δεν… τραβάνε μακριά από τη Κρήτη, όμως δεν έχουν άλλη επιλογή από το να διεκδικήσουν με όλες τις δυνάμεις τους το πρώτο “διπλό”, διαφορετικά θα βουλιάξουν στον πυθμένα της βαθμολογίας.

ΓΣΛ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Το πρόγραμμα συμπληρώνει η “μάχη επιβίωσης” στη Λάρισα, ανάμεσα στον τοπικό Γυμναστικό και το Παγκράτι. Οι Θεσσαλοί ενισχυμένοι με τον Γκιουλέκα που επιστρέφει, βλέπουν ως “τελικό” το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς θέλουν να πάρουν ρεβάνς για την ήττα του πρώτου γύρου (είχαν ηττηθεί με 77-64). Οι “ροσονέρι” χωρίς τον Ράντετιτς που αποτελεί παρελθόν δείχνουν να έχουν πετάξει… λευκή πετσέτα αναφορικά με τη σωτηρία τους. Το αν τους έχουν απομείνει ακόμη δυνάμεις αντίδρασης θα φανεί το απόγευμα…

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής και οι διαιτητές:

Σάββατο 4 Φεβρουαρίου

Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Αίολος Αστακού Γεωργιάδης-Δεσλής-Σιμητόπουλος Π. Νικολαϊδη 16.00 Φάρος-Μαχητές Ξενικάκης-Χαλαμπαλάκης-Παπαδόπουλος

Υμηττού 17.00 Αμύντας-ΑΕ Λάρισας Βαρδάλος-Κοτσιμπός-Κωνσταντινίδου

Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Ηρακλής Τζαφλέρης-Κατραχούρας-Αναστόπουλος Α.

Τρίπολης 16.00 Αρκαδικός-Ηράκλειο Συμεωνίδης-Παπαθανασίου-Κοντίλης (Κουκάκης)

Νεάπολης Λαρ. 15.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Παγκράτι Παφίλης-Λόρτος-Τζίμα

ΓΕΛ Αμαρουσίου 17.00 Δούκας-Ψυχικό Ανδρικόπουλος-Θεοδωρόπουλος-Τσαχάκης

Εσπέρου 17.00 Εθνικός-Πανιώνιος Μάνος-Τσώνος-Σκούτας (Καρούσης)

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Πανιώνιος 29 (14-1)

2. Ηρακλής 28 (13-2)

3. Δούκας 28 (13-2)

4. Φάρος Κερατσινίου 25 (10-5)

5. ΑΕΛ 24 (9-6)

6. Αίολος Αστακού 24 (9-6)

7. Εθνικός 23 (8-7)

8. Ψυχικό 23 (8-7)

9. Χολαργός 21 (6-9)

10. Μαχητές Δόξας Πεύκων 21 (6-9)

11. Αμύντας 21 (6-9)

12. Καβάλα 20 (5-10)

13. Αρκαδικός 20 (5-10)

14. ΓΣΛ 18 (3-12)

15. Ηράκλειο 18 (3-12)

16. Παγκράτι 17 (2-13)