Ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος του πρωταθλήματος της Α2, με την Καβάλα να έχει την ευκαιρία να επικρατήσει του Λαυρίου στην έδρα της και να αποσπαστεί δυο νίκες στην κούρσα της ανόδου, κάνοντας μεγάλο βήμα ανόδου. Βήμα προς την άνοδο θέλει να κάνει και ο Αρκαδικός που υποδέχεται στην Τρίπολη την Λιβαδειά, ενώ με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η σύγκρουση του Εθνικού στο Κερατσίνι με την Δόξα Λευκάδας.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Πολύ κρίσιμο παιχνίδι δίνει η ομάδα του Δημήτρη Γκίμα στο «ΔΑΚ Βέροιας» καθώς υποδέχεται το Παγκράτι, θέλοντας να δώσει συνέχεια στο διπλό που πέτυχε στον Λαγκαδά απέναντι στον Ερμή, και να κάνει βήμα παραμονής, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει τον ίδιο στόχο, παρότι βαθμολογικά βρίσκεται στην 4η θέση με 7 νίκες και 5 ήττες. Η ομάδα της Βέροιας δεν αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ ούτε οι «ροσονέρι» έχουν κάποιο λόγο να πονοκεφαλιάζονται, έχοντας ως στόχο να πετύχουν ότι και πέρυσι στο ίδιο γήπεδο! Σε περίπτωση νίκης το Παγκράτι, θα συνεχίσει να βρίσκεται στα υψηλά πατώματα, με τον Ντίνο Καλαμπάκο να έχει ως μοναδικό στόχο την εξασφάλιση της ομάδας. 

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ – ΑΕΤΟΣ: Αρχίζουν και στενεύουν τα περιθώρια για τον Ηλυσιακό, ο οποίος ηττήθηκε την περασμένη Τετάρτη σε εξ’ αναβολής αγώνα από τον Ηρακλή στην έδρα του, και πλέον θέλει σε 4 παιχνίδια που έχει στο «σπίτι« του (τα δυο είναι εξ’ αναβολής με Ψυχικό και Δόξα Λευκάδας) να πετύχει το καλύτερο δυνατό και να μείνει ζωντανός. Έτσι, απέναντι σε Αετό και σε Ερμή θέλει το 2/2, με τον Σπύρο Σταθούλη να έχει μόνιμα εκτός τον Φακοπουλίδη.Ο Αετός υπέστη ήττα σοκ την περασμένη αγωνιστική στου Στρέφη από τον ΟΦΗ, μην έχοντας και τον Μόρφη στην σύνθεση του, και θέλει να φτάσει στη νίκη…καθώς όποια ομάδα υποστεί απώλεια από τον Ηλυσιακό, κινδυνεύει να τον ακολουθήσει σε μια πορεία με μεγάλο ρίσκο.

ΚΑΒΑΛΑ – ΛΑΥΡΙΟ: Αποτελεί το ντέρμπι της αγωνιστικής καθώς η Καβάλα του Γιάννη Τζήμα συνεχίζει να φτάνει από νίκη σε νίκη, και να μοιάζει ακλόνητη στην έδρα της. Η Ένωση πήρε πολύ μεγάλο διπλό μέσα στην Λευκάδα, με τους Αγγελακόπουλο και Καλαμπάκα να συμμετέχουν κανονικά, και θέλει να κάνει το μεγάλο βήμα προς την άνοδο. Στον αντίποδα, το Λαύριο, παρότι παρουσιάζει μια μικρή κάμψη, λόγω φυσιολογικής κούρασης, παραμένει μόνο του στην δεύτερη θέση, και να καταφέρει να σπάσει την έδρα της Καβάλας, θα μπορεί να θεωρείται φαβορί για την άνοδο. Χωρίς προβλήματα συνεχίστηκε η προετοιμασία της ομάδας του Χρήστου Σερέλη.

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: «Τελικός» και για τους δυο μονομάχους αποτελεί η αναμέτρηση που θα γίνει στο Κερατσίνι, όπου ο νικητής της αναμέτρησης θα μείνει ζωντανός στο κυνήγι της πρώτης δυάδας της ανόδου. Η ομάδα του Μάριου Γούναρη προέρχεται από τρεις συνεχόμενες ήττες, με Παγκράτι και Λιβαδειά εκτός και Ψυχικό εντός, έχοντας να πάρει ροζ φύλλο αγώνα από τις 6/12 (Ηρακλής), και θέλει να φτάσει στη νίκη. Στον αντίποδα, οι «νησιώτες», έχοντας και τον Αλέξη Κυρίτση στο ρόστερ τους, ηττήθηκαν στην Λευκάδα από την Καβάλα, και θέλουν το ροζ φύλλο για να έχουν ζωντανές τις ελπίδες τους. Ο Βαγγέλης Ζιάγκος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα. 

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Ήταν 6/12 του περασμένου έτους όταν ο Αρκαδικός ηττήθηκε για τελευταία φορά στο πρωτάθλημα από τον Φίλιππο στην Βέροια, και έκτοτε μετράει τρεις συνεχόμενες νίκες, παίζοντας όμορφο μπάσκετ, και τον Γιάννη Καστρίτη να έχει βρει ισορροπία και ρόλους στην ομάδα του. Η ομάδα της Τρίπολης θέλει τη νίκη ώστε σε περίπτωση ήττας να πιάσει το Λαύριο στην 2η θέση, έχοντας πλέον να ξεκαθαρίσει μαζί του, τους λογαριασμούς του σε 2 αγωνιστικές στην Αθήνα. Στον αντίποδα, ο Γιάννης Γκαγκαλούδης έχει αλλάξει τα πάντα για την ομάδα του Νίκου Οικονόμου, και μετά τη μεγάλη νίκη με τον Εθνικό, θα αγωνιστεί χωρίς άγχος στην Τρίπολη.

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΨΥΧΙΚΟ: Τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι δίνει μέσα σε μια εβδομάδα ο Ηρακλής ο οποίος μετά από τις εκτός έδρας αναμετρήσεις του με Παγκράτι και Ηλυσιακό αντίστοιχα, υποδέχεται το Ψυχικό, σε ένα παιχνίδι που θα γίνει στο Ιβανώφειο, αλλά χωρίς την παρουσία κόσμου, καθώς ο «γηραιός» είναι τιμωρημένος. Ο Γιάννης Δαμαλής δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, ενώ στον αντίποδα το συγκρότημα του Γιώργου Ρεμεντέλα μετά το μεγάλο διπλό στο Κερατσίνι απέναντι στον Εθνικό έμεινε πίσω βαθμολογικά καθώς ηττήθηκε εντός έδρας από τον Αρκαδικό, αλλά έχασε με τραυματισμούς και τους Νίκο και Δημάκο, έχοντας και την γνωστή απουσία του Λάτοβιτς.

ΟΦΗ – ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ: Την Δευτέρα (26/1) ολοκληρώνεται το πρόγραμμα της 14ης αγωνιστικής με τον «εφτάψυχο» ΟΦΗ να υποδέχεται τον Ερμή Λαγκαδά, που ίσως παίζει και το τελευταίο του χαρτί αναφορικά με την παραμονή του, μετά την εντός έδρας ήττα και από τον Φίλιππο Βέροιας. Για την ομάδα του Φώτη Τακιανού, που πήρε τρομερό διπλό στο κλειστό του Στρέφη απέναντι στον Αετό, δεν θα αγωνιστεί ο Κιτσούλης, ενώ ο Ραζής αποχώρησε για την Γερμανία. 

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ. – Το ΟΦΗ – Ερμής Λαγκαδά θα γίνει στις 26/1