Μετά από πέντε… άνυδρες αγωνιστικές, ο ΟΦΗ έφτασε στην πηγή και τελικά ήπιε νερό. Η πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα είναι γεγονός για τους Κρητικούς, οι οποίοι μετά την δύσκολη επικράτηση επί του Λαυρίου ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον τους στην Α2.

Ο τεχνικός των “μελανόλευκωνΦώτης Τακιανός, είχε κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος μετά το Σαββατιάτικο παιχνίδι, ενώ αφιέρωσε τη νίκη στον Νίκο Γαλυφιανάκη (υπεύθυνος των ακαδημιών μπάσκετ του ΟΦΗ), ο οποίος περνά μια σοβαρή περιπέτεια με την υγεία του…

Έψαχνα τόσες αγωνιστικές αφορμές για να αφιερώσω τη νίκη στο Νίκο Γαλυφιανάκη. Μέσα από την ψυχή μας, αφιερώνουμε τη νίκη στο Νίκο, που περνάει μια πολύ δύσκολη περίοδο“, τόνισε ο κόουτς των Κρητικών και πρόσθεσε για το αγωνιστικό σκέλος:

“Η νίκη μας έχει αξία γιατί έγινε απέναντι σε ένα αντίπαλο με ήθος και αξία τα τελευταία χρόνια, που έχει κερδίσει την μπασκετική κοινωνία. Συγχαρητήρια στην ομάδα του Λαυρίου, για τους αθλητές και τους χαρακτήρες που έχει. Για μας ήταν ένα παιχνίδι δίχως αύριο… Είχαμε και πάλι προβλήματα τραυματισμών, όμως παίξαμε άμυνα με την ψυχή και τα καταφέραμε, αν και στο τέλος παραλίγο να… αυτοκτονήσουμε“.

Από το χθεσινό παιχνίδι απουσίασε για ακόμη μια φορά ο Δημήτρης Καραδολάμης, ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο πόδι (κάκωση). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού τιμ, ο Έλληνας φόργουορντ θα μείνει εκτός δράσης για ακόμη δύο εβδομάδες.