Τα αφιερώματα του basketblog.gr στους κορυφαίους της σεζόν 2021-22 στις εθνικές κατηγορίες ολοκληρώνονται σήμερα (23/6). Η αρχή έγινε με τη Γ’ Εθνική, συνεχίσαμε με τον 1ο, το 2οτον 3ο και τον 4ο όμιλο της Β’ Εθνικής και ολοκληρώνουμε με την Α2.

Ο Πανερυθραϊκός ήταν η μόνη ομάδα που είχε δύο εκπρόσωπους, με την Καρδίτσα, την Καβάλα, τον Κόροιβο και το Παγκράτι να έχουν από έναν στα σχετικά polls. Αυτά ήταν τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας που “έτρεξε” στο basketblog.gr από τις 13 Ιουνίου μέχρι σήμερα το απόγευμα (23/6), μέσω της οποίας επιδιώξαμε να βρούμε ποιοι ήταν οι κορυφαίοι της χρονιάς βάσει των επιλογών του αναγνωστικού κοινού του σάιτ.

Διαβάστε αναλυτικά ποιοι ήταν οι “εκλεκτοί”…

1. Ο Κώστας Αμπατζάς -και με σχετική διαφορά- ήταν ο κορυφαίος πόιντ γκαρντ του πρωταθλήματος, βάσει της ψηφοφορίας του αναγνωστικού κοινού. Ο άσος της Καβάλας ψηφίστηκε 335 φορές και άφησε αρκετά πίσω στη 2η θέση τον Γιώργο Κουκά του Ψυχικού (232).

2. Μεγάλη μάχη έγινε στη ψηφοφορία για τον κορυφαίο σούτινγκ γκαρντ, εν τέλει όμως ο Βασίλης Σταυρακούκας επικράτησε. Ο 1ος σκόρερ του πρωταθλήματος με τη φανέλα του Παγκρατίου, συγκέντρωσε συνολικά 142 ψήφους με τον Δημήτρη Βεργίνη της Καρδίτσας να τον ακολουθεί από κοντά με 126.

3. Ο Νίκος Παπαρέγκας ήταν ο “εκλεκτός” του αναγνωστικού κοινού για τη θέση “3”. Ο σμολ φόργουορντ του Κόροιβου έλαβε 176 ψήφους και άφησε αρκετά πίσω του τον Γιάννη Αθανασούλα του Ψυχικού (109).

4. Ο Αλέξανδρος Σταματογιάννης κέρδισε τη “μάχη” για τον καλύτερο πάουερ φόργουορντ της χρονιάς. Ο αθλητής του Πανερυθραϊκού ψηφίστηκε 129 φορές από το κοινό, πολύ περισσότερες δηλαδή από τους υπόλοιπους τέσσερις φιναλίστ, ακόμα και από τον 2ο Milovan Draskovic της Καρδίτσας (79).

5. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν το πρόσωπο του πρωταθλήματος και αυτό φάνηκε και στο poll του basketblog.gr. Ο σέντερ της Καρδίτσας ψηφίστηκε το καλύτερο “πεντάρι” της φετινής Α2 με 125 ψήφους. Δεύτερος τερμάτισε ο Fahro Alihodzic του Χαρίλαου Τρικούπη με 83 ψήφους.

Προπονητής: Ο Δημήτρης Χουχουλής αναδείχθηκε ο καλύτερος προπονητής της χρονιάς βάσει της ψηφοφορίας. Ο κόουτς του Πανερυθραϊκού συγκέντρωσε 215 ψήφους, σχεδόν διπλάσιες από τους Γιώργο Ρεμεντέλα (Ψυχικό) και τον Μιχάλη Μιχελάκο (Τρίτωνας), που ισοψήφησαν στη 2η θέση με 111.

* Υπολογίζονται οι ψήφοι μέχρι και τις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης (23/6).