Το πρωτάθλημα έχει αρχίσει να… ζεσταίνεται και η σημερινή Σάββατο (31/10) 5η αγωνιστική,  μοιάζει από τις πιο “γεμάτες” μέχρι στιγμής από άποψης αμφίρροπων αναμετρήσεων που υπόσχονται πολλές συγκινήσεις. Ασφαλώς και τα… φώτα του ενδιαφέροντος αλλά και των τηλεοπτικών καμερών (ΕΡΤ2), πέφτουν στην αναμέτρηση της Πάτρας, ενώ υψίστης σημασίας είναι και τα υπόλοιπα παιχνίδια.
 
Αναλυτικά:
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Στη Πάτρα έχουμε μια σύγκρουση… γιγάντων, μιας και μιλάμε για δύο από τις ακριβότερες ομάδες του πρωταθλήματος με παίκτες επιπέδου Α1 και κοινό στόχο την άνοδο. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από ήττα από τον Εθνικό, τη πρώτη τους φετινή και σίγουρα είναι περισσότερο… πιεσμένοι μιας και σε περίπτωση νέας απώλειας θα απομακρυνθούν από τις πρώτες θέσεις. Ο Φάρος με τον… αέρα των εννέα συνεχόμενων επιτυχιών σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, φιλοδοξεί να διευρύνει το σερί του και να διατηρηθεί στη κορυφή, δείχνοντας ότι είναι το μεγάλο φαβορί για τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι δύο ομάδες αναμένεται να παραταχθούν “πάνοπλες”, ενώ οι Πατρινοί θα είναι ενισχυμένοι και με τον νεοαποκτηθέντα Δανά. Οι λεπτομέρειες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στο αποψινό παιχνίδι, καθώς θα μετρήσει ιδιαίτερα και η τελική διαφορά… Η αναμέτρηση θα καλυφθεί τηλεοπτικά από την ΕΡΤ2.
 
ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ – ΚΥΜΗ: Δύσκολη αποστολή περιμένει στο Περιστέρι τη δεύτερη πρωτοπόρο του πρωταθλήματος (μαζί με τον Φάρο), Κύμη. Η ομάδα της Εύβοιας δοκιμάζεται σε μια ιδιαίτερα σκληρή και ιστορική έδρα, με το κλειστό “Α. Παπανδρέου” να ανοίγει για πρώτη φορά φέτος τις πύλες του στον κόσμο του Περιστερίου που αναμένεται να δώσει βροντερό παρών. Οι φιλοξενούμενοι είναι σίγουρα το φαβορί λόγω του ποιοτικού του ρόστερ, όμως οι Περιστεριώτες δεν έχουν να χάσουν απολύτως τίποτα και ειδικά στην έδρα τους δεν θα πρέπει να υποτιμηθούν… Η Κύμη θα έχει στις τάξεις της και τον Μιλόσεβιτς ο οποίος ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα αγωνιστεί κανονικά.
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Σκληρή δοκιμασία για τον Εθνικό στη Θεσσαλονίκη. Οι Πειραιώτες που προέρχονται από μια μεγάλη νίκη επί του Προμηθέα, φιλοξενούνται από τους νεανικούς και ενθουσιώδης Μαχητές Δόξας Πεύκων με στόχο να συνεχίσουν νικηφόρα και να αποδείξουν ότι δικαιούνται και αυτοί τον τίτλο του “φαβορί” για την διεκδίκηση της ανόδου. Οι Μαχητές έχουν εντυπωσιάσει μέχρι στιγμής με την απόδοση τους (3 νίκες) και ενισχυμένοι με τον Τοπάλη που αναμένεται να ντεμπουτάρει θα κυνηγήσουν χωρίς άγχος ακόμη μια νίκη που θα βάλει γερά θεμέλια σωτηρίας.
 
ΔΟΥΚΑΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Σπουδαίο και ιδιαίτερα αμφίρροπο ματς αναμένεται στο κλειστό ΔΑΙΣ στο Μαρούσι. Ο Δούκας υποδέχεται τον Πανερυθραικό στο ντέρμπι των Βορείων Προαστίων της Αθήνας, όπου η νίκη θα σημάνει πολλά και για τις δύο ομάδες. Οι γηπεδούχοι θα παραταχθούν μετά από καιρό χωρίς απουσίες, ενώ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα θα εμφανιστούν και οι “ερυθρόλευκοι”, σε ένα ματς που προμηνύεται “κλειστό” με τις άμυνες να έχουν τον πρώτο λόγο… 
 
ΨΥΧΙΚΟ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο Ψυχικό η ομώνυμη ομάδα κοντράρεται με τον Ηρακλή, σε ακόμη ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι με απρόβλεπτη εξέλιξη. Οι γηπεδούχοι έχουν μια συμπαγή και καλά οργανωμένη ομάδα που έχει αρχίσει να… ζεσταίνεται μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα. Ο “Γηραιός” φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στη νίκη της περασμένης εβδομάδας επί του Περιστερίου, ενώ αναμένεται ακόμη πιο δυνατός με την προσθήκη του Χείλαρη που εκτός απροόπτου θα χρησιμοποιηθεί από τον Βαγγέλη Αλεξανδρή.
 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Κομβικής σημασίας αναμέτρηση και για τις δύο ομάδες στη Βέροια. Φίλιππος και Παγκράτι θα “κονταροχτυπηθούν” μέχρις… εσχάτων, για τους δύο πολύτιμους πόντους που θα τους δώσουν βαθμολογική ανάσα και κουράγιο στη μάχη για τη παραμονή. Περιθώρια δεν υπάρχουν για κανέναν από τους δύο. Οι μεν γηπεδούχοι δεν νοείται να χάσουν βαθμούς στην έδρα τους κόντρα σε αντιπάλους με κοινό στόχο, ενώ και για το Παγκράτι τα πράγματα είναι οριακά… Οι “ροσονέρι” είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη και κάπου πρέπει να γίνει η αρχή, αλλιώς τα πράγματα θα γίνουν πολύ άσκημα και ας είμαστε ακόμη στη 5η αγωνιστική.
 
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Με τον Φώτη Τακιανό για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου της, η Δόξα φιλοξενεί στη Λευκάδα τη Λιβαδειά με τη νίκη να μοιάζει… μονόδρομο. Οι νησιώτες ξεκίνησαν και φέτος τη σεζόν με μεγάλες φιλοδοξίες, όμως έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και δεν χωράει για αυτούς άλλη απώλεια εδάφους. Η Λιβαδειά δείχνει να έχει συνέλθει μετά το κακό της ξεκίνημα και όπως έδειξε κόντρα στον Φίλιππο τη περασμένη εβδομάδα δεν θα αποτελέσει εύκολο αντίπαλο για κανέναν… 
 
Ρεπό η Ευρώπη Πευκοχωρίου. ‘Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ,μ, εκτός από την αναμέτρηση της Πάτρας (7 μ.μ., ΕΡΤ2).