Ανοίγει σήμερα η αυλαία του δευτέρου γύρου της Α2,  με την 16η αγωνιστική να περιλαμβάνει δύσκολες εκτός έδρας αποστολές για τους πρωτοπόρους της βαθμολογίας. Το σπουδαιότερο ματς της ημέρας διεξάγεται στο Παγκράτι, ενώ κομβικής σημασίας είναι και οι αναμετρήσεις σε Ερυθραία και Πευκοχώρι. Ρεπό έχει η Δόξα Λευκάδας.

Αναλυτικά:

ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Αθήνα εναντίον Πειραιά, ή Παγκράτι κόντρα στον Εθνικό στο κλειστό του Μετς, σε ένα από τα πολύ “δυνατά” ματς της αγωνιστικής. Οι γηπεδούχοι είναι ιδιαίτερα ανεβασμένοι τις τελευταίες αγωνιστικές και παρουσιάζονται ως ένα υψηλό εμπόδιο που θα πρέπει να προσπεράσει ο ισχυρός και φιλόδοξος φέτος Εθνικός που στοχεύει αποκλειστικά στην άνοδο στην Α1. Το Παγκράτι προέρχεται από τρεις σερί νίκες και χωρίς άγχος θα διεκδικήσει ακόμη μια προκειμένου να βάλει στέρεες βάσεις όχι μόνο για την εξασφάλιση της παραμονής αλλά και την αποφυγή των πλέι άουτ. Οι Πειραιώτες έχουν σαφώς μεγαλύτερο “πρέπει” στην αποστολή τους αφού καλούνται να διατηρηθούν στις πρώτες θέσεις του πίνακα και να “δέσουν” τη συμμετοχή τους στα πλέι οφ. Στο Μετς αναμένεται να δημιουργηθεί μια “ζεστή” μπασκετική ατμόσφαιρα καθώς στις εξέδρες θα βρεθούν οπαδοί και των δύο ομάδων.
 
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.: Στην Ερυθραία αναμετρόνται οι θριαμβευτές της περασμένης αγωνιστικής. Ο Πανερυθραικός έκανε την έκπληξη της χρονιάς νικώντας τον πρωτοπόρο Φάρο και φιλοδοξεί να περάσει ακόμη ένα… σκαλπ ισχυρής ομάδας στη συλλογή του. Ο Προμηθέας Πατρών νίκησε μέσα στη Κύμη και δείχνει να βρίσκει τα πατήματα του και τον δρόμο προς την άνοδο, όμως έχει μπροστά του μια δύσκολη εκτός έδρας αποστολή. Θεωρητικά οι φιλοξενούμενοι είναι το φαβορί, όμως η σκληροτράχηλη ομάδα της Ερυθραίας έχει δείξει πολλές φορές φέτος πως όποιος την υποτιμήσει θα το πληρώσει πολύ ακριβά, ειδικά εντός έδρας. Προμηνύεται ένα αμφίρροπο ματς που θα κριθεί στις λεπτομέρειες…
 
ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Ένας από τους πολλούς “τελικούς” επιβίωσης που θα ακολουθήσουν διεξάγεται στη Χαλκιδική και στο κλειστό του Πευκοχωρίου, με την τοπική Ευρώπη να φιλοξενεί το Περιστέρι. Οι γηπεδούχοι παίζουν ίσως το τελευταίο τους… χαρτί για να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της παραμονής καθώς μόνο με νίκη θα μπορούν να ελπίζουν δεδομένου ότι βρίσκονται στον πυθμένα του βαθμολογικού πίνακα. Ασφαλώς και η κάλυψη της διαφοράς των 22 πόντων ήττας του πρώτου γύρου στο Περιστέρι φαντάζει πολύ δύσκολη. Το Περιστέρι έρχεται με… φόρα από τη νίκη επί του Δούκα και ενισχυμένο με τον νεοαποκτηθέντα σέντερ Τζέικομπ Μπλάνκενσιπ. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν το “διπλό” για να αυξήσουν σημαντικά τις ελπίδες σωτηρίας τους. Το υψίστης βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι θα καλύψει “ζωντανά” η κρατική τηλεόραση (ΕΡΤ2).  
ΨΥΧΙΚΟ – ΔΟΥΚΑΣ: Ντέρμπι Βορείων Προαστίων στο Ψυχικό, με την ομώνυμη ομάδα να υποδέχεται τον Δούκα σε ένα αμφίρροπο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο αντιπάλους με ποιότητα και πολλές δυνατότητες. Οι γηπεδούχοι νίκησαν τη περασμένη εβδομάδα μετά από τρεις παρατάσεις τη Δόξα Λευκάδας και φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα ώστε να ξεφύγουν από τις θέσεις των πλέι άουτ. Παρόμοιους στόχους έχει και η ομάδα του Αμαρουσίου, η οποία θα στερηθεί – όπως όλα δείχνουν – για ακόμη μια εβδομάδα της βοήθειας του Τζόρτζεβιτς που δεν έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του στο χέρι.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Με τη ψυχολογία στα ύψη μετά τις δύο σερί νίκες του, ο Ηρακλής υποδέχεται στο Ιβανώφειο τον Φίλιππο Βέροιας και φιλοδοξεί να κάνει το “τρία στα τρία”. Παρά την απώλεια του Ντι Νούνο, ο “Γηραιός” δείχνει ότι αρχίζει να ανεβάζει απόδοση και να παίρνει τα αποτελέσματα που ζητά, γεγονός που τον καθιστά φαβορί στο αποψινό παιχνίδι. Ο Φίλιππος είναι μια ομάδα με μικρό μεν ρόστερ, η οποία όμως έχει αποδείξει πως δεν παραδίνεται εύκολα και θα παλέψει μέχρι τέλους για μια μεγάλη εκτός έδρας επιτυχία που θα του αυξήσει τις πιθανότητες αποφυγής των τελευταίων θέσεων που οδηγούν στον απευθείας υποβιβασμό.
 
ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Την επιστροφή του στις επιτυχίες μετά την ήττα – σοκ στην Ερυθραία, ψάχνει ο Φάρος Κερατσινίου. Οι πρωτοπόροι της βαθμολογίας και μεγάλο φαβορί για την άνοδο δοκιμάζονται στη Λιβαδειά κόντρα στην ομώνυμη ομάδα. Δύσκολη έξοδος, δεδομένου ότι η ψυχολογία των Πειραιωτών έχει επηρεαστεί από τη πρόσφατη ήττα και θεωρείται επιβεβλημένη η νίκη. Για τη Λιβαδειά που θα έχει και πάλι στον πάγκο της τον Κώστα Λογοθέτη (μέχρι πρότινος ασίσταντ του Βαγγέλη Μάγειρα), το σημερινό ματς είναι χωρίς άγχος. Με “όπλο” τον πρώτο σκόρερ του πρωταθλήματος Γιάννη Γκαγκαλούδη θα κυνηγήσει την έκπληξη…
 
ΚΥΜΗ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ: “Εξιλέωση” για τις δύο σερί ήττες της ψάχνει και η Κύμη, η οποία υποδέχεται στην Εύβοια τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Ασφαλώς οι γηπεδούχοι είναι το φαβορί της συνάντησης, καθώς δύσκολα θα κάνουν τρίτη σερί ήττα και ειδικά μέσα στο… σπίτι τους. Οι φιλοξενούμενοι που παλεύουν όλα τα ματς θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να μην αποτελέσουν… σάκο του μποξ και να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο μέσα στο παιχνίδι.
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τις συναντήσεις της Κύμης (4 μ.μ.), της Λιβαδειάς (4 μ.μ.) και της Ερυθραίας (4.30 μ.μ.).