Η δύσκολη εκτός έδρας δοκιμασία του Ηρακλή στην έδρα του Εθνικού ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής, η οποία περιλαμβάνει επίσης πολύ κρίσιμες αναμετρήσεις για τις ομάδες που προσπαθούν να αποφύγουν τον υποβιβασμό.


Αναλυτικά
:

ΕΘΝΙΚΟΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Στο κλειστό του Εσπέρου στη Καλλιθέα ο Εθνικός υποδέχεται τον Ηρακλή σε μια… ζόρικη δοκιμασία για τους φιλοξενούμενους που θεωρητικά είναι το φαβορί. Ο “Γηραιός” προέρχεται από μια μεγάλη νίκη επί του Δούκα που τον έφερε μόνο στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας και φιλοδοξεί να δώσει αξία σε αυτή με ένα κομβικής σημασίας “διπλό”. Οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει ότι δεν φοβούνται κανέναν αντίπαλο, έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά τις δύο σερί νίκες τους και χωρίς το άγχος του “πρέπει” θα προσπαθήσουν να κάνουν την… έκπληξη. Πλήγμα για τους γηπεδούχους η διαφαινόμενη απουσία του τραυματία Κόκκαλη, ενώ αντίθετα ο Ηρακλής θα παραταχθεί πλήρης με τον Γιαννακίδη να έχει αποθεραπευτεί πλήρως.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ – ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ: Δυνατή “μονομαχία” στο κλειστό του Χολαργού, ανάμεσα σε δύο ομάδες που βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία. Οι γηπεδούχοι δείχνουν να έχουν βρει τον καλό τους εαυτό και βαδίζουν με σταθερά βήματα προς τη κατάκτηση μιας θέσης στα πλέι οφ. Ο Φάρος σκορπίζει “100άρες” τον τελευταίο καιρό και η αναμέτρηση στα Βόρεια Προάστια αποτελεί ένα γερό “κρας τεστ” για το συγκρότημα του Κερατσινίου. Η παρουσία έμπειρων και άκρως ποιοτικών παικτών και στις δύο ομάδες αφήνει υποσχέσεις για ένα συναρπαστικό παιχνίδι στους φιλάθλους που θα το παρακολουθήσουν.

ΔΟΥΚΑΣ – ΑΕΛ: Ο “πληγωμένος” από την ήττα στο Ιβανώφειο Δούκας φιλοξενεί στο Μαρούσι την ΑΕΛ και θέλει πάση θυσία να επιστρέψει στις επιτυχίες και να χτίσει ένα νέο σερί νικών προκειμένου να παραμείνει στο… κόλπο της διεκδίκησης της δεύτερης ή ακόμη και της πρώτης θέσης. Ασφαλώς και οι γηπεδούχοι είναι το ακλόνητο φαβορί της συνάντησης, κόντρα σε μια ομάδα που έχει δείξει εξαιρετικό πρόσωπο μέχρι τώρα, δείχνει να εξασφαλίζει με άνεση της παραμονή της και σίγουρα θέλει προσοχή…

ΓΣΛ – ΜΑΧΗΤΕΣ: “Μάχη”… επιβίωσης στη Νεάπολη της Λάρισας, με τον Γυμναστικό να υποδέχεται τους Μαχητές. Για τους γηπεδούχους που θα έχουν για πρώτη φορά στην άκρη του πάγκου τους τον Γιώργο Σκαραφίγκα, η νίκη μοιάζει με… μονόδρομο εάν δεν θέλουν να συνεχίσουν να ελπίζουν για την είσοδο τους στα πλέι άουτ. Οι Μαχητές φιλοδοξούν να δώσουν αξία στη νίκη επί του Αρκαδικού, να πάρουν επιτέλους μια νίκη μακριά από την έδρα τους και να κάνουν αποφασιστικής σημασίας βήμα για την παραμονή τους.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ – ΗΡΑΚΛΕΙΟ: Εύκολο θεωρητικά έργο θα έχει ο Πανιώνιος, έστω και χωρίς τον τραυματία Πελεκάνο, ο οποίος φιλοξενεί στο κλειστό της Νέας Σμύρνης το Ηράκλειο. Η διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων αποτυπώνεται και στον βαθμολογικό πίνακα και οι Κρητικοί που είναι υποχρεωμένοι να παλεύουν κάθε παιχνίδι θα προσπαθήσουν πρωτίστως να φανούν ανταγωνιστικοί και να μείνουν όσο περισσότερο μπορούν μέσα στο παιχνίδι.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ – ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ: Στη Τρίπολη κοντράρονται ο Αρκαδικός με τον Αίολο, δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Οι γηπεδούχοι ειδικά στην έδρα τους παρουσιάζονται άκρως ανταγωνιστικοί και αυτήν θέλουν να εκμεταλλευτούν για να κάνουν αποφασιστικής σημασίας βήμα για τη σωτηρία. Ο Αίολος είναι πιο ποιοτική ομάδα, δείχνει να βρίσκεται σε σταθερά ανοδική πορεία και με νίκη απόψε θα συνεχίσει να ελπίζει για μια θέση στα πλέι οφ.

ΑΜΥΝΤΑΣ – ΚΑΒΑΛΑ: Ακόμη ένα ματς με μεγάλη βαθμολογική σημασία ανάμεσα σε δύο ομάδες που παλεύουν για τη παραμονή τους. Στο κλειστό του Υμηττού αναμένεται να… πέσουν κορμιά, καθώς τόσο ο Αμύντας όσο και η Καβάλα “διψάνε” για βαθμούς προκειμένου να βελτιώσουν τη θέση τους. Οι γηπεδούχοι έχουν ένα μικρό προβάδισμα, όμως η Καβάλα θα παρουσιαστεί με το Νίκο Πενταζίδη σε ρόλο χεντ κόουτς και συνήθως μια αλλαγή προπονητή λειτουργεί θετικά για μια ομάδα.

ΨΥΧΙΚΟ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Στο Ψυχικό υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αυτή είναι η γηπεδούχος ομάδα. Το αποδεκατισμένο από τους τραυματισμούς Παγκράτι (Παύλος – Μήτσιαλος), φαίνεται να έχει πετάξει… λευκή πετσέτα και να έχει αποδεχθεί τον υποβιβασμό του. Η παρουσία του Νίκου Λιτόπουλου στην άκρη του πάγκου για πρώτη φορά δεν προβλέπεται να φέρει… κοσμογονία για τους “ροσονέρι” τη στιγμή που το Ψυχικό φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα και να πλασαριστεί ακόμη ψηλότερα στη βαθμολογία.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 20ης αγωνιστικής:

Σάββατο 4 Μαρτίου
Τρίπολης 17.00 Αρκαδικός-Αίολος Αστακού Τσώνος-Μπίκας-Γιακείμη
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΓΣ Λαρισαίων 1928-Μαχητές Δόξας Πεύκων Διαμαντής-Σκούτας-Ζακεστίδης
Δαϊς 17.00 Δούκας- ΑΕΛ Πουρσανίδης Κ.-Κοτσίμπος-Κοντίλης
Εσπέρου 17.00 Εθνικός-Ηρακλής Παφίλης-Βαρδάλος-Δεσλής
Ν. Σμύρνης 17.00 Πανιώνιος-Ηράκλειο Κωνσταντινόπουλος-Μαντήλας-Λιότσος
Ψυχικού 17.00 Ψυχικό-Παγκράτι Παπαθανασίου-Παπαφωτίου-Διμπινούδης
Υμηττού 17.00 Αμύντας-Καβάλα Κατραχούρας-Δαρλαμήτσος-Χαλαμπαλάκης
Αντ. Τρίτσης 17.00 Χολαργός-Φάρος Κερατσινίου Καλδίρης-Τσαρούχα-Κάρδαρης

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 19 αγώνες)

1. Πανιώνιος 37 (18-1)
2. Ηρακλής 35 (16-3)
3. Δούκας 35 (16-3)
4. Φάρος Κερατσινίου 33 (14-5)
5. Αίολος Αστακού 30 (11-8)
6. Εθνικός 29 (10-9)
7. Ψυχικό 29 (10-9)
8. Χολαργός 29 (10-9)
9. ΑΕΛ 29 (10-9)
10. Μαχητές Δόξας Πεύκων 27 (8-11)
11. Αρκαδικός 26 (7-12)
12. Αμύντας 26 (7-12)
13. Καβάλα 24 (5-14)
14. Ηράκλειο 23 (4-15)
15. ΓΣΛ 23 (4-15)
16. Παγκράτι 21 (2-17)