Η δράση σε playoffs και playouts συνεχίζεται σήμερα, σε ότι αφορά τα παρκέ της Α2 Εθνικής μπάσκετ Ανδρών.

Στα playoffs η Ελευθερούπολη έκανε το «μπαμ» στην έδρα του Ψυχικού, που κατέλαβε τη 2η θέση στην κανονική περίοδο και αυτόματα το απόλυτο πλεονέκτημα. Παρόλα αυτά η ομάδα του Κυριάκου Παπαδόπουλου επικράτησε στο Ψυχικό με 78-76 και σήμερα με 2η σερί νίκη θα «καθαρίσει» τη σειρά με 3-1, πανηγυρίζοντας την πρόκριση στον μεγάλο τελικό για μία θέση στην Basket League της νέας σεζόν. Άρα η ΑΕΨ θέλει να κάνει break, για να φέρει τη σειρά εκ νέου στο «σπίτι» της, ισοφαρίζοντας σε 2-2.

Στο έτερο ζευγάρι ο Τρίτωνας υπερασπίστηκε το κλειστό του Στρέφη και νίκησε εύκολα τον Χαρίλαο Τρικούπη με 79-58. Σήμερα η ομάδα του Μεσολογγίου καλείται να φέρει τη σειρά στα ίσια (2-2), ειδάλλως αν ο Τρίτων «αλώσει» την έδρα της ομάδας της Αιτωλοακαρνανίας θα περάσει αυτόματα στον τελικό.

Στα playouts τώρα δεν υπάρχει γυρισμός για Παγκράτι και Φίλιππο Βέροιας.

Το Παγκράτι ηττήθηκε στην έδρα της Καβάλας με 95-67 και η διαφορά καταδεικνύει την ανωτερότητα των νικητών. Σήμερα με «2» η Καβάλα θα παραμείνει στην Α2 και του χρόνου, ενώ το Παγκράτι καλείται να κάνει το 2-2, για να μην αποχαιρετήσει την κατηγορία.

Το ίδιο σενάριο ισχύει και στο έτερο ζευγάρι. Το Αγρίνιο απέχει 1 νίκη από την επιβίωση και ο Φίλιππος Βέροιας οφείλει να υπερασπιστεί την έδρα του, για να στείλει τη σειρά σε 3ο και τελευταίο ματς. Στην πρώτη μάχη της Αιτωλοακαρνανίας η ομάδα του Δημήτρη Παπαδόπουλου επιβλήθηκε με 72-57 και η ομάδα από την Ημαθία είχε παράπονα από τη φιλοξενία των γηπεδούχων.

Το σημερινό πρόγραμμα:

  • Ελευθερούπολη-  Ψυχικό  (2-1 νίκες),  διαιτητές: Τζιοπάνος Ν.-Σταματόπουλος-Γερακίνης, Κομισάριος: Μπρίγκος
  • Χ.Τρικούπης- Τρίτων  (1-2 νίκες),  διαιτητές: Συμεωνίδης-Ταρενίδης Στ.-Ελευθεριάδης, Κομισάριος: Πατσαντζόπουλος
  • Παγκράτι- Καβάλα  (1-2 νίκες),  διαιτητές: Χριστινάκης-Τσιμπούρης-Νάστος, Κομισάριος: Ζώης
  • Φίλιππος Βέροιας- Αγρίνιο  (1-2 νίκες), διαιτητές: Ξενικάκης-Μπακάλης-Παζώλης   Κομισάριος: Καλότσης