Έντονες συγκινήσεις υπόσχεται στους φιλάθλους και η σημερινή (24/10), 4η αγωνιστική ημέρα της Α2, από την οποία ξεχωρίζουν οι αναμετρήσεις σε Καλλιθέα και Ιβανώφειο.
 
Αναλυτικά:
 
ΕΘΝΙΚΟΣ – ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ Π.: Παρουσία της κρατικής τηλεόρασης (ΕΡΤ2), ο Εθνικός υποδέχεται στο κλειστό του Εσπέρου στη Καλλιθέα τον ισχυρό Προμηθέα Πατρών σε μια πολύ ενδιαφέρουσα αναμέτρηση. Οι Πειραιώτες πέτυχαν μεσοβδόμαδα τη πρώτη τους νίκη στο πρωτάθλημα (επί του Παγκρατίου) και με βάση την εικόνα τους και στο ματς με το Φάρο αναμένεται να είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικοί. Πολύ δύσκολη αποστολή για τους Πατρινούς που θεωρητικά είναι το φαβορί, όμως πρώτη φορά θα δοκιμαστούν σε μια πολύ δυνατή έδρα με στόχο να κάνουν το “τέσσερα στα τέσσερα”. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η “μάχη” της περιφέρειας των δύο ομάδων που ξεχειλίζει από ποιότητα, με τους Βασιλόπουλο – Τότσιο να τίθενται αντιμέτωποι με τους Κουμπούρα και Τσάμη.
 
ΗΡΑΚΛΗΣ – ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ: Άρωμα… Α1 στο Ιβανώφειο. Δύο εκ των ιστορικότερων ομάδων του Ελληνικού μπάσκετ συγκρούονται σε ένα ματς γεμάτο… αναμνήσεις, μιας και έχουν αναμετρηθεί ουκ ολίγες φορές στα πλαίσια της μεγάλης κατηγορίας. Τελευταία τους “μονομαχία” στη Θεσσαλονίκη ήταν τη σεζόν 2010 – 11, κατά την οποία ο “Γηραιός” υποβιβάστηκε στην Α2 και το Περιστέρι είχε επικρατήσει με το εμφατικό 72-52. Σήμερα βέβαια τα πράγματα θα είναι εντελώς διαφορετικά, και το μόνο που θα θυμίζει… Α1, θα είναι η παρουσία του πολύπειρου Βαγγέλη Αλεξανδρή στον πάγκο του “Γηραιού”. Με τον “τίγρη” στο ντεμπούτο του, οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν τη πρώτη φετινή τους νίκη και να κάνουν μια νέα αρχή μετά από τρεις σερί αποτυχίες. Το Περιστέρι προέρχεται από νίκη τη περασμένη Τετάρτη επί του Πευκοχωρίου και με ανεβασμένη ψυχολογία μετά το πρώτο του “ροζ φύλλο” καλείται να δείξει ότι μπορεί και στα δύσκολα…
 
ΚΥΜΗ – ΔΟΥΚΑΣ: Την τέταρτη νίκη του σε ισάριθμους αγώνες φιλοδοξεί να πετύχει στη Κύμη ο τοπικός Γυμναστικός που υποδέχεται τον Δούκα. Η ομάδα της Εύβοιας διαθέτει ρόστερ γεμάτο ποιότητα, με πολλές λύσεις σε όλες τις θέσεις και ειδικά στην έδρα του είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί. Από την άλλη το συγκρότημα του Αμαρουσίου που προέρχεται από μια… πικρή εντός έδρας ήττα στο τέλος από το Ψυχικό, θα προσπαθήσει να μείνει μέσα στο ματς όσο περισσότερο μπορεί και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την… έκπληξη. Ο Δούκας θα αγωνιστεί – όπως όλα δείχνουν – χωρίς τον Ροδοστόγλου που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού στο τετρακέφαλο.
 
ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ – ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ: Με τη ψυχολογία στα… ύψη μετά το “διπλό” της περασμένης εβδομάδας στη Βέροια, ο Πανερυθραικός φιλοξενεί στην Ερυθραία τη Δόξα Λευκάδας. Οι γηπεδούχοι μετρούν ήδη δύο νίκες και έχουν βάλει το πρώτο λιθαράκι για τη σωτηρία τους, όμως το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο μπροστά και όλοι θα κριθούν από τη διάρκεια τους. Η Δόξα θα παραταχθεί πληγωμένη από την εντός έδρας ήττα από τη Κύμη αλλά και αποφασισμένη να επιστρέψει στον δρόμο των επιτυχιών και να μη χάσει την επαφή της με τη κορυφή.
 
ΛΙΒΑΔΕΙΑ – ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι αναμένεται στη Λιβαδειά, χωρίς την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες λόγω τιμωρίας των γηπεδούχων. Αν και είναι ακόμη πολύ νωρίς, οι Βοιωτοί βρίσκονται… στριμωγμένοι στα σχοινιά αφού μετράνε μόνο ήττες και ψάχνουν ένα καλό παιχνίδι για να… ξεκολλήσουν και να πάρουν το πρώτο “ροζ φύλλο”. Ο Φίλιππος είναι αναμφίβολα το αουτσάιντερ και δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα γι’ αυτό και θα παίξει με λιγότερο άγχος…
 
ΠΑΓΚΡΑΤΙ – ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ: Με στόχο τη πρώτη του φετινή νίκη, το Παγκράτι υποδέχεται στο Μετς τους Μαχητές Δόξας Πεύκων. Οι “ροσονέρι” έχουν δείξει θετικά στοιχεία μέχρι στιγμής, κόντρα σε πολύ δυνατούς αντιπάλους όπως ο Φάρος και ο Προμηθέας, όμως τώρα καλούνται να περάσουν και στην… ουσία, που είναι η κατάκτηση των δύο βαθμών. Οι νεοφώτιστοι Μαχητές έχουν νιάτα και ενθουσιασμό, γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ, όμως αυτό τους καθιστά επικίνδυνους εάν υποτιμηθούν…
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ: Τέλος, στο Κερατσίνι ο Φάρος, χωρίς την στήριξη των φιλάθλων του λόγω της μίας αγωνιστικής που του επιβλήθηκε “κεκλεισμένων των θυρών”, θα επιδιώξει να διευρύνει το ρεκόρ του κόντρα στην Ευρώπη Πευκοχωρίου. Οι Πειραιώτες μετράνε μόνο νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν και η λογική λέει ότι δεν θα έχουν πρόβλημα κόντρα στους φιλότιμους, πλην σαφώς υποδεέστερων νεοφώτιστων. 
 
Ρεπό το Ψυχικό. Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.