Η αναφορά μας στην 5η στροφή της Α2 Ανδρών δεν ξεκινάει από αγωνιστικό θέμα, αλλά από τα εγκαίνια του νεόχτιστου κλειστού του Αίολου που χτίστηκε με πρωτοβουλία του ισχυρού άνδρα της ομάδας, Απόστολου Πανταζή στον Δήμο Ξηρομέρου. Έτσι, το ΔΑΚ Αστακού θα φιλοξενήσει το πρώτο παιχνίδι στην ιστορία της ομάδας, με το συγκρότημα του Μιχάλη Κουταλιανού να θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες φιλοξενώντας τον Αρκαδικό, που προέρχεται από την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Στα προηγούμενα παιχνίδια δεν αγωνίστηκα Α.Γκιζογιάννης και Κατσαρές λόγω τραυματισμού.

Με νίκες θέλουν να προχωρήσουν και οι τρεις πρωτοπόροι, με τον Πανιώνιο να ταξιδεύει στην Κρήτη για να αντιμετωπίσει το δυνατό Ηράκλειο, το οποίο μεταμορφώνεται στα «Δυο Αοράκια», έχοντας και στο νου του την περσινή του ήττα για το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Ο Ηρακλής από την πλευρά του φιλοξενεί στο Ιβανώφειο τον Εθνικό, σε ένα παιχνίδι που θέλει προσοχή από το συγκρότημα του Βαγγέλη Αλεξανδρή, με τους Πειραιώτες να είναι χωρίς άγχος και με άγνοια κινδύνου.

Η ΑΕΛ έχει εντυπωσιάσει με το 4/4 στο ξεκίνημα, και σήμερα (5/11) δίνει το δυσκολότερο της τεστ, φιλοξενώντας τον προερχόμενο από ήττα Δούκα, σε μια αναμέτρηση που αν κάνει την υπέρβαση θα είναι ικανή για τρομερά πράγματα. Στον αντίποδα το συγκρότημα του Σάββα Συμεωνίδη βρίσκεται σε πίεση μετά την εντός «Δαϊς» ήττα από τον Ηρακλή, και βλέπει το παιχνίδι σαν μονόδρομο.

Με τον Νίκο Λιακόπουλο να παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Φάρος υποδέχεται στο Κερατσίνι τον αλλαγμένο ψυχολογικά Χολαργό, θέλοντας να επιστρέψει στις νίκες μετά την αναπάντεχη ήττα στο κλειστό της «Πυρκάλ» από τον Αμύντα. Απών συνεχίζουν να είναι οι Μπατής και Σκορδίλης. Για τον Χολαργό, η έλευση του Μέμου Ιωάννου έδειξε να φέρνει αποτελέσματα στο παιχνίδι με τον Αίολο Αστακού, και στα Βόρεια προάστια ελπίζουν να συνεχιστεί και σήμερα.

Ντέρμπι «παραμονής», αν και νωρίς, γίνεται στο Μετς, όπου το Παγκράτι υποδέχεται τον κόσμο του για πρώτη φορά την φετινή περίοδο, έχοντας ως στόχο τη νίκη με το Ψυχικό, το οποίο την περασμένη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη του νίκη, κερδίζοντας πειστικά την Καβάλα. Αμφίβολοι παραμένουν Ράντετιτς και Ψαρόπουλος για τους γηπεδούχους και ο Μπάμπα για το Ψυχικό.

Στα Πεύκα, οι Μαχητές θέλουν να επαναλάβουν ότι και στο κύπελλο, και να κερδίσουν και πάλι τον ΓΣ Λάρισας, με τις δυο ομάδες να ακροβατούν στη μία νίκη, ενώ στο κλειστό της «Καλαμίτσας» η Καβάλα ψάχνει την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα, έχοντας απέναντι της τον εξαιρετικό Αμύντα, ο οποίος προέρχεται από την σπουδαία νίκη με τον Φάρο, και ψάχνει την πρώτη του εκτός έδρας επιτυχία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

ΔΑΚ Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-Αρκαδικός Ψαριανός-Δαρλαμήτσος-Κωνστατινίδου (Κανελόπουλος)

ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Παντελίδης-Ταρενίδης Στ.-Ελευθεριάδης (Παπαγεωργίου

Νεάπολης 17.00 ΑΕΛ-Δούκας Παφίλης-Βαρδάλος-Κοτσιμπος (Μιναρετζόπουλος)

Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Εθνικός Πιτσίλκας Β.-Καλογερόπουλος Λ.-Ζαχαρης(Σιμητόπουλος)

Δύο Αοράκια 16.30 Ηράκλειο-Πανιώνιος Γεωργιάδης-Τζίμα-Τσιομπάνος (Μαγγανάς)

Μετς Α’ 17.00 Παγκράτι-Ψυχικό Ανδρικόπουλος-Σκούτας-Τσάτσης (Καρούσης)

ΔΑΚ Καλαμίτσας Καβάλα-Αμύντας Λόρτος-Φακίτσας-Γερακίνης (Μπακάλης)

Νικολαϊδη 17.00 Φάρος-Χολαργός Μαγκλογιάννης-Τσώνος-Κάρδαρης (Βιδάλης)

Βαθμολογία (σε 4 αγώνες):

1. Πανιώνιος 8 (4-0)
2. ΑΕΛ 8 (4-0)
3. Ηρακλής 8 (4-0)
4. Δούκας 7 (3-1)
5. Φάρος 7 (3-1)
6. Εθνικός 7 (3-1)
7. Αίολος Αστακού 6 (2-2)
8. Αμύντας 6 (2-2)
9. ΓΣ Λάρισας 5 (1-3)
10. Παγκράτι 5 (1-3)
11. Μαχητές Δόξας Πεύκων 5 (1-3)
12. Χολαργός 5 (1-3)
13. Ψυχικό 5 (1-3)
14. Ηράκλειο 5 (1-3)
15. Αρκαδικός 5 (1-3)
16. Καβάλα 4 (0-4)