Για πρώτη φορά από το ξεκίνημα της σεζόν θα διεξαχθεί μια πλήρης αγωνιστική στην Α2. Μετά τις αναβολές των προηγούμενων εβδομάδων, η σημερινή (17/10) 3η αγωνιστική θα έχει… φουλ δράση. Όλα τα παιχνίδια παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, μιας και μιλάμε για το συναρπαστικότερο πρωτάθλημα των τελευταίων ετών, όμως τα σπουδαιότερα ματς διεξάγονται στη Λευκάδα και το Κερατσίνι. Ρεπό έχει το Περιστέρι.
 
Αναλυτικά:
 
ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο κλειστό του Κερατσινίου λοιπόν και μάλιστα σε ζωντανή τηλεοπτική κάλυψη (ΕΡΤ2, 5 μ.μ.) διεξάγεται το Πειραιώτικο ντέρμπι ανάμεσα στον Φάρο και τον Εθνικό. Οι γηπεδούχοι που κατέχουν τον τίτλο του μεγάλου φαβορί για την άνοδο, προέρχονται από ένα εκπληκτικό σερί σε Κύπελλο και πρωτάθλημα καθώς μετρούν επτά νίκες σε ισάριθμους αγώνες. Ασφαλώς και μοναδικός τους στόχος είναι να τις κάνουν… οκτώ, προκειμένου να πάρουν από τώρα κεφάλι στη κούρσα της ανόδου. Ο Εθνικός ρίχνεται στη “μάχη” της Α2, καθώς δεν αγωνίστηκε τις δύο προηγούμενες αγωνιστικές. Στη πρεμιέρα τους στο πολύ δυνατό φετινό πρωτάθλημα, οι “κυανόλευκοι” φιλοδοξούν να δείξουν από νωρίς ότι έχουν τα φόντα να διεκδικήσουν μια υψηλή θέση και θα παλέψουν όλα τα παιχνίδια ανεξαρτήτως αντιπάλου. Το κλειστό του Κερατσινίου αναμένεται να είναι για ακόμη μια φορά κατάμεστο, από φίλους και των δύο ομάδων, καθώς έχει προβλεφθεί να υπάρχει ειδικός χώρος στην εξέδρα που θα φιλοξενήσει τους οπαδούς του Εθνικού.
 
ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ – ΚΥΜΗ: Συναρπαστικό παιχνίδι προβλέπεται και στη Λευκάδα, ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν υψηλές βλέψεις και φιλοδοξίες για τη φετινή σεζόν. Οι φιλοξενούμενοι μετρούν μόνο νίκες από το ξεκίνημα της σεζόν, ενώ η Δόξα προέρχεται από μια σπουδαία εκτός έδρας επιτυχία επί του Ηρακλή, στο πρώτο της παιχνίδι. Αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν ενώ το κλειστό της Λευκάδας θα έχει πολύ κόσμο, μιας και πρόκειται για το πρώτο εντός έδρας παιχνίδι του πρωταθλήματος. Οι λεπτομέρειες θα κάνουν τη διαφορά σε αυτή τη συνάντηση…
 
ΔΟΥΚΑΣ – ΗΡΑΚΛΗΣ: Τον… παρθενικό αγώνα του στο πρωτάθλημα, μετά από δύο εβδομάδες αδράνειας δίνει ο Δούκας, ο οποίος υποδέχεται στο κλειστό της “Κοκκινιάς” στο Μαρούσι (δεύτερη έδρα της ομάδας), τον… πληγωμένο Ηρακλή. Η ομάδα των Εκπαιδευτηρίων δούλεψε εντατικά στο διάστημα της προετοιμασίας και θα στοχεύει σε ένα θετικό ξεκίνημα της σεζόν, μιας και διαθέτει ρόστερ ικανό για μια καλή πορεία. Ο “Γηραιός” προέρχεται από δύο σερί ήττες που είχαν ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του προπονητή Στέφανου Πέρκου. Στην άκρη του πάγκου θα καθίσει ως υπηρεσιακός τεχνικός ο Γιάννης Δαμαλής, ο οποίος έχει θητεύσει και παλαιότερα στο πόστο του χεντ κόουτς.
 
ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ – ΠΑΝΕΡΥΘΡΑΙΚΟΣ: Σπουδαίας βαθμολογικής σημασίας παιχνίδι στη Βέροια. Οι δύο ομάδες έχουν ως κοινό στόχο την παραμονή στη κατηγορία και τέτοιου είδους αναμετρήσεις θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη συγκομιδή πολύτιμων βαθμών. Οι γηπεδούχοι, παρά τα προβλήματα στην αρχή της σεζόν, έδειξαν και κόντρα στον Ηρακλή στη πρεμιέρα ότι είναι άκρως ανταγωνιστικοί και ειδικά μέσα στην έδρα τους αποτελούν μια υπολογίσιμη δύναμη. Η ομάδα της Ερυθραίας νίκησε τη περασμένη αγωνιστική τους Μαχητές και θα διεκδικήσει ότι της αναλογεί στο αποψινό ματς, στο οποίο ο Φίλιππος έχει μεν τον πρώτο λόγο άλλα κάθε προγνωστικό είναι παρακινδυνευμένο…
 
ΕΥΡΩΠΗ ΠΕΥΚΟΧΩΡΙΟΥ – ΨΥΧΙΚΟ: Στην όμορφη Χαλκιδική, η Ευρώπη Πευκοχωρίου στο πρώτο, ιστορικής σημασίας παιχνίδι της στην Α2 (δεν είχε αγωνιστεί τις δύο πρώτες εβδομάδες), φιλοξενεί το σαφώς πιο έμπειρο στη κατηγορία Ψυχικό. Οι γηπεδούχοι, ενισχυμένοι και με τους Νίκολιτς και Μάρτζο, θα παλέψουν για την… έκπληξη, μιας και αναμφίβολα οι φιλοξενούμενοι είναι το μεγάλο φαβορί. Πρώτο ματς της σεζόν και για το Ψυχικό, το οποίο θα στερηθεί των υπηρεσιών του τραυματία Μοσχοβίτη, όμως έχει την εμπειρία και την ποιότητα να ξεκίνησε με το… δεξί τις υποχρεώσεις του.
 
ΜΑΧΗΤΕΣ ΔΟΞΑΣ ΠΕΥΚΩΝ – ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Αμφίρροπη συνάντηση στη Θεσσαλονίκη… Κοινό στοιχείο των δύο αντιπάλων, το γεγονός ότι μετράνε μόνο ήττες τις δύο πρώτες αγωνιστικές. Οι γηπεδούχοι θέλουν να προσθέσουν τους πρώτους βαθμούς στη συγκομιδή τους, όμως η αποστολή τους μόνο εύκολη δεν θα είναι κόντρα σε μια πιο έμπειρη ομάδα, η οποία θα έχει και νέο προπονητή στην άκρη του πάγκου της. Ο λόγος για τον Βαγγέλη Μάγειρα ο οποίος διαδέχθηκε τον Σάββα Κατσούνη και θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στα Πεύκα, με στόχο τη πρώτη νίκη της Λιβαδειάς στο πρωτάθλημα. 
 
ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Τέλος, στη Πάτρα ο Προμηθέας, με τη ψυχολογία στα ύψη από τις πρώτες δύο νίκες του στο πρωτάθλημα, φιλοξενεί το Παγκράτι με μοναδικό στόχο το “τρία στα τρία”. Η ομάδα της Αχαίας έχει έμπειρο και ποιοτικό ρόστερ και είναι το φαβορί, όμως σε περίπτωση που υποτιμήσει τους “ροσονέρι” κινδυνεύει να την… πατήσει. Το Παγκράτι έδειξε τη περασμένη εβδομάδα κόντρα στον πανίσχυρο Φάρο, ότι είναι μια άκρως υπολογίσιμη δύναμη και με την εμπειρία που το διακρίνει στη κατηγορία αλλά και τη “βαριά” του φανέλα, είναι ικανό για όλα… 
 
Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.