Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο επέστρεψαν στα θετικά αποτελέσματα Οίακας Ναυπλίου και Κόροιβος, επικρατώντας του Αγρινίου που γνώρισε την πρώτη του ήττα στην Α2 και της Ελευθερούπολης αντίστοιχα. Ιστορική νίκη για τη Δάφνη Δαφνίου που πήρε το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα στην Α2 επικρατώντας του Ψυχικού και μάλιστα με ανατροπή. Πρώτη νίκη και για τον Τρίτωνα που επικράτησε του Παγκρατίου στο ντέρμπι της Αθήνας. Συνεχίζει την αήττητη πορεία του ο Χαρίλαος Τρικούπης, επικρατώντας και του Ανατόλια.

Με φόρα από το Αιγάλεω ο Τρικούπης

Την πέμπτη σερί νίκη του σε ισάριθμους αγώνες πανηγύρισε ο Χαρίλαος Τρικούπης, επικρατώντας του Ανατόλια με 72-65 και είναι η μοναδική αήττητη ομάδα στο πρωτάθλημα μετά από έξι αγωνιστικές. Το ξεκίνημα του αγώνα ήταν κακό, με τις δύο ομάδες να είναι αρκετά άστοχες και τους γηπεδούχους να έχουν ένα ελαφρύ προβάδισμα μετά τα πρώτα 10′ λεπτά με 14-11. Στη συνέχεια ο ρυθμός άνοιξε σε σχέση με την έναρξη του αγώνα, με τους γηπεδούχους να αποκτούν για πρώτη φορά διαφορά 10 πόντων (23-13), χάρη στο τρίποντο του Αντωνάκη. Η διαφορά έφτασε ακόμα και στους 14 (36-22), με την ομάδα του Κολεγίου να μειώνει σταδιακά τη διαφορά και τον Γερομίχαλο να κάνει το 37-30, ενώ το λέι απ του Μάρκοβιτς έκανε το 39-30 για το ημίχρονο. Στο β’ ημίχρονο ο Τρικούπης προσπάθησε να διατηρήσει τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα, όμως το Ανατόλια έβγαζε αντίδραση. Ράπτης και Παπαδιονυσίου έφτασαν τη διαφορά στο +19 (59-40), με το Ανατόλια να τρέχει ένα σερί 7-0 και να μειώνει τη διαφορά στο τέλος του δεκαλέπτου. Στο τελευταίο δεκάλεπτο οι γηπεδούχοι κατέβασαν ταχύτητες, χωρίς ωστόσο να αφήσουν το παιχνίδι να τεθεί υπό διεκδίκηση, με τη νίκη να καταλήγει στους παίκτες του Ντίνου Καλαμπάκου. Πρώτος σκόρερ για τους νικητές ο Αλέξης Ράπτης με 13 πόντους, ενώ εντυπωσιακός ήταν ο Τάσος Αντωνάκης με τα 16 ριμπάουντ που μάζεψε.

Έβγαλε αντίδραση ο Κόροιβος

Επιστροφή στις νίκες για τον Κόροιβο, ο οποίος έχοντας εκπληκτικά ποσοστά ευστοχίας από τα 6,75 (42,95%) πήρε την πρώτη του εκτός έδρας νίκη επικρατώντας της Ελευθερούπολης με 69-60. Αυτή ήταν και η πρώτη νίκη του Νίκου Καραγιάννη στον πάγκο της ομάδας από την Αμαλιάδα, δείχνοντας το δρόμο ενόψει της συνέχειας. Οι φιλοξενούμενοι είχαν εκπληκτικό α’ δεκάλεπτο, με τον Ματαλών να επιστρέφει από τον τραυματισμό του και να δείχνει με το καλημέρα τις διαθέσεις του έχοντας 3 τρίποντα, από τα συνολικά 7/8 σουτ από τα 6,75, με τον Κόροιβο να φαντάζει ασταμάτητος και να δέχεται μόλις 7 πόντους. Ο ΓΣΕ αντέδρασε στο β’ δεκάλεπτο και μέσω της άμυνας του (δέχθηκε 10 πόντους), κατάφερε να μειώσει τη διαφορά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν στα αποδυτήρια με το ημίχρονο 39-26. Το β’ ημίχρονο ήταν αρκετά ισορροπημένο, με την Ελευθερούπολη να προσπαθεί να μειώσει τη διαφορά κάτω από τους 10 και το κατάφερε με το Μανοΐλοβιτς (40-48), όμως ο Κόροιβος είχε τις απαντήσεις, ενώ το τρίποντο του Δημητρακόπουλου στο φινάλε επανέφερε τη διαφορά στο +13. Στο τελευταίο μέρος του αγώνα οι φιλοξενούμενοι κατέβασαν κι άλλο ταχύτητα, με την Ελευθερούπολη να προσπαθεί να το εκμεταλλευτεί και να μειώνει ακόμα και στους 6 (60-66) με 40” να απομένουν για τη λήξη, όμως ο Ματαλών ευστόχησε στις βολές στο φινάλε, χαρίζοντας στην ομάδα του τη νίκη. Κορυφαίος ήταν ο έμπειρος γκαρντ, τελειώνοντας τον αγώνα με double double, έχοντας 20 πόντους και 10 ασίστ. 

Ανατροπή και ιστορική νίκη για τη Δάφνη

Την πρώτη της νίκη στην Α2 στην παρθενική της εμφάνιση στην κατηγορία πέτυχε η Δάφνη Δαφνίου, η οποία επικράτησε με ανατροπή του Ψυχικού με 74-70, φέρνοντας ξανά χαμόγελα στο Χαϊδάρι. Η ομάδα του Μάη Κωσταντινίδη είχε ένα πάρα πολύ δύσκολο έργο, με δεδομένο πως βρέθηκε πίσω στο σκορ από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, με το Ψυχικό να έχει διαφορά ακόμα και 16 (21-37) πόντων στο β’ ημίχρονο, με την ομάδα του Γιώργου Ρεμεντέλα να φαντάζει ασταμάτητη στα πρώτα 20′ λεπτά. Οι “πράσινοι” έψαχναν την αντίδραση, τόσο για τον σημερινό αγώνα όσο και για ανεπιτυχή αποτελέσματα των προηγούμενων αγώνων, με τον Γκάτζο και τον Κανονίδη να δίνουν το σύνθημα και τον Δομπρογιάννη στο δεύτερο αγώνα του για φέτος να μειώνει τη διαφορά ακόμα και στους 3 (50-53), με τους γηπεδούχους να τρέχουν ένα επιμέρους 22-12 και να μετατρέπουν τον αγώνα σε ντέρμπι. Ο επιθετικός πλουραλισμός των γηπεδούχων στο τελευταίο μέρος του αγώνα έφερε το επιμέρους 24-13 και παρά το γεγονός ότι η ομάδα των Βορείων Προαστίων πάλεψε για την ανατροπή στην ανατροπή στα τελευταία δεύτερα, αυτή εν τέλει δεν ήρθε. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Τζόι Γκάτζο, ο οποίος παρά το γεγονός ότι είχε 3 φάουλ στο α’ ημίχρονο, μπήκε στο β’ μέρος αποφασισμένος να βοηθήσει και τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους και 6 ριμπάουντ.

Άγγιξε την ανατροπή ο Απόλλων

Την πρώτη εκτός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα της Α2 πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας του Απόλλωνα Πάτρας με 63-61, με τους “μελανόλευκους” να επιστρέφουν από το -19 αλλά να μην μπορούν να φτάσουν στη μεγάλη ανατροπή. Το παιχνίδι καθυστέρησε να ξεκινήσει, μιας και υπήρχε η ειδική βράβευση στο Νίκο Αργυρόπουλο, η φανέλα του οποίου αποσύρθηκε προς τιμήν της συνολικής παρουσίας και προσφοράς του στην ομάδα. Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ολυμπιακός ξεκίνησε καλύτερα τον αγώνα και βρέθηκε να προηγείται με 2-9 στα πρώτα 3′ λεπτά. Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τους γηπεδούχους να βρίσκουν μεν ρυθμό, ο Ολυμπιακός όμως είχε τον έλεγχο και το προβάδισμα, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 19-13. Στο β’ δεκάλεπτο οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλλαν πλήρως το ρυθμό τους και με όπλο τη μαχητική τους άμυνα κατάφεραν να φτάσουν τη διαφορά ακόμα και στο +14 (23-37), σκορ με το οποίο έκλεισε το ημίχρονο. Ανάλογη ήταν η εικόνα και στην έναρξη του β’ ημιχρόνου, με τον Απόλλωνα να δυσκολεύεται αρκετά στην επίθεση του και να πετυχαίνει μόλις 12 πόντους, με το σερί 10-0 του Ολυμπιακού στο φινάλε του δεκαλέπτου να σκαρφαλώνει τη διαφορά στο +19. Οι γηπεδούχοι ξέσπασαν στο τελευταίο δεκάλεπτο και έφτασαν μια ανάσα από το να αγγίξουν το θαύμα. Το σερί 23-4 έφερε το παιχνίδι στα ίσα με τον Απόλλωνα να ελπίζει βάσιμα στη μεγάλη ανατροπή, όμως οι 5 σερί πόντοι του Τζόλου στο φινάλε χάρισαν τη νίκη στον Ολυμπιακό.

Έγραψε ιστορία ο Τρίτων

Την πρώτη του νίκη στην Α2 πανηγύρισε ο Τρίτων, επικρατώντας του Παγκρατίου με 77-72 στο ντέρμπι της Αθήνας και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι με τα όλα του, με τις δύο ομάδες να έχουν εναλλαγές στο σκορ, χωρίς όμως να είναι ιδιαίτερα εύστοχες στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με το δεκάλεπτο να κλείνει στο 15-15. Ο ρυθμός άνοιξε στη συνέχεια, με τις εναλλαγές βέβαια να συνεχίζονται και τον Τρίτωνα να αποκτά για πρώτα φορά διαφορά 6 πόντων χάρη στο καλάθι του Μαλτέσιου (25-19), ενώ ο Παπαρέγκας έδωσε για πρώτη φορά διαφορά 8 πόντων (29-21), Οι 5 σερί πόντοι του Τζιβελέκα και το καλάθι του Δελίδη μείωσαν τη διαφορά με το ημίχρονο να κλείνει στο 38-34. Οι άμυνες “εσφιξαν” στο γ’ δεκάλεπτο, με τον Τρίτωνα να διατηρεί το υπέρ του σκορ και το Παγκράτι να προσπαθεί να μειώσει και να διεκδικήσει τον αγώνα. Αυτό το πέτυχε στο τελευταίο μέρος της αναμέτρησης, με τον Καραμαλέγκο να δίνει για πρώτη φορά προβάδισμα στην ομάδα του με 55-56. Ο Τριίτων επανήλθε στο προβάδισμα με 64-60, όμως Μιχαλούτσος και Δερμιτζάκης είχαν αντίθετη άποψη, με τους “ροσονέρι” να περνούν και πάλι μπροστά στο σκορ. Ο Μαλτέσιος ήταν αυτός που έλυσε στο φινάλε το γόρδιο δεσμό με το καλάθι του κάνοντας το 74-72, για να ακολουθήσουν άστοχες επιθέσεις για το Παγκράτι και τους γηπεδούχους να ευστοχούν από τη γραμμή της φιλανθρωπίας, φτάνοντας στη νίκη.

Οι… παλιές καραβάνες έκαναν τη διαφορά

Στα θετικά αποτελέσματα επέστρεψε ο Οίαξ Ναυπλίου επικρατώντας του Αγρινίου με 96-80 και δείχνοντας τις δυνάμεις του ενόψει της συνέχειας, με την ομάδα της Αιτωλοακαρνανίας να γνωρίζει την πρώτη της ήττα στη φετινή σεζόν στην Α2. Το παιχνίδι ήταν αρκετά ενδιαφέρον από τα πρώτα κιόλας λεπτά της αναμέτρησης, με το Αγρίνιο να έρχεται με φόρα από το αρχικό 4/4 και να προηγείται στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, δείχνοντας έτοιμο για μία ακόμα υπέρβαση. Ο Οίαξ επέβαλλε πλήρως το ρυθμό του στο β’ δεκάλεπτο, τρέχοντας ένα σερί 9-0 στα πρώτα λεπτά και να έχουν πλέον το προβάδισμα στο σκορ και να κυνηγούν μάλιστα διψήφια διαφορά στο σκορ. Οι συνεργασίες του Κουμπούρα με τον Τζόρτζεβιτς ήταν εξαιρετικές τόσο στο β’ δεκάλεπτο όσο και στην έναρξη της γ’ περιόδου, με τον Οίακα να έχει χτίσει πλέον διαφορά 21 πόντων. Το τελευταίο μέρος του αγώνα είχε περισσότερο διαδικαστικό χαρακτήρα για την ομάδα του Χάρη Κουλουριώτη, η οποία έφτασε στο τέλος στην πολυπόθητη νίκη. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Στεφάν Τζόρτζεβιτς με 27 πόντους, ενώ πολύ κοντά στο double double έφτασε ο Φάνης Κουμπούρας με 16 πόντους και 9 ασίστ.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:

Σάββατο 09/11
Χαρίλαος Τρικούπης – Ανατόλια 72-65
Οίαξ Ναυπλίου – Αγρίνιο 96-80
Απόλλων Πάτρας – Ολυμπιακός 61-63
Ελευθερούπολη – Κόροιβος 60-69
Τρίτων – Παγκράτι 77-72
Δάφνη Δ. – Ψυχικό 74-70

Κυριακή 10/11
Φίλιππος Βέροιας – Καρδίτσα

Τετάρτη 13/11
Αμύντας – Διαγόρας Δρυοπιδέων

ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΡΙΚΟΥΠΗΣ – ΑΝΑΤΟΛΙΑ 72-65
Διαιτητές: Σκούτας-Θεοδωρόπουλος-Αργυρούδης (Πατσαντζόπουλος)
Δεκάλεπτα: 14-11, 39-30, 59-47, 72-65
Χ. Τρικούπης (Καλαμπάκος): Μάρκοβιτς 11, Παπαδιονυσίου 12, Αντωνάκης 5 (1), Ναούμης 8 (2), Ράπτης 13, Οικονομόπουλος 3 (1), Μαργέλης 3 (1), Βασιλόπουλος 7 (1), Σκουλίδας 10 (2). 
Ανατόλια (Γκαϊτατζής): Γερομιχαλός 11, Γκατζιάς 7 (1), Παπαδόπουλος 6 (1), Γαλανίδης 2, Ασημακόπουλος 5, Καραγιαννίδης, Μπρόζος 12 (2), Πιλκούδης 7, Τόζιος 7, Αμπατζάς 8 (2). 

ΟΙΑΞ ΝΑΥΠΛΙΟΥ – ΑΓΡΙΝΙΟ 96-80
Διαιτητές: Μπίκας-Γιακείμη-Μηλαπίδης (Μαυραντζάς)
Δεκάλεπτα: 22-24, 49-42, 78-57, 96-80
Οίαξ (Κουλουριώτης): Σιμιτζής 15 (1), Ραζής 5 (1), Κουμπούρας 16 (1), Παπαντωνίου 13 (1), Τζόρτζεβιτς 27 (1), Ευστρατίου, Βύρλας, Καλλινικίδης 2, Σκορδάς 8, Μακρής 4, Ζώρζος 6, Ψημίτης. 
Αγρίνιο (Διαμαντάκος): Καμάρας 14, Μπερέρης 3, Μιχάλογλου 15 (2), Χατζηνικόλας 2, Κέβιν 15, Γκρέκας 11 (1), Κασιούμης 8, Σταματογιάννης 9, Ψαράς 3 (1).

ΑΠΟΛΛΩΝ Π. – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 61-63
Διαιτητές: Παντελίδης-Μαλαμάς-Χαλαμπαλάκης (Θεοδοσόπουλος)
Δεκάλεπτα: 13-19, 23-37, 35-54, 61-63
Απόλλων (Δελέγκος): Τσιακμάς, Νιφόρας, Κάδρας, Τσάμης 17, Μολφέτας 12 (1), Ζούμπος 22 (4), Μπαζίνας, Εζόμο 2, Τζακόπουλος, Κουκουλάς 8. 
Ολυμπιακός (Τσαλδάρης): Νικολαΐδης, Πετρόπουλος 13 (3), Νοέας 2, Κολοβέρος, Καμπούρης, Τζόλος 13 (3), Χρηστίδης 5, Ποκουσέφσκι 12 (1), Μελισσαράτος 15, Νίκου 3 (1). 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΗ – ΚΟΡΟΙΒΟΣ 60-69
Διαιτητές: Πουρσανίδης Κ.-Λόρτος-Θεοδώρου (Στουπίδης)
Δεκάλεπτα: 7-29, 26-39, 43-56, 60-69
Ελευθερούπολη (Παπαδόπουλος): Μαραβέγιας, Μανοΐλοβιτς 18 (1), Γοργόνης, Τσούτσος 3 (1), Γκέλιος 4, Μοτσενίγος 8 (2), Καραγιώργος 2, Σταμπουλής 9 (1), Καμπουρίδης 11 (1), Μπένας 5. 
Κόροιβος (Καραγιάννης): Μάινς 6 (1), Ρουτκάουσκας 9, Δημητρακόπουλος 5 (1), Ματαλών 20 (5), Χρυσόπουλος 7 (1), Χατζηδάκης, Κάτζος, Αθανασούλας 16 (2), Μπεκρής, Τάταρης 6 (2). 

ΤΡΙΤΩΝ – ΠΑΓΚΡΑΤΙ 77-72
Διαιτητές: Σώμος-Στρέμπας-Καλογερόπουλος Φ. (Τηγάνης)
Δεκάλεπτα: 15-15, 38-34, 55-52, 77-72
Τρίτων (Μιχελάκος): Παπαδημητρίου 9 (3), Κουτούλας 11 (2), Γάργαλης, Καλαντζής 13 (3), Κόκκαλης 15, Παπαρέγκας 6 (1), Μαλτέσιος 8, Κουκουνιάς 6, Στανόγεβιτς 9 (2). 
Παγκράτι (Κουτρούλιας): Τζιβελέκας 14 (1), Πίνης 3 (1), Καραμαλέγκος 4 (1), Δερμιτζάκης 11 (1), Ντράσκοβιτς 7, Δελίδης 14 (4), Μουστόπουλος 2, Μιχαλούτσος 17 (1), Ντιαλό. 

ΔΑΦΝΗ Δ. – ΨΥΧΙΚΟ 74-70
Διαιτητές: Θεονάς-Μπούκας-Τσάτσης (Σταύρου)
Δεκάλεπτα: 11-23, 28-41, 50-57,74-70
Δάφνη (Κωνσταντινίδης): Τοπάλι 10, Σταυρακούκας, Κουφόπουλος 2, Δομπρογιάννης 9 (1), Αγγέλου 3 (1), Καννάς, Φιλιππάκος 16 (1), Γκάτζο 16 (4), Μπάλος, Αρνόκουρος 4, Κανονίδης 14. 
Ψυχικό (Ρεμεντέλας): Γκαβασιάδης 4, Παναγιωταράς, Παπανικολάου 16 (2), Μάντζαρης 8 (1), Μιλεντίγεβιτς 10 (1), Θεοδώρου 2, Μαστόρος 12, Τσουργιάννης, Ρουμελιώτης 6 (2), Φρέιτας 12. 

 

Η Βαθμολογία (Σε 6 Αγώνες):

1. Χαρίλαος Τρικούπης 40 (5-0)*
————————————-

2. Απόλλων Πάτρας 10 (4-2)
3. Διαγόρας Δρυοπιδέων 9 (4-1)*
4. Αγρίνιο 9 (4-1)*
5. Κόροιβος 9 (4-1)*
—————————————-

6. Ψυχικό 9 (3-3) 
7. Παγκράτι 8 (2-4)
8. Καρδίτσα 7 (3-1)*
9. Ελευθερούπολη 7 (2-3)*
10. Ανατόλια 7 (2-3)*
———————————————
11. Οίαξ Ναυπλίου 7 (2-3)*
12. Φίλιππος Βέροιας 6 (1-4)*
13. Δάφνη Δαφνίου 6 (1-4)*
14. Τρίτων 6 (1-4)*
——————————————–

15. Αμύντας 4 (0-4)**
16. Ολυμπιακός 3 (4-1)***

*Έχουν έναν αγώνα λιγότερο
**Έχουν δύο αγώνες λιγότερους
***Ο Ολυμπιακός έχει ποινή -6 πόντων

Η Επόμενη Αγωνιστική (7η, 16/11)
Ανατόλια – Φίλιππος Βέροιας
Καρδίτσα – Οίαξ Ναυπλίου
Αγρίνιο – Αμύντας
Διαγόρας Δρυοπιδέων – Απόλλων Πάτρας
Ολυμπιακός – Ελευθερούπολη
Κόροιβος – Δάφνη Δαφνίου
Παγκράτι – Χαρίλαος Τρικούπης
Ψυχικό – Τρίτων