Το μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Δούκα συγκεντρώνει επάνω του τους προβολείς στην σημερινή άκρως ενδιαφέρουσα 19η αγωνιστική της Α2. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει ο πρωτοπόρος Πανιώνιος, ενώ πολύ σημαντικά ματς έχουμε ανάμεσα για τις ομάδες που παλεύουν για την αποφυγή του υποβιβασμού. Αναλυτικά:

ΗΡΑΚΛΗΣ – ΔΟΥΚΑΣ: Το Ιβανώφειο που είναι να είναι κατάμεστο, φιλοξενεί το σημαντικότερο παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής ανάμεσα στον δεύτερο (Δούκα) και τρίτο (Ηρακλή) της βαθμολογίας. Δύο ομάδες που διεκδικούν με αξιώσεις την άνοδο στη Basket League, ξεκαθαρίζουν τους λογαριασμούς τους σε ένα ματς που προμηνύετε συναρπαστικό. Ο “Γηραιός” που θα αγωνιστεί χωρίς τον τραυματία Τότσιο και χωρίς τη “ζεστή” συμπαράσταση των φιλάθλων του, καλείται να επαναλάβει αυτό που έκανε στο ματς του πρώτου γύρου, όταν είχε υποχρεώσει τον Δούκα σε ήττα στο Μαρούσι με 76-70 και να τον ξεπεράσει στη δεύτερη θέση. Οι φιλοξενούμενοι που έχουν ανεβασμένη ψυχολογία μετά από εννέα σερί επιτυχίες, φέρονται αποφασισμένοι να κάνουν την… υπέρβαση και δεδομένου του ενός βαθμού που τους χωρίζει από τον αντίπαλο τους χρειάζονται νίκη έστω και με… μισό πόντο, προκειμένου να έχουν αυτοί το πάνω χέρι και παράλληλα να διατηρηθούν σε απόσταση… βολής από τον πρώτο Πανιώνιο.

ΑΙΟΛΟΣ ΑΣΤΑΚΟΥ – ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Σπουδαίο παιχνίδι και στον Αστακό, ανάμεσα σε δύο νεοφώτιστες ομάδες με μεγάλη δυναμική. Τόσο ο Αίολος όσο και ο Χολαργός βρίσκονται σε σταθερά ανοδική πορεία τις τελευταίες εβδομάδες και υπόσχονται πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους που θα βρεθούν στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι είναι σε καλύτερη μοίρα βαθμολογικά και με νίκη θα κάνουν αποφασιστικής σημασίας βήμα για την είσοδο τους στα πλέι οφ. Ο Χολαργός που είχε νικήσει με διαφορά 16 πόντων στον α’ γύρο, φιλοδοξεί να πάρει ένα σπουδαίο “διπλό” και να μπει δυναμικά στη διεκδίκηση μιας θέσης στη πεντάδα.

ΦΑΡΟΣ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ – ΑΜΥΝΤΑΣ: Στο κλειστό του Κερατσινίου ο Φάρος υποδέχεται τον Αμύντα με στόχο να πάρει τη… ρεβάνς για την ήττα στο πρώτο παιχνίδι με διαφορά μάλιστα 10 πόντων (81-71). Εντελώς διαφορετικοί οι στόχοι των δύο ομάδων, με τους γηπεδούχους που είναι το μεγάλο φαβορί, να παλεύουν με αξιώσεις για μια θέση στα πλέι οφ και την σκληροτράχηλη ομάδα του Υμηττού να ψάχνει για βαθμούς που θα την κρατήσουν μακριά από τη ζώνη των πλέι άουτ.

ΑΕΛ – ΓΣΛ: Θεσσαλικό ντέρμπι στο κλειστό της Νεάπολης με ξεκάθαρο φαβορί όμως τους γηπεδούχους. Η Λάρισα μπορεί να προέρχεται από τέσσερις σερί ήττες όμως κόντρα στον συμπολίτη Γυμναστικό έχει το πρώτο λόγο καθώς έχει αποδείξει ότι είναι σε καλύτερη κατάσταση φέτος. Στη προσπάθεια τους να επιστρέψουν στις επιτυχίες οι “βυσσινί” θα βρουν απέναντι τους μια ταλαιπωρημένη από τις τελευταίες εξελίξεις ομάδα (απόλυση του τεχνικού τιμ), η οποία όμως έδειξε εξαιρετικό πρόσωπο στο πρόσφατο παιχνίδι με τον Ηρακλή. Με υπηρεσιακό τεχνικό στην άκρη του πάγκου ο ΓΣΛ θα παλέψει και ότι προκύψει…

ΜΑΧΗΤΕΣ – ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: “Μάχη” αναμένεται στα Πεύκα, ανάμεσα στους Μαχητές Δόξας Πεύκων και τον Αρκαδικό, οι οποίοι παλεύουν για την αποφυγή των πλέι άουτ και την απευθείας σωτηρία τους. Κομβικής σημασίας παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες θεωρητικά είναι ισοδύναμες και όλα δείχνουν ότι το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Ίσως λόγω έδρας οι Μαχητές να έχουν ένα μικρό προβάδισμα, όμως και οι Αρκάδες έχουν δείξει ότι είναι ικανοί να ξεπεράσουν υψηλά εμπόδια.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ – ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο κλειστό “Δύο Αοράκια” στη Κρήτη, το Ηράκλειο φιλοξενεί τον Εθνικό με στόχο την… υπέρβαση. Οι Πειραιώτες έχουν τον τίτλο του φαβορί στο συγκεκριμένο παιχνίδι και φιλοδοξούν να δώσουν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα μετά την επιστροφή στις νίκες με το Παγκράτι. Για τους Κρητικούς είναι ένα παιχνίδι που πρέπει να παλέψουν καθώς η βαθμολογική τους θέση (προτελευταίοι) δεν τους αφήνει περιθώριο να είναι χαλαροί καμία εβδομάδα…

ΚΑΒΑΛΑ – ΨΥΧΙΚΟ: Δυνατή κόντρα και στη Καβάλα, με την τοπική ομάδα που “διψάει” για βαθμούς να υποδέχεται το φορμαρισμένο τον τελευταίο καιρό Ψυχικό. Με τη δύναμη της έδρας η Ένωση θα προσπαθήσει να πάρει μια μεγάλη νίκη που θα αναπτερώσει τις ελπίδες της για αποφυγή των πλέι άουτ, ενώ οι “σκίουροι” στοχεύουν στο “διπλό” που θα τους βάλει για τα καλά στο… κόλπο των πλέι οφ, ειδικά εάν τους ευνοήσουν και τα υπόλοιπα αποτελέσματα.

ΠΑΑΓΚΡΑΤΙ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ: Το πρόγραμμα συμπληρώνει ο λιγότερο αμφίρροπος αγώνας της ημέρας στη Νέα Σμύρνη. Ο πρωτοπόρος Πανιώνιος υποδέχεται το ουραγό της βαθμολογίας Παγκράτι και θεωρητικά πάντα θα περάσει ένα εύκολο απόγευμα, κόντρα σε μια ομάδα που δείχνει να έχει παραδοθεί στη μοίρα της…

Αναλυτικά το πρόγραμμα και οι διαιτητές της 19ης αγωνιστικής:
Σάββατο 25 Φεβρουαρίου
ΔΑΚ Αστακού 17.00 Αίολος Αστακού-ΑΕ Χολαργού Συμεωνίδης-Ταρενίδης Στ.-Λόρτος
ΔΑΚ Πεύκων 17.00 Μαχητές-Αρκαδικός Μπήτης-Ξενικάκης-Καλογερόπουλος Λ.
Νεάπολης Λάρ. 17.00 ΑΕ Λάρισας-ΓΣ Λαρισαίων 1928 Θεονάς-Κάρδαρης-Στρέμπας
Ιβανώφειο 17.00 Ηρακλής-Δούκας Σταματόπουλος-Τζαφλέρης-Παντελίδης
Δύο Αοράκια 16.00 Ηράκλειο-Εθνικός Παναγιώτου-Δημόπουλος-Κωνσταντινίδου
Μετς Α 17.00 Παγκράτι-Πανιώνιος Μάνος-Αποστολίδης-Καλογερόπουλος Φ.
ΔΑΚ Καλαμίτσας 17.00 Καβάλα-Ψυχικό Παγώνης-Πιτσίλκας Β.-Φακίτσας
Π. Νικολαϊδη 17.00 Φάρος-Αμύντας Ψαριανός-Καραβίτης-Μαγκουνής

Η βαθμολογία:
1. Πανιώνιος 35 (17-1)
2. Δούκας 34 (16-2)
3. Ηρακλής 33 (15-3)
4. Φάρος Κερατσινίου 31 (13-5)
5. Αίολος Αστακού 29 (11-7)
6. Ψυχικό 27 (9-9)
7. ΑΕΛ 27 (9-9)
8. Εθνικός 27 (9-9)
9. Χολαργός 27 (9-9)
10. Αμύντας 25 (7-11)
11. Αρκαδικός 25 (7-11)
12. Μαχητές Δόξας Πεύκων 24 (7-11)
13. Καβάλα 24 (5-13)
14. ΓΣΛ 21 (4-14)
15. Ηράκλειο 21 (4-14)
16. Παγκράτι 20 (2-16)