Το φετινό πρωτάθλημα της Α2 περνάει από σήμερα στην ιστορία μετά και την ολοκλήρωση των 30 αγωνιστικών με τον Πανιώνιο να παίρνει το εισιτήριο της ανόδου για την Basket League, ενώ το Παγκράτι και ο ΓΣΛ αποχαιρετούν την κατηγορία και υποβιβάζονται στην Β’ Εθνική. Παράλληλα, οι Ηρακλής, Δούκας, Φάρος και Αίολος Αστακού μπαίνουν στην μάχη των play offs για το 2ο εισιτήριο της ανόδου, την ώρα που οι Αρκαδικός, Μαχητές, Καβάλα και Ηράκλειο θα παλέψουν για να αποφύγουν τα δύο εισιτήρια του υποβιβασμού.

Με αφορμή λοιπόν τη συμπλήρωση των 30 αγωνιστικών το basketblog.gr σας παρουσιάζει τους κορυφαίους της φετινής σεζόν.

Πρώτος σκόρερ: Αλέξης Κυρίτσης, 552 πόντοι

Ο έμπειρος γκαρντ του Δούκα ήταν αυτός που βοήθησε τα μέγιστα στη φετινή πορεία της ομάδας παίρνοντας ένα από τα 4 εισιτήρια για τα playoffs της ανόδου στην Basket League. Ο Κυρίτσης ήταν αυτός που τράβηξε το σκορ για τον Δούκα πετυχαίνοντας συνολικά 552 πόντους.

Πρώτος ριμπάουντερ: Κώστας Μαχαίρας, 271

Ο βραχύσωμος σέντερ του Εθνικού ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος κάτω από τη ρακέτα με τον ίδιο να μαζεύει συνολικά 271 “σκουπίδια”, αφήνοντας πίσω του τόσο τον Λόλα όσο και τον Τζουγκαράκη.

Πρώτος σε ασίστ: Θωμάς Νίκου, 225 ασίστ

Ο Θωμάς Νίκου ήταν το Α και το Ω του Ψυχικού τη φετινή σεζόν με τον έμπειρο γκαρντ να λειτουργεί σαν… δεύτερος προπονητής εντός παρκέ. Ο Νίκου μοίρασε συνολικά 225 ασίστ, αφήνοντας αρκετά πίσω του τον Γκαγκαλούδη του Ηρακλή.

Πρώτος σε κλεψίματα: Γιάννης Προδρόμου, 60 κλεψίματα

Ο Προδρόμου ήταν ο παίκτης-κλειδί στην άμυνα του Αρκαδικού τη φετινή σεζόν με τον ίδιο να μετρά 60 κλεψίματα και να είναι από διακριθέντες της αρκαδικής ομάδας σε μία αρκετά δύσκολη σεζόν.

Πρώτός σε οικονομία: Θωμάς Νίκου, 186

Για πολλούς έκανε σούπερ χρονιά στη φετινή κούρσα του πρωταθλήματος. Ο λόγος για τον Θωμά Νίκου, ο οποίος κατάφερε να είναι στην κορυφή στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες της σεζόν.