Το δεύτερο μισό του πρωταθλήματος άρχισε στην Α2, με την Καρδίτσα να σημειώνει τη νίκη της 1ης αγωνιστικής, καθώς υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στην 3η φετινή ήττα του, προκαλώντας παράλληλα και αναταράξεις στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα.

Την ήττα του Ολυμπιακού εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο ο Απόλλωνας, που επιβλήθηκε εντός έδρας του Παγκρατίου, ενώ το άλλο αποτέλεσμα που προκάλεσε αίσθηση, ήταν η ευρεία εκτός έδρας νίκη της Ελευθερούπολης επί του Πανερυθραϊκού. Στο ματς που έκλεισε χρονικά το πρόγραμμα της Τετάρτης (2/6), το Μαρούσι κατέβαλε τον Αμύντα και ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας!

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων την Τετάρτη (2/6) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου και τώρα είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Ο 40χρονος γκαρντ ήταν ένας από τους κύριους λόγους που η Καρδίτσα νίκησε τον Ολυμπιακό. Η στατιστική του τα “λέει” όλα από μόνη της, αφού πέτυχε 15 πόντους και μοίρασε 10 ασίστ, σχεδόν τις μισές της ομάδας του (21), στα 39’23’’ που αγωνίστηκε. Ο Νίκος Κακλαμάνος έκανε το πρώτο του φετινό νταμπλ-νταμπλ.

2. Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πάτρας)

Ως συνήθως, αποτέλεσε τη σταθερή επιθετική λύση του Απόλλωνα κόντρα στο Παγκράτι. Ο Ζούμπος ήταν ο πρώτος σκόρερ των “αχαιών” με 19 πόντους και πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (4/7 τρίποντα, 3/5 δίποντα), ενώ είχε επίσης 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ στην 9η νίκη του Απόλλωνα σε 10 αγώνες μετά την επανεκκίνηση της Α2.

3. Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)

Για άλλο ένα παιχνίδι ήταν ο οδηγός της Καρδίτσας στην επίθεση. Ο 27χρονος σμολ φόργουορντ πέτυχε 27 πόντους με 6/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 3/5 βολές, μάζεψε 10 ριμπάουντ και είχε ακόμα 3 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 38’22’’, καθώς και το μεγαλύτερο νούμερο της αγωνιστικής στο σύστημα αξιολόγησης (+35).

4. Γιώργος Αρνόκουρος (Μαρούσι)

Δεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο ο πρώτος σκόρερ του Αμαρουσίου να μην ονομάζεται Στασινός ή Γκαγκαλούδης. Αυτό συνέβη στο ματς με τον Αμύντα, καθώς βγήκε μπροστά ο 21χρονος φόργουορντ/σέντερ και κουβάλησε την ομάδα του. Ο Αρνόκουρος είχε 17 πόντους, 5/8 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 1/3 βολές, 11 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα και ένα κόψιμο σε 22’59’’. Είχε απολογισμό +27 στο σύστημα αξιολόγησης και +20 στο δείκτη “+/-”.

5. Αλέξανδρος Ράπτης (Ελευθερούπολη)

Τι κι αν έχει φτάσει τα 41… Ο Αλέξανδρος Ράπτης εξακολουθεί να αποτελεί μία σταθερή και αξιόπιστη λύση στη θέση “5”. Αυτό έκανε και την Τετάρτη στη Νέα Ερυθραία απέναντι σε μία από τις καλύτερες φροντ λάιν του πρωταθλήματος, καθώς πέτυχε 14 πόντους με 6/11 δίποντα, 2/4 βολές, μάζεψε 12 ριμπάουντ και βοήθησε την Ελευθερούπολη να αποδράσει με μία σπουδαία νίκη από την Αθήνα.

Προπονητής: Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)

Αν μη τι άλλο, η Καρδίτσα πέτυχε τη μεγαλύτερη φετινή νίκη της. Η ομάδα του Κώστα Κομποδιέτα επικράτησε -και με πειστικό τρόπο μάλιστα- του Ολυμπιακού με 91-81 και διατήρησε αλώβητη την έδρα της στο φετινό πρωτάθλημα (5-0). Αν λάβουμε υπ’ όψιν ότι οι Καρδιτσιώτες έχουν πέντε από τα επτά παιχνίδια του 2ου γύρου στο γήπεδό τους, τότε δεν αποκλείεται να δηλώσουν σοβαρή υποψηφιότητα για τις τέσσερις θέσεις που οδηγούν στα playoffs.

Ποιος είναι ο MVP της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)
Φώτης Ζούμπος (Απόλλωνας Πάτρας)
Νίκος Παπαρέγκας (Καρδίτσα)
Γιώργος Αρνόκουρος (Μαρούσι)
Αλέξανδρος Ράπτης (Ελευθερούπολη)
 

Created with Quiz Maker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 1ης αγωνιστικής του 2ου γύρου στην Α2;

Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)
Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)
 

Created with Quiz Maker