Με τον πλέον εμφατικό τρόπο ξεκίνησε τις υποχρεώσεις του στην Α2 ο Ηρακλής, ο οποίος επικράτησε με άνεση του Ψυχικού. Δυσκολεύτηκε αλλά απέδρασε από την Περιβόλα ο Ιωνικός Νικαίας και ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις του. Άνετη ήταν η νίκη του Ιπποκράτη Κω επί του αποδυναμωμένου Εθνικού. Σπουδαία νίκη πήρε το Μαρούσι επί της Καβάλας και ξεκινήσει ιδανικά το φετινό πρωτάθλημα. Ντέρμπι για γερά νεύρα και τελικός νικητής η Καρδίτσα, η οποία επικράτησε σε νεκρό χρόνο του Κοροίβου.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr ανέδειξε την κορυφαία πεντάδα της αγωνιστικής, η οποία αποτελείται από τους εξής:

Μιχάλης Πολυτάρχου (Ηρακλής): Ονειρικό ντεμπούτο για τον έμπειρο σουτέρ του Ηρακλή, ο οποίος μπορεί να είναι κάτοικος Θεσσαλονικής μόλις για λίγα 24ωρα, όμως έδειξε με το… καλημέρα ότι μπορεί όχι απλά να βοηθήσει στο σκοράρισμα, αλλά να γίνει και ο ηγέτης του “γηραιού”. Στον αγώνα με το Ψυχικό ο 35χρονος γκαρντ πέτυχε 17 πόντους, ευστοχώντας σε 5 τρίποντα, έχοντας καθολική παρουσία στο παρκέ.

Νίκος Κακλαμάνος (ΑΣ Καρδίτσας): Ο άνθρωπος, για τον οποίο ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί χτες στο κλειστό της πόλης και η ομάδα πανηγύρισε την πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα. Ο Κακλαμάνος μπορεί να πέτυχε 15 πόντους, όμως ήταν ο παίκτης του αγώνα μιας και στα τελευταία κρίσιμα δεύτερα πήρε τη μπάλα και την… ομάδα πάνω του και με σουτ σε νεκρό χρόνο ευστόχησε, δίνοντας τη νίκη στους Θεσσαλούς και το πρώτο ροζ φύλλο αγώνα.

Απόστολος Ναούμης (Ιπποκράτης Κω): Πληθωρική εμφάνιση από τον φόργουορντ των νησιωτών. Σε ένα παιχνίδι όπου ο Ιπποκράτης ήταν το απόλυτο φαβορί για τη νίκη, ο Ναούμης έδωσε… αέρα στην ομάδα του με την ευκολία με την οποία προσέγγιζε το καλάθι. Ο έμπειρος φόργουορντ πέτυχε 20 πόντους, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, ενώ ευστόχησε και σε 4 τρίποντα, βοηθώντας τον Ιπποκράτη να ξεφύγει στο σκορ.

Βαγγέλης Καράμπουλας (Ιωνικός Ν.): Με… σπασμένα φρένα συνεχίζει από πέρυσι ο έμπειρος φόργουορντ των Νικαιωτών. Ο Καράμπουλας ήταν ο πρώτος σκόρερ του Ιωνικού στην επιστροφή της ομάδας στην Α2, πετυχαίνοντας 22 πόντους με 1 τρίποντο, ενώ οι βολές του στα τελευταία δεύτερα ουσιαστικά “καθάρισαν” τη νίκη για το συγκρότημα του Μάριου Γούναρη.

Μάνος Χατζηδάκης (Μαρούσι): Η ευχάριστη έκπληξη της χτεσινής 1ης ημέρας στην Α2 ακούει στο όνομα Μάκης Χατζηδάκης. Ο 18χρονος σέντερ προέρχεται από την ΑΕΚ και φέτος παίρνει τις απαραίτητες εμπειρίες αγωνιζόμενος στο Μαρούσι. Στο επαγγελματικό του ντεμπούτο άρπαξε την ευκαιρία από τα “μαλλιά” και πέτυχε 20 πόντους, όντας κυρίαρχος κάτω από το καλάθι, ενώ ήταν εξαιρετικός και στα αμυντικά του καθήκοντα.

Προπονητής της αγωνιστικής: Κώστας Κεραμιδάς (Μαρούσι): Μόνο εύκολο δεν ήταν το έργο που κλήθηκε να αναλάβει ο έμπειρος τεχνικός. Ο Κώστας Κεραμιδάς βρισκόταν μέχρι πριν λίγες μέρες στην αποστολή της Εθνικής Γυναικών για το παγκόσμιο Πρωτάθλημα και παράλληλα έτρεχε εξ αποστάσεως την προετοιμασία του Αμαρουσίου. Μία προετοιμασία, η οποία αποδεικνύεται σε πρώτη φάση επιτυχημένη, μιας και μπορεί το Μαρούσι να δυσκολεύτηκε στην αρχή κόντρα στην Καβάλα, όμως το κοουτσάρισμα του έμπειρου τεχνικού έφερε στο τέλος μια άνετη επικράτηση.

Από τη φετινή σεζόν δίνεται η ευκαιρία και στο κοινό να προτείνει τους κορυφαίους της αγωνιστικής. Συγκεκριμένα, μετά το τέλος κάθε αγωνιστικής θα δίνεται η δυνατότητα στο κοινό να ψηφίσει τον MVP της αγωνιστικής αλλά και τον προπονητή της αγωνιστικής, αρχής γενομένης από την 1η κιόλας αγωνιστικής.