Η τελευταία αγωνιστική πριν από την διακοπή των Γιορτών έφερε ανακατατάξεις στη κορυφή, ενώ οι “παλιοί” ήταν αυτοί που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους στα παρκέ. Αναλυτικά η πεντάδα των κορυφαίων της 10ης ημέρας του πρωταθλήματος.

1. Χρήστος Λάκκας: Από τα καλύτερα ματς με τη φανέλα του Παγκρατίου πραγματοποίησε ο 23χρονος πλέι μέικερ ο οποίος ήταν ο πρώτος σκόρερ και μεγάλος πρωταγωνιστής της σπουδαίας νίκης επί του Εθνικού. Απολογισμός: 19 πόντοι (6/6 β., 5/7 διπ., 1/2 τριπ.), 3 ριμπ., 1 ασ., 4 κλ.

2. Κώστας Τότσιος: Ο πρώτος σκόρερ όλων των εποχών στην Α2 συνεχίζει απτόητος… Η Καβάλα πήρε “διπλό” ανόδου στο Ψυχικό, με τον πολύπειρο γκαρντ να είναι καθοριστικός αφού σημείωσε 16 π. (3/3 β., 2/3 διπ., 3/4 τριπ.), ενώ είχε και 3 ριμπ., 3 ασ., 1 κλ.

3. Νίκος Χατζής: Ο πολύπειρος γκαρντ και αρχισκόρερ της Α1 δείχνει ότι έχει αρχίσει να εγκλιματίζεται στη δεύτερη τη τάξη κατηγορία και με την ηγετική του παρουσία οδήγησε τον Αρκαδικό σε μια πολύτιμη νίκη στο Ιβανώφειο επί του Ηρακλή. Το κοντέρ σταμάτησε στους 29 πόντους (7/7β., 5/6 διπ., 4/5 τριπ.), 2 ριμπ.

4. Αλέκος Πέτρουλας: Ήταν το “κρυφό” χαρτί του Αετού στην μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη επί του Φίλιππου Βέροιας. Ο 36χρονος φόργουορντ προσέφερε πολύτιμες υπηρεσίες στην ομάδα του σε όλους τους τομείς. Αμυντικά τα πήγε περίφημα, περιορίζοντας τον Γκιουλέκα στους 5 πόντους, ενώ όταν ο αντίπαλος πλησίασε με καθοριστικά τρίποντα άνοιξε και πάλι την ψαλίδα της διαφοράς. Απολογισμός: 11 π. (2/2 β., 3/4 τριπ.), 4 ριμπ., 4 ασ., 1 κλ.

5. Βαγγέλης Σκλάβος: Μια ομάδα μόνος του ήταν ο έμπειρος φόργουορντ/σέντερ, ο οποίος διανύει εξαιρετική περίοδο και θυμίζει… έφηβο στη διάθεση. Στην αγχωτική νίκη επί του ΟΦΗ, ο Σκλάβος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της Δόξας Λευάδας στην επίθεση με 23 πόντους (4/5 β., 5/10 διπ., 3/5 τριπ.), ενώ είχε 9 ριμπ., 2 ασ.

RisingStar – Ανδριανός Περδικάρης: Ο Ηλυσιακός δεν τα κατάφερε στη Λιβαδειά, όμως το γεγονός ότι κάθε αγωνιστική έχει και έναν νεαρό παίκτη να διακρίνεται μπορεί να λογιστεί ως κέρδος. Από τη νεανική ομάδα των Ιλισίων αυτή τη φορά ξεχώρισε ο 22χρονος φόργουορντ, ο οποίος έκανε τρομερό παιχνίδι κόντρα στους σαφώς εμπειρότερους αντιπάλους του, πετυχαίνοντας 24 πόντους (8/8 β., 8/12 διπ.), 5 ριμπ., 2 κλ.

Προπονητής αγωνιστικής – Ντίνος Καλαμπάκος

Είναι η ψυχή του Παγκρατίου και ένας από τους λόγους που οι “ροσονέρι” παρά το περιορισμένο μπάτζετ τους παρουσιάζονται τόσο δυνατοί και ανταγωνιστικοί την τελευταία διετία. Ο έμπειρος κόουτς ξέρει πως να “φτιάξει” και να ετοιμάσει τους παίκτες του για μεγάλα ματς όπως αυτό με τον Εθνικό, ενώ η καθοδήγηση του ήταν υποδειγματική προκειμένου να φτάσει το Παγκράτι στη νίκη και να κάνει ένα μεγάλο βήμα για τη σωτηρία του. Σίγουρα το Μετς έχει ξεχωριστή δυναμική σαν έδρα, όμως δεν ξέρουμε αν θα τα κατάφερνε τόσο καλά η ομάδα αν δεν είχε και στην άκρη του πάγκου της έναν προπονητή σαν τον Καλαμπάκο που ταιριάζει… γάντι με το Παγκράτι και τη ψυχοσύνθεση του.