Τα φαβορί προχώρησαν συλλέγοντας ροζ φύλλα αγώνων και στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής στην Α2. Συγκεκριμένα, ο Ολυμπιακός και ο Απόλλωνας Πάτρας κατέβαλαν πιο δύσκολα απ’ ότι δείχνουν τα τελικά σκορ το Μαρούσι και τον Πανερυθραϊκό αντίστοιχα, την ώρα που η Καρδίτσα έκανε επίδειξη δύναμης (στο 2ο ημίχρονο) απέναντι στο μέχρι χθες πρωτοπόρο Παγκράτι.

Την έκπληξη της αγωνιστικής σημείωσε η Καβάλα, που σημείωσε την πρώτη της νίκη (επί του Ψυχικού) έπειτα από 8 ήττες σε ισάριθμα ματς, ενώ ο Αμύντας συνέχισε την εντυπωσιακή πορεία του, φτάνοντας τις 4 σερί νίκες μετά το εμφατικό “διπλό” στο Χαϊδάρι επί της Δάφνης Δαφνίου. Τέλος, άλλη μία νίκη πρόσθεσε στο σακούλι του ο Τρίτωνας με αντίπαλο τον Φίλιππο Βέροιας.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων την Τετάρτη (5/5) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 10ης αγωνιστικής και είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Κώστας Αμπατζάς (Καβάλα)

Ο πιο έμπειρος παίκτης της Καβάλας έδειξε το δρόμο προς την πρώτη νίκη της χρονιάς. Ο 28χρονος πόιντ γκαρντ πέτυχε 22 πόντους με πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας (5/5 βολές, 4/8 δίποντα, 3/4 τρίποντα) και είχε ακόμα 3 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 30’19’’, βοηθώντας τους “αργοναύτες” να σπάσουν ένα σερί 8 ηττών.

2. Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)

Ο Νίκος Κακλαμάνος… ξεσάλωσε κόντρα στο Παγκράτι. Ο 40χρονος σούτινγκ γκαρντ πέτυχε 30 πόντους (φετινό ατομικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα) με 3/3 βολές, 3/6 δίποντα και 7/15 τρίποντα, ενώ είχε ακόμα 2 ριμπάουντ και 1 ασίστ στα 35’37’’ που αγωνίστηκε, βοηθώντας την ομάδα του να συντρίψει το Παγκράτι 85-64.

3. Δημήτρης Παπαδημητρίου (Τρίτωνας)

Δεν αποτελεί συχνό φαινόμενο ο πρώτος σκόρερ του Τρίτωνα να μην ονομάζεται Κόκκαλης. Κι όμως, στο παιχνίδι με τον Φίλιππο αυτός που οδήγησε τους “κυανόλευκους” ήταν ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, ο οποίος πέρα από το στατιστικό του απολογισμό (15 πόντοι, 7/13 σουτ, 1/2 βολές), 7 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 κλεψίματα σε 22’35’’) ήταν υπεύθυνος ίσως και για την πιο θεαματική φάση της βραδιάς.

4. Βασίλης Χρηστίδης (Ολυμπιακός)

Η δύναμη του Ολυμπιακού κάτω από τα δύο καλάθια έκανε τη διαφορά στην αναμέτρηση με το Μαρούσι και ο Βασίλης Χρηστίδης ήταν ο κύριος λόγος που συνέβη αυτό. Ο 23χρονος σέντερ ήταν ο πρώτος σκόρερ (19 πόντοι) και ριμπάουντερ (11) των “ερυθρόλευκων” στα 23’40’’ που έπαιξε. Είχε ακόμα 6/10 δίποντα, 7/12 βολές, 3 κλεψίματα, 1 ασίστ, 1 κόψιμο και τον καλύτερο απολογισμό μεταξύ όλων των παικτών στο σύστημα αξιολόγησης (+24).

5. Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλωνας Πάτρας)

Η παρουσία του 26χρονου ύψους 2,16μ. σέντερ έγινε κάτι παραπάνω από αισθητή στο κλειστό της Περιβόλας. Εκεί όπου ο Απόλλωνας νίκησε τον Πανερυθραϊκό 73-58, με τον Διαμαντάκο να έχει 16 πόντους, 5/5 δίποντα, 6/7 βολές, 8 ριμπάουντ, 8 κλεψίματα, 1 κόψιμο, 1 ασίστ και το μεγαλύτερο δείκτη αξιολόγησης της αγωνιστικής (+31) σε 24’58’’.

Προπονητής: Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)

Ο Αμύντας δεν άρχισε καλά το πρωτάθλημα, μετά τη διακοπή όμως μοιάζει αναγεννημένος. Η ομάδα του Υμηττού πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις και παίζει ολοένα και καλύτερα, καθώς μετά το εντυπωσιακό 67-93 στο Χαϊδάρι επί της Δάφνης Δαφνίου αριθμεί αισίως τέσσερις σερί νίκες. Ο Μάης Κωνσταντινίδης σαφώς και έχει μεγάλο ρόλο σε αυτή την πορεία του Αμύντα, ο οποίος σουτάρει σταθερά με υψηλά ποσοστά από μακρινή απόσταση και στα τελευταία τρία παιχνίδια δέχεται 67 πόντους κατά μέσο όρο.

Ποιος είναι ο MVP της 10ης αγωνιστικής στην Α2;

Κώστας Αμπατζάς (Καβάλα)
Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα)
Δημήτρης Παπαδημητρίου (Τρίτωνας)
Βασίλης Χρηστίδης (Ολυμπιακός)
Γιώργος Διαμαντάκος (Απόλλωνας Πάτρας)
 
Created with QuizMaker

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 10ης αγωνιστικής στην Α2;

Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)
Νίκος Πενταζίδης (Καβάλα)
Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτωνας)
Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Δημήτρης Τσαλδάρης (Ολυμπιακός)
Κώστας Κομποδιέτας (Καρδίτσα)
 
Created with QuizMaker