Τα “διπλά” των Αετού, Ψυχικού και Ηρακλή, καθώς και οι μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκες των Αρκαδικού και ΟΦΗ ήταν τα αποτελέσματα που ξεχώρισαν από το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής, οπότε ανάλογα διαμορφώνεται και η λίστα των κορυφαίων. Αναλυτικά:

1. Γιάννης Δημάκος: Για τον 24χρονο γκαρντ του Ψυχικού τα έχουμε γράψει αρκετές φορές φέτος. Διανύει την πιο ώριμη περίοδο της καριέρας του και αποτελεί μία σταθερά για την ομάδα των Βορείων Προαστίων. Στη σπουδαία νίκη στον Πειραιά επί του Εθνικού, ο πρώτος σκόρερ του Ψυχικού (194 π.) και δεύτερος του πρωταθλήματος ήταν για ακόμη μια φορά ασταμάτητος: 22 πόντοι, (8/10 β., 4/7 διπ., 2/4 τριπ.) και 9 ριμπάουντ.

2. Νίκος Χατζής: Με την εμπειρία και την αδιαμφισβήτητη ποιότητα του αποτέλεσε έναν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της νίκης του Αρκαδικού επί του Παγκρατίου, που το κράτησε σε τροχιά ανόδου. Ο 38χρονος γκαρντ ήταν πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 19 πόντους (8/10 β., 4/6 διπ., 1/3 τριπ.), ενώ προσέφερε και 5 ριμπ., 3 ασ.

3. Νίκος Κόκκαλης: Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες του Αετού και μόνιμη απειλή για τα καλάθια των αντιπάλων. Ο 29χρονος φόργουορντ αποτελεί ένα “πολυεργαλείο” το οποίο κάνει πολλές δουλειές μέσα στο παρκέ κάτι που φάνηκε και στο “διπλό” επί του Ερμή Λαγκαδά. Ο Κόκκαλης σκόραρε (20 π. με 5/7 β., 6/10 διπ., 1/2 τριπ.), μοίρασε (7 ασ.), ενώ προσέφερε και 5 ρίμπ. και 1 κλ.

4. Νίκος Στυλιανού: Ο ΟΦΗ επέστρεψε στις νίκες και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα. Στην επικράτηση επί του Λαυρίου ο 26χρονος φόργουορντ έπαιξε για την ομάδα καλύπτοντας τις σημαντικές απουσίες, με απολογισμό 24 πόντους (πρώτος σκόρερ) με 1/2 β., 4/6 διπ., 5/8 τριπ.), 6 ριμπάουντ και 2 ασίστ.

5. Δημήτρης Δέσπος: Η απουσία του τις προηγούμενες αγωνιστικές λόγω τραυματισμού ήταν εμφανέστατη. Με την επιστροφή του στο παρκέ, επέστρεψε και ο Ηρακλής στις νίκες (επί του Φίλιππου), αποδεικνύοντας ότι η παρουσία του πολύπειρου σέντερ είναι καταλυτική. Κέρδισε τις περισσότερες μάχες κάτω από τα καλάθια (10 ριμπάουντ), μοίρασε 6 ασίστ (μεγάλος αριθμός για σέντερ), ενώ πέτυχε 14 πόντους (6/8 β., 4/9 διπ.), έχοντας και 2 κλεψίματα.

Rising Star – Απόστολος Αποστολίδης: Ο Φίλιππος επέλεξε να τον αφήσει να σουτάρει και το… πλήρωσε ακριβά. Ο νεαρός γκαρντ ήταν “όλα τα λεφτά” στη σπουδαία νίκη του Ηρακλή στη Βέροια καθώς “σκότωσε” τον αντίπαλο με 20 πόντους και σχεδόν άριστα ποσοστά ευστοχίας (4/4 διπ., 4/5 τριπ.), ενώ είχε και 5 ριμπ. Μπορεί να είναι γιος του προέδρου του “Γηραιού” Σάκη Αποστολίδη, όμως μόνο με… μέσον δεν αγωνίζεται!

Προπονητής της αγωνιστικής – Σάββας Κατσούνης, Γιάννης Δαμαλής

Για πρώτη φορά αναγκαζόμαστε να μοιράσουμε στη μέση τον τίτλο του κορυφαίου κόουτς και δεν γίνεται διαφορετικά… Ο προπονητής του Αετού αποδεικνύει μέρα με τη μέρα, ότι με σκληρή δουλειά, υπομονή και χαμηλούς τόνους όλα γίνονται. Τη νίκη επί του Λαυρίου τα Χριστούγεννα στο εξ’ αναβολής παιχνίδι, διαδέχθηκε η επίσης σπουδαία επιτυχία στον Λαγκαδά (η πρώτη στην ιστορία της ομάδας στην Α2 εκτός έδρας), γεγονός που φέρνει την Αθηναϊκή ομάδα πιο κοντά στον στόχο της. Ο Κατσούνης που ανέλαβε τον Αετό μόλις μια εβδομάδα πριν την έναρξη της σεζόν, κατάφερε κάτι πολύ δύσκολο, να περάσει σε χρόνο – ρεκόρ την φιλοσοφία του και να παίρνει σε κάθε ματς το 100% από όλους τους παίκτες.

Όσον για τον Δαμαλή, δικαιούται και αυτός τον τίτλο του κορυφαίου, μιας και πέτυχε μια μεγάλη νίκη στη Βέροια επί του Φίλιππου, που κρατά τον “Γηραιό” σε απόσταση από την επικίνδυνη ζώνη. Πρόκειται για τον νεαρότερο προπονητή στην ιστορία της Α2 (μόλις 27 χρονών), ο οποίος όμως παρουσιάζει εξαιρετική ωριμότητα και αναμφίβολα αποτελεί μία μεγάλη υπόσχεση για το μέλλον…