Η νίκη του Αμύντα επί του Ολυμπιακού, η πρώτη για το σύλλογο του Υμηττού έπειτα από 52 χρόνια σε επίπεδο πρωταθλήματος, ήταν αυτή που έστρεψε πάνω της όλα τα βλέμματα το Σάββατο (8/5). Η ομάδα του Μάη Κωνσταντινίδη έφτασε τις 6 συνεχόμενες νίκες και συνέχισε την αναρρίχησή της στη βαθμολογία της Α2, δίνοντας παράλληλα τέλος στο σερί των “ερυθρόλευκων” μετά την επανεκκίνηση του πρωταθλήματος.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια, εύκολο απόγευμα πέρασαν ο Απόλλωνας Πάτρας, ο Πανερυθραϊκός και το Μαρούσι, ενώ η Ελευθερούπολη απέδρασε με το “διπλό” επί του Παγκρατίου από το Μετς. Τέλος, στο τελευταίο σουτ κρίθηκε ο αγώνας στη Βέροια, όπου ο Φίλιππος κατέβαλε τον Οίακα Ναυπλίου χάρις σε ένα λέι-απ του Κοθρά 15’’ πριν από τη λήξη.

Αυτά καταγράφηκαν από πλευράς αποτελεσμάτων το Σάββατο (8/5) στην Α2. Ποιοι ήταν όμως οι πρωταγωνιστές σε ατομικό επίπεδο; Το basketblog.gr έκανε τις επιλογές του για την καλύτερη πεντάδα και τον κορυφαίο προπονητή της 11ης αγωνιστικής και είναι η σειρά σας, να κάνετε τις δικές σας…

1. Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)

Ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής στη Βέροια. Ο 40χρονος γκαρντ πέτυχε το καθοριστικό καλάθι 15’’ πριν από τη λήξη της αναμέτρησης και χάρισε στον Φίλιππο τη νίκη επί του Οίακα Ναυπλίου, τη 2η των Βεροιωτών στο πρωτάθλημα. Ο Κοθράς άγγιξε επίσης το τριπλ-νταμπλ, έχοντας 11 πόντους, 9 ριμπάουντ, 9 ασίστ, 1 κλέψιμο και μόνο 1 λάθος σε 39’16’’.

2. Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)

Μαζί με τον Ορφέα Στασινό οδήγησε πάλι το Μαρούσι σε μία εύκολη νίκη απέναντι στην Καβάλα. Ο 43χρονος γκαρντ έκανε ατομικό ρεκόρ πόντων για φέτος (30), έχοντας 5/6 βολές, 2/6 δίποντα, 7/14 τρίποντα, 6 ασίστ, 3 κλεψίματα και 3 λάθη σε 33 λεπτά συμμετοχής.

3. Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)

Σε ένα κακό, επιθετικά, παιχνίδι ο 23χρονος γκαρντ της Ελευθερούπολης ξεχώρισε με άνεση στο Μετς. Ο Ερμείδης ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 18 πόντους και είχε επίσης 4/4 βολές, 4/4 δίποντα, 2/5 τρίποντα, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα και +31 στο σύστημα αξιολόγησης, επίδοση που αποτελεί ατομικό ρεκόρ στο πρωτάθλημα.

4. Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)

Ο άτυχος της νίκης του Αμύντα επί του Ολυμπιακού, μιας και αυτοτραυματίστηκε 2,5 λεπτά πριν από το τέλος, όταν έριξε γροθιά στο προστατευτικό κάλυμμα του τοίχου έπειτα από ένα χαμένο λέι-απ. Όπως και να ‘χει, ήταν ο κορυφαίος του Αμύντα, καθώς σημείωσε το 6ο φετινό του νταμπλ-νταμπλ (17 πόντοι, 10 ριμπάουντ) και “έγραψε” ακόμα στη στατιστική του 3/5 βολές, 4/8 δίποντα, 2/4 τρίποντα και 3 ασίστ σε 30’28’’.

5. Πάνος Φιλιππάκος (Πανερυθραϊκός)

Για άλλη μια φορά ο Πανερυθραϊκός στηρίχθηκε επιθετικά στον “πύργο” του και αυτός δεν τον απογοήτευσε. Ο Φιλιππάκος κυριάρχησε κάτω από τα δύο καλάθια στην εύκολη νίκη επί του Τρίτωνα με 98-74, έχοντας απολογισμό 16 πόντους, 6/7 βολές, 5/9 δίποντα, 13 ριμπάουντ και 2 ασίστ σε 24’06’’. Παράλληλα, έκανε το 4ο φετινό του νταμπλ-νταμπλ και έμεινε μόνος 2ος στη συγκεκριμένη λίστα της Α2.

Προπονητής: Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)

Για δεύτερη συνεχόμενη φορά ο Μάης Κωνσταντινίδης είναι η επιλογή μας για το “βραβείο” του προπονητή της αγωνιστικής. Η νίκη επί του Ολυμπιακού, άλλωστε, τα λέει όλα για τη δουλειά του προπονητή του Αμύντα, ο οποίος κατόρθωσε στο συγκεκριμένο ματς να περιορίσει σημαντικά τη δράση της “ερυθρόλευκης” φροντ λάιν, σταματώντας παράλληλα τα ντράιβ των αντιπάλων του. Εξ ου και οι (μόνο) 14 πόντοι που πέτυχε μέσα από τη ρακέτα ο Ολυμπιακός στο κλειστό της Πυρκάλ.

Ποιος είναι ο MVP της 11ης αγωνιστικής στην Α2;

Ευθύμης Κοθράς (Φίλιππος Βέροιας)
Γιάννης Γκαγκαλούδης (Μαρούσι)
Παναγιώτης Ερμείδης (Ελευθερούπολη)
Ανδρέας Κανονίδης (Αμύντας)
Πάνος Φιλιππάκος (Πανερυθραϊκός)
 

Ποιος είναι ο κορυφαίος προπονητής της 11ης αγωνιστικής στην Α2;

Μάης Κωνσταντινίδης (Αμύντας)
Νίκος Βετούλας (Απόλλωνας Πάτρας)
Δημήτρης Χουχουλής (Πανερυθραϊκός)
Γιώργος Σκαραφίγκας (Μαρούσι)
Κυριάκος Παπαδόπουλος (Ελευθερούπολη)
Χρήστος Μπλατσιώτης (Φίλιππος Βέροιας)