Μόνο η αναμέτρηση του Παγκρατίου με τον Απόλλωνα Πάτρας απέμενε για να ολοκληρωθεί και τυπικά η 11η αγωνιστική της Α2, με τους “μελανόλευκους” να παίρνουν το μεγάλο διπλό και να συνεχίζουν σε τροχιά playoffs. Πολύ σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Οίαξ Ναυπλίου έναντι της Δάφνης Δαφνίου. Σταμάτησε το… τρένο του Ολυμπιακού η Καρδίτσα. Πολύ σημαντική νίκη ψυχολογίας αλλά και βαθμολογικής σημασίας πέτυχε ο Τρίτωνας κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας. Συνεχίζει την επέλαση του το Ψυχικό που επικράτησε αυτή τη φορά του Αμύντα. Σπουδαία νίκη για το Ανατόλια κόντρα στην Ελευθερούπολη.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του Basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 11ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Φάνης Κουμπούρας (Οίαξ Ναυπλίου): Εκπληκτική εμφάνιση από τον πολύπειρο πόιντ γκαρντ στη νίκη του Οίακα Ναυπλίου επί της Δάφνης Δαφνίου. Ο Φάνης Κουμπούρας αποτελεί έναν εκ των “εγκεφάλων” των εθνικών κατηγοριών και μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει, το ταλέντο και η θέληση για μπάσκετ παραμένουν αναλλοίωτα. Στον αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου, ο Κουμπούρας πραγματοποίησε μία από τις καλύτερες εμφανίσεις του, τελειώνοντας τον αγώνα με 20 πόντους (6/9 δ., 2/3τ., 2/2β.) και 9 ασίστ, έχοντας παράλληλα και 4 ριμπάουντ, συγκεντρώνοντας 27 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Νίκος Κακλαμάνος (Καρδίτσα): Ο “μπομπέρ” της Καρδίτσας έδειξε τα… δόντια του στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη. Ο Νίκος Κακλαμάνος έχει γεννηθεί για τα παιχνίδια που… καίνε και όταν η μπάλα είναι “βαριά”, βγαίνει μπροστά για όλη την ομάδα του. Αυτό έκανε και στον αγώνα του Σαββάτου κόντρα στον Ολυμπιακό, με τον έμπειρο σουτέρ να τελειώνει τον αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 5/11 τρίποντα, ενώ κατέβασε και 5 ριμπάουντ, οδηγώντας την ομάδα του στη νίκη.

Νίκος Κόκκαλης (Τρίτων): Μεστή εμφάνιση από τον σουτέρ του Τρίτωνα, στην κομβικής σημασίας νίκη της ομάδας από τα Σεπόλια κόντρα στον Φίλιππο Βέροιας. Σε ένα παιχνίδι όπου η ομάδα του Μιχάλη Μιχελάκου “καιγόταν” για τη νίκη, ο Νίκος Κόκκαλης ήταν αυτός που ανέλαβε δράση και με την εμπειρία του και τις ικανότητες του, οδήγησε την ομάδα του στη νίκη. Συνολικά, ο Κόκκαλης τελείωσε τον αγώνα με 24 πόντους (5/7δ., 3/6τ., 5/6β.), ενώ βοήθησε πολύ και στην άμυνα έχοντας 4 κλεψίματα.

Σωτήρης Καραποστόλου (Ανατόλια): Υπερηχητική εμφάνιση από τον πολύπειρο φόργουορντ του Ανατόλια, στην άνετη επικράτηση του Σαββάτου κόντρα στην Ελευθερούπολη. Σε έναν αγώνα όπου το Ανατόλια επικράτησε με ιδιαίτερη άνεση του ΓΣΕ, ο Σωτήρης Καραποστόλου ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά, μιας και επιστρέφοντας από τον τραυματισμό του, έδειξε ότι δεν τον σταματά και φέτος τίποτα. Ο Καραποστόλου θυμήθηκε τις περσινές επιδόσεις του στη Β’ Εθνική και τελείωσε τον αγώνα με 22 πόντους, 4 ασίστ και 3 ριμπάουντ.

Νίκος Παπανικολάου (Ψυχικό): Ο… Κέβιν Γκαρνέτ της Α2, όπως τον έχουν αποκαλέσει στο παρελθόν, έδειξε και πάλι τις πλούσιες αρετές του στην αναμέτρηση του Ψυχικού με τον Αμύντα. Το Ψυχικό φέτος αποτελεί ένα φαινόμενο της κατηγορίας και μεγάλο μέρος της πορείας της ομάδας ανήκει και στους έμπειρους του ρόστερ. Ανάμεσα τους ο Νίκος Παπανικολάου, ο οποίος πραγματοποίησε άλλη μία εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στον Αμύντα, πετυχαίνοντας double double με 19 πόντους και 10 ριμπάουντ, ενώ είχε και 4 ασίστ.

Προπονητής της αγωνιστικής: Χάρης Κουλουριώτης (Οίαξ Ναυπλίου): 

Ο Οίαξ Ναυπλίου ταξίδεψε στην Αθήνα με πολλές σκέψεις αναφορικά με τη φετινή, παρθενική του πορεία στην Α2. Από τη μία τα προβλήματα που έχουν εμφανιστεί, από την άλλη η πορεία που δεν είναι μέχρι στιγμής η ιδεατή, δημιούργησαν ένα περίεργο σκηνικό πριν την αναμέτρηση με τη Δάφνη Δαφνίου. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Χάρη Κουλουριώτη τα άφησαν όλα πίσω τους, έπαιξαν το μπάσκετ που ξέρουν και κατάφεραν να πάρουν ένα μείζονος σημασίας διπλό και μάλιστα με μεγάλη διαφορά. Ο νεαρός προπονητής έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης για την παρουσία της ομάδας του, όντας απόλυτα διαβασμένος στο παιχνίδι του αντιπάλου και γνωρίζοντας τι έπρεπε να κάνει για να φτάσει η ομάδα του στη νίκη.