Με την τέλεση τεσσάρων αγώνων το περασμένο Σάββατο συμπληρώθηκε το πρόγραμμα και της 12ης αγωνιστικής στην Α2, με τις πρόσφατες δύσκολες νίκες του Πανιωνίου και του Εθνικού να ξεχωρίζουν. Οι κορυφαίοι της αγωνιστικής σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Ντίνος Αχής: Λίγες ημέρες πριν τα Χριστούγεννα, το Ψυχικό πέτυχε μια πολύ δύσκολη και συνάμα πολύτιμη νίκη επί του Αμύντα (66-64), με τον αρχηγό του να φωνάζει και πάλι “παρών”. Ο έμπειρος γκαρντ τελείωσε το παιχνίδι με 15 π. (5/8 β., 2/4 διπ., 2/2 τριπ.) και βοήθησε τα μέγιστα στη κατάκτηση των δύο βαθμών.

2. Θοδωρής Τσιλούλης: Η ΑΕΛ με ανατροπή στη τελευταία περίοδο πήρε μια σπουδαία νίκη επί της Καβάλας, με… καταλύτη τον 23χρονο γκαρντ. Με 17 πόντους (2/3 β., 6/8 διπ., 1/4 τριπ.), 2 ασ. και 3 κλ., ο Τσιλούλης ήταν ο πρώτος σκόρερ και ηγέτης των Θεσσαλών.

3. Νίκος Κόκκαλης: Τρομερό παιχνίδι από τον γκαρντ/φόργουορντ του Εθνικού, ο οποίος στη δραματική νίκη επί του Αρκαδικού πέτυχε 34 πόντους και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της αγωνιστικής. Με απολογισμό 13/16 β., 9/13 δίπ., 1/2 τρίπ., 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 1 κλέψιμο, αποτέλεσε τον θεμέλιο λίθο της επιστροφής των Πειραιωτών στις επιτυχίες.

4. Βαγγέλης Καράμπουλας: Η νίκη του Φάρου στο Παγκράτι με 50 πόντους διαφορά δεν αντέχει κριτικής, όμως ο 35χρονος γκαρντ/φόργουορντ ήταν σχεδόν αλάνθαστος και “έσπασε” το tendex με τις επιδόσεις του. Με 29 πόντους (10/11 διπ., 3/3 τριπ.), 3 ριμπ., 2 ασ. και 1 κλ., σε 20 λεπτά συμμετοχής και 1587 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης, πρόσθεσε ακόμη ένα… παράσημο στο πλούσιο βιογραφικό του.

5. Νίκος Μπάρλος: Η εμπειρία και η ποιότητα του έπαιξαν τεράστιο ρόλο ώστε να καταφέρει ο Πανιώνιος να λυγίσει έστω και στη παράταση τη σθεναρή αντίσταση του Χολαργού. Ο πάουερ φόργουορντ των “κυανέρυθρων” πέτυχε 23 πόντους (11/13 β., 3/7 δίπ., 2/4 τρίπ., ενώ είχε 4 ριμπ. και 1 ασ., “ξελασπώνοντας” σε κρίσιμα σημεία του αγώνα την ομάδα του.

Προπονητής της αγωνιστικής – Νίκος Οικονόμου

Το… τρένο του Πανιωνίου συνεχίζει τη ξέφρενη πορεία του προς την Basket League, με τον… μηχανοδηγό Νίκο Οικονόμου να χειρίζεται άψογα την “κυανέρυθρη” μηχανή και να παίρνει το μάξιμουμ από τους αθλητές του. Επί του Χολαργού επιτεύχθηκε μια πολύ δύσκολη νίκη στη παράταση και μεγάλο μερίδιο ανήκει στον προπονητή της ομάδας ο οποίος διατήρησε την ψυχραιμία του σε κρίσιμες στιγμές και διαχειρίστηκε σωστά το παιχνίδι. Άλλωστε η ιστορία θα γράψει ότι με αυτόν προπονητή ο Πανιώνιος έκανε ρεκόρ συνεχόμενων νικών στην Α2 (13 στα 13).