Τα φαβορί επικράτησαν στην 12η αγωνιστική και η κατάσταση στη κορυφή έμεινε αναλλοίωτη, ενώ μεγάλης σημασίας ήταν για τη παραμονή οι νίκες των Δούκα και Λιβαδειάς. Έτσι, οι κορυφαίοι σύμφωνα με τους συντάκτες του basketblog είναι:

1. Γιάννης Γκαγκαλουδης: Ο έμπειρος γκαρντ επέστρεψε στις εντυπωσιακές εμφανίσεις και μαζί του επέστρεψε και η Λιβαδειά στις νίκες. Στη νίκη – ανάσα επί του Πανερυθραικού, ο πρώτος σκόρερ της Α2 σημείωσε 31 π. (11/14 β., 7/7 διπ., 2/7 τριπ.), ενώ προσέφερε στην ομάδα του και 4 ριμπ., 4 ασ.

2. Ιγκόρ Μιλόσεβιτς: Η επιστροφή του ταλαντούχου άσσου μετά τον τραυματισμό του βοήθησε τα μέγιστα τη Κύμη στο να “αποδράσει” με ένα πολύ σημαντικό “διπλό” από το Μετς. 29 πόντους σημείωσε ο γκαρντ της Κύμης (13/18 β., 5/6 διπ., 2/3 τριπ.), είχε 13 κερδισμένα φάουλ, ενώ το πλούσιο στατιστικό του είχε και 7 ριμπ., 3 ασ., 3 κλ., 1 κοψ.

3. Αλέξης Κυρίτσης: Η απόκτηση του έδωσε το… κάτι παραπάνω στον Δούκα, ο οποίος με μπροστάρη τον έμπειρο γκαρντ έχει επιστρέψει για τα καλά στον δρόμο των επιτυχιών. Μεγάλης βαθμολογικής σημασία η εκτός έδρας επικράτηση επί του Φίλιππου Βέροιας με τον Κυρίτση να πραγματοποιεί την καλύτερη μέχρι στιγμής του εμφάνιση με 22 πόντους (9/10 β., 5/10 διπ., 1/2 τριπ.), 4 ριμπ., 1 λάθος, 3 ασ., 3 κλ., 1 κοψ. Έτσι δεν προκαλούν εντύπωση οι 1027 βαθμοί στο σύστημα αξιολόγησης.

4. Ματέο Κέντζο: Αποτελεί από τους καλύτερους παίκτες της Δόξας και “κολώνα” στη φροντ λάιν. Ο Τακιανός τον χρησιμοποιεί περισσότερο ως “τεσσάρι” και αυτό τον διευκολύνει να σκοράρει ακόμη περισσότερο, όπως φάνηκε και στην άνετη νίκη των νησιωτών επί του Πευκοχωρίου. Ο κοινοτικός φόργουορντ/σέντερ τελείωσε το ματς με 15 πόντους (6/8 διπ., 1/1 τριπ.), ενώ είχε και 8 ριμπ. και 1050 βαθμούς αξιολόγοσης.

5. Φάχρο Αλίχοτζιτς: Σπουδαία εμφάνιση από τον Αγγλοβόσνιο σέντερ στη δύσκολη νίκη του Προμηθέα επί του Ψυχικού, η οποία κράτησε τους Πατρινούς σε… τροχιά πλέι οφ. Απολογισμός 15 πόντοι (1/3 β., 7/10 διπ.), 9 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ., 1 κοψ., Πολύ δουλειά…

Προπονητής της αγωνιστικής – Λευτέρης Χατζηκυριακίδης

Οι Μαχητές Δόξας Πεύκων είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις του φετινού πρωταθλήματος, διαψεύδοντας όσους τους ήθελαν στα πρώτα φαβορί για τον υποβιβασμό. Η χαμηλών τόνων αλλά άκρως αποτελεσματική δουλειά του Βορειοελλαδίτη κόουτς έχει αφήσει τα σημάδια της, με τους Μαχητές να αποτελούν “σκληρό καρύδι” για κάθε αντίπαλο. Σε ένα αποφασιστικής σημασίας παιχνίδι όπως αυτό με το Περιστέρι ο Χατζηκυριακίδης κοουτσάρισε υποδειγματικά και κατάφερε να έχει “φρέσκους” τους παίκτες του στο κρίσιμο δεύτερο ημίχρονο όταν και κρίθηκε η νίκη.