Από τις πιο συναρπαστικές μέχρι στιγμής η 12η αγωνιστική, περιλάμβανε σπουδαία παιχνίδια με πρωταγωνιστές έμπειρους αλλά και νεαρούς παίκτες. Αναλυτικά:

1. Γιάννης Γκαγκαλούδης: Από τη στιγμή που ήρθε στη Λιβαδειά έχει δώσει με την εμπειρία και την ποιότητα του μεγάλη ώθηση στην ομάδα. Στην σπουδαία επιτυχία επί του Εθνικού όχι μόνο πέτυχε το νικηφόρο καλάθι με λέι απ στην εκπνοή του αγώνα, αλλά πρόσθεσε ακόμη μια ηγετική εμφάνιση στο ενεργητικό του. Ο πολύπειρος γκαρντ είχε 27 πόντους (5/6 β., 8/9 διπ., 2/6 τριπ.), ενώ αξιοποίησε στο έπακρο τους συμπαίκτες του προσφέροντας 9 ασίστ. Επίσης είχε 3 ριμπ., και 2 κλ. Τι άλλο να κάνει…

2. Βαγγέλης Καράμπουλας: Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες της Καβάλας είχε καταλυτική συμμετοχή στη μεγάλη νίκη στη Λευκάδα, η οποία φέρνει την Ένωση πιο κοντά στην άνοδο. Ο έμπειρος γκαρντ/φόργουορντ ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του με 14 πόντους (2/2 β., 6/11 διπ.), πετυχαίνοντας κρίσιμα και καθοριστικά καλάθια.

3. Χάρης Πλιούκας: Νίκη – ανάσα πήρε ο Φίλιππος στον Λαγκαδά επί του Ερμή και ίσως να μην τα είχε καταφέρει αν δεν είχε στη σύνθεση του τον νεαρό φόργουορντ ο οποίος αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Με 21 πόντους (3/4 β., 6/9 διπ., 2/5 τριπ.), αποτέλεσε τη βασική απειλή για το αντίπαλο καλάθι, ενώ προσέφερε και 3 ριμπ., 3 ασ. 1 κλ. Τα 7 λάθη που υπέπεσαν του… χάλασαν τη στατιστική, όμως στο “ζύγισμα” ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του.

4. Στέλιος Χάλαρης: Όλοι οι παίκτες του ΟΦΗ (δηλαδή οι έξι που αγωνίστηκαν) υπερέβαλαν εαυτό κόντρα στον Αετό και πήραν τη νίκη – έκπληξη της ημέρας. Η παρουσία όμως του 22χρονου φόργουορντ άγγιξε το… άριστα και ήταν καταλυτική για τη σπουδαία αυτή επιτυχία των Κρητικών. Σε 38 λεπτά αγώνα και παρά τη λογική κούραση, πέτυχε 24 πόντους (2/3 β., 8/11 διπ., 2/3 τριπ.), “μάζεψε” 8 ριμπάουντ και αποτέλεσε τον σταθερότερο σε απόδοση παίκτη του γηπέδου.

5. Στέφαν Τζόρτζεβιτς: Εμφάνιση από τις καλές περσινές για τον Σέρβο σέντερ του Αρκαδικού που είχε υπερίσχυσε στη μάχη των αιθέρων στο ματς με το Ψυχικό (11 ριμπάουντ) και έβαλε ένα μεγάλο λιθάρι στο “διπλό” της ομάδας του. Περίφημα τα πήγε και στον επιθετικό τομέα, με 13 πόντους (3/4 β., 5/8 διπ.).

Rising Star – Άλφα Ντιαλό: Βρίσκεται σε διαρκή αγωνιστική άνοδο και παιχνίδι με παιχνίδι κερδίζει συνεχώς την εμπιστοσύνη του προπονητή του. Ο 22χρονος σέντερ έκανε του Παγκρατίου έκανε το καλύτερο φετινό του παιχνίδι κόντρα στον Ηρακλή όπου το άστο του έλαμψε με 15 πόντους (3/3 β., 6/10 διπ.), σε 19 λεπτά συμμετοχής και 7 ριμπ., 1 ασ.. Σπουδαία και η προσφορά του στον αμυντικό τομέα, όπου τα έδωσε όλα…

Προπονητής της αγωνιστικής – Φώτης Τακιανός

“Χρυσάφι” η νίκη του Τζήμα της Καβάλας στη Λευκάδα, σπουδαίο και το “διπλό” του Καστρίτη στο Ψυχικό, όμως η επιτυχία του αποδεκατισμένου ΟΦΗ στα Εξάρχεια επί του Αετού ήταν το αποτέλεσμα που ξεχώρισε από την 12ης αγωνιστική. Όταν μια ομάδα χωρίς μία βασική πεντάδα και με μόλις έξι παίκτες στο παρκέ να αγωνίζονται ο καθένας από σχεδόν 40 λεπτά, καταφέρνει και παίρνει τη νίκη, τότε κάτι έχει κάνει και ο προπονητής της… Ο Μακεδόνας κόουτς που συμπλήρωσε 100 αγώνες στην Α2, κατάφερε και “μπλόκαρε” τα ατού του αντιπάλου, “βραχυκύκλωσε” το παιχνίδι του με έξυπνη τακτική, ενώ πήρε το 110% των αθλητών που είχε στη διάθεση του. Αν μη τι άλλο του αξίζει ο τίτλος του κορυφαίου της αγωνιστικής, μιας και έχει δείξει ότι είναι ένας προπονητής που παρά τα προβλήματα δεν εγκαταλείπει εύκολα…