Με νίκη και 100αρα έκλεισε το 2019 ο Διαγόρας Δρυοπιδέων, επικρατώντας της Καρδίτσας και παραμένοντας στην κορυφή της βαθμολογίας. 100αρα όμως πέτυχε και η Ελευθερούπολη που επικράτησε με άνεση του Παγκρατίου. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Δάφνη Δαφνίου κόντρα στον Αμύντα. Με το διπλό έφυγε από το Αγρίνιο ο Κόροιβος, παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα στο 5λεπτο της παράτασης. Σε τροχιά playoffs παραμένει ο Απόλλων Πάτρας, επικρατώντας του Ψυχικού και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια. Τεράστιας σημασίας νίκη τόσο βαθμολογικά όσο και ψυχολογικά πήρε ο Τρίτωνας επικρατώντας του Οίακα Ναυπλίου μέσα στην πρωτεύουσα της Αργολίδας.

Με βάση αυτά τα αποτελέσματα η συντακτική ομάδα του basketblog.gr αναδεικνύει τους κορυφαίους της 12ης αγωνιστικής και δίνει τη δυνατότητα στο κοινό να αναδείξει τον MVP και τον προπονητή της αγωνιστικής.

Αναλυτικά:

Άγγελος Τσάμης (Απόλλων Πάτρας): Εμφάνιση που θα ζήλευαν ακόμα και παίκτες της… Ευρωλίγκας από τον πολύπειρο γκαρντ του Απόλλωνα Πατρών στη νίκη επί του Ψυχικού. Ο Άγγελος Τσάμης επέστρεψε στην Α2 μετά από ένα χρόνο αποχής και παρουσίας του στην Αχαγιά, όμως φέτος δείχνει πως όχι απλά δεν ξέχασε την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος, αλλά είναι και τέτοια η ποιότητα του που μπορεί να αλλάξει τις ισορροπίες στο πρωτάθλημα. Κόντρα στο Ψυχικό, ο Πατρινός πέτυχε triple double (!!!) τελειώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους, 15 ριμπάουντ και 10 ασίστ, συγκεντρώνοντας 39 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης.

Σπύρος Μοτσενίγος (Ελευθερούπολη): Μεστή εμφάνιση από τον γκαρντ της Ελευθερούπολης στην 100αρα κόντρα στο Παγκράτι για τη 12η αγωνιστική. Σε έναν αγώνα που ο ΓΣΕ είχε πολλούς διακριθέντες, ο Σπύρος Μοτσενίγος ήταν αυτός που βοήθησε σε όλους τους τομείς του παρκέ, τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα. Ο έμπειρος γκαρντ, ο οποίος πήρε το καλοκαίρι την απόφαση να ανηφορίσει στην Ελευθερούπολη, τελείωσε τον αγώνα με 17 πόντους (2/3δ., 3/4τ., 4/4β.), μοίρασε 6 ασίστ και είχε 5 ριμπάουντ και ισάριθμα κλεψίματα, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του.

Βαγγέλης Καράμπουλας (Διαγόρας Δρυοπιδέων): Άλλη μία εξαιρετική εμφάνιση από τον άνθρωπο των ανόδων και ικανότατο σκόρερ, αυτή τη φορά κόντρα στην Καρδίτσα. Ο Καράμπουλας δημιούργησε για ένα ακόμα παιχνίδι ένα εξαιρετικό δίδυμο με τον Νίκο Λιακόπουλο, με τον έμπειρο φόργουορντ να τελειώνει τον αγώνα με 21 πόντους, έχοντας 6/7 δίποντα και 3/4 τρίποντα, ενώ κατέβασε 7 ριμπάουντ και μοίρασε 5 ασίστ συγκεντρώνοντας 32 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης .

Ανδρέας Κανονίδης (Δάφνη Δαφνίου): Πολύ καλή παρουσία από τον φόργουορντ της Δάφνης Δαφνίου κόντρα στον Αμύντα, στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας του Χαϊδαρίου. Ο Κανονίδης αποτελεί έναν από τους παίκτες που κάνουν τη διαφορά κάτω από το καλάθι στην Α2 και η εμπειρία του, παρά τη σχετικά νεαρή ηλικία του, αποτελούν εγγύηση φέτος για την ομάδα του Χαϊδαρίου. Στον αγώνα με τη Δάφνη Δαφνίου, ο Κανονίδης πέτυχε double double με 14 πόντους και 15 ριμπάουντ, έχοντας 25 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης.

Ρονάλντας Ρουτκάουσκας (Κόροιβος): Εκπληκτική εμφάνιση από τον σέντερ του Κοροίβου στην εκτός έδρας νίκη της ομάδας της Αμαλιάδας επί του Αγρινίου. Ο Κόροιβος μπορεί να πήρε την εκτός έδρας νίκη στο πεντάλεπτο της παράτασης, όμως σε όλη τη διάρκεια του αγώνα ο Ρουτκάουσκας έκανε τη διαφορά, δείχνοντας γιατί θεωρείται ο κορυφαίος σέντερ του πρωταθλήματος. Σε περισσότερα από 41′ λεπτά συμμετοχής, ο Λιθουανός σέντερ πέτυχε double double με 15 πόντους και 21 ριμπάουντ, στην καλύτερη φετινή εμφάνιση του.

Προπονητής της αγωνιστικής: Μιχάλης Μιχελάκος (Τρίτων):

Ο Τρίτων φέτος πήρε την απόφαση να αγωνιστεί στην Α2, αποδεχόμενος την πρόσκληση που δέχθηκε μετά και την κατάληψη της 3ης θέσης την περασμένη σεζόν στη Β’ Εθνική, όμως άπαντες στην ομάδα γνώριζαν πως το όλο εγχείρημα θα ήταν πάρα πολύ δύσκολο. Ο αγώνας με τον Οίακα Ναυπλίου είχε την ιστορική ομάδα από τα Σεπόλια σε ρόλο αουτσάιντερ, όμως το κοουτσάρισμα του Μιχάλη Μιχελάκου ήταν τέτοιο που δημιούργησε εξ αρχής τις ιδεατές συνθήκες για να έρθει μία πολύ σημαντική νίκη, η οποία στο φινάλε ήρθε, με τον Τρίτωνα να παίρνει βαθιά βαθμολογική ανάσα ενόψει της δύσκολης συνέχειας.